A Momentum Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában

ugytudjuk.hu 2021-10-07 14:49:00
A párt szerint jelenleg ő képes a legtöbb ellenzéki szavazót megmozgatni a tavaszi választáson.

Csütörtök délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Momentum Mozgalom két vezetője, Fekete-Győr András elnök és Orosz Anna alelnök, mellettük Márki-Zay Péterrel, aki az előválasztás második fordulójának egyik miniszterelnök-jelöltje.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Fekete-Győr András szerint az előválasztásnak két célja van a Momentum számára. Az egyik, hogy megújítsák és megtisztítsák a magyar ellenzéket, a másik pedig, hogy felállítsák azt a közösséget, amivel Orbán Viktort le lehet váltani 2022 tavaszán. Az első feltétel már teljesült az első fordulóban, a második feltételről viszont úgy érezték, veszélybe került az elmúlt napokban. A pártelnök szerint mind Karácsony Gergely, mind Márki-Zay Péter alkalmas lehet az Orbán-rezsim leváltására, azonban mivel nekik nem sikerült megegyezniük, úgy érezték, cselekedniük kell.

Ezért azt a döntést hozta a Momentum közössége, hogy a második fordulóban Márki-Zay Pétert támogatjuk az előválasztáson

- jelentette ki a Momentum elnöke, aki hozzátette, meggyőződésük, hogy vele van a legnagyobb esély a politikai megújulásra.

Orosz Anna szerint a párt elnökségében is komoly viták alakultak ki, mi lesz most a Momentum szerepe a közelgő választásokig. Azt mondta, olyan embert akartak támogatni az előválasztás második fordulójában, aki jobb és bal oldalról is képes embereket megszólítani. 

Márki-Zay Péter azt mondta, hogy nagyon sokat jelent neki a párt támogatása, hiszen ez azt jelenti, valóban nem maradt egyedül. Szerinte nagyon sokan, akik korábban a Fideszre szavaztak, most már inkább rá voksolnának - ez pedig szükséges szavazatszám lesz tavasszal.

Márki-Zay egy ellenzéki szövetséget képzel el civilek és politikusok között a tavaszi országgyűlési választásokig. Szerinte valódi esély van arra, hogy az elmúlt 1000 év legkorruptabb kormányától meg tudjunk szabadulni. Örül neki, hogy egyre több tiszta, fiatal magyar kezdi megérteni, hogy fontos politikailag állást foglalnia.

Szót ejtett arról is, hogy Dobrev Klára kiváló ember és politikus, de részben a korábbi, szocialista kormányok eredménytelensége, részben a Fidesz számolatlan propagandája nyomán sajnos olyan imázzsal rendelkezik, hogy rengeteg választó inkább a másik irányba indul el, ha Gyurcsány nevét hallja valahol. Ez a képességeiből ugyan semmit nem von le, de sajnos emiatt neki van a legkisebb esélye Orbán Viktor legyőzésére. Emiatt a DK szavazatait is várja, mert szerinte a fő célt, a Fidesz leváltását egyedül ő tudja teljesíteni.

Szólj hozzá!

Gyermekpornográfia készítése miatt emeltek vádat egy vasi férfival szemben

Többször létesített szexuális kapcsolatot egy tizennegyedik életévét be nem töltött gyermekkel.

Városrészi egyesületet alapítottak a szombathelyi belváros lakói

Többek között a belváros zöldítésén is dolgoznak majd.

Ma lesz a hét utolsó esős napja

Délutánra 16 fok is lehet.

20 millió forintos céges autót vett a SZOVA új vezérigazgatója?

A szombathelyi alpolgármester szerint lízingelik a kocsit.

Csütörtök este is tüntetnek a köznevelésért Győrben

Múlt pénteken indult a gyertyagyújtó akció, csütörtökön fél nyolckor lesz a következő.

Ágh Ernő: Meg kell büntetni a renitens kerékpározókat

Mondta a fideszes képviselő, miközben ő maga a járdán kerékpározik.

26 évvel ezelőtti gersekaráti emberölési ügyben emelt vádat az ügyészség

A vádirat szerint a 84 éves, egyedül élő sértettet a vádlott készpénz és ékszerek megszerzése érdekében bántalmazta, majd megölte, és a holttestét az udvaron található mellékhelyiségbe rejtette.

Továbbra is küzd a szombathelyi önkormányzat a Brenner-villa elővásárlási jogáért

Hogy mikor lesz vége az eljárásnak, az csakis a bíróságon múlik.

Elhunyt Coolio

A Gangsta's Paradise dal szerzője 59 éves volt.

Az Észak-Dunántúlon az északi szél lesz élénk csütörtökön

Egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőtakaró, de a Dunántúl nyugati részén maradhatnak borult tájak is.

Plusz 8 millió forint lenne a Savaria Mozi üzemeltetése az év végéig

Horváth Gábor a önkormányzati képviselő a szombathelyi önkormányzati lap példányszám csökkentésén spórolná meg ezt a pénzt.

Orvoskamara megyei elnöke: Ne áldozzák fel a szentivániak egészségét!

A főorvos szerint a megoldás egyértelműen a lakóterülettől sokkal távolabbi hely keresése, akkor is, ha az magasabb költséggel jár.