A Momentum Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában

ugytudjuk.hu 2021-10-07 14:49:00
A párt szerint jelenleg ő képes a legtöbb ellenzéki szavazót megmozgatni a tavaszi választáson.

Csütörtök délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Momentum Mozgalom két vezetője, Fekete-Győr András elnök és Orosz Anna alelnök, mellettük Márki-Zay Péterrel, aki az előválasztás második fordulójának egyik miniszterelnök-jelöltje.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Fekete-Győr András szerint az előválasztásnak két célja van a Momentum számára. Az egyik, hogy megújítsák és megtisztítsák a magyar ellenzéket, a másik pedig, hogy felállítsák azt a közösséget, amivel Orbán Viktort le lehet váltani 2022 tavaszán. Az első feltétel már teljesült az első fordulóban, a második feltételről viszont úgy érezték, veszélybe került az elmúlt napokban. A pártelnök szerint mind Karácsony Gergely, mind Márki-Zay Péter alkalmas lehet az Orbán-rezsim leváltására, azonban mivel nekik nem sikerült megegyezniük, úgy érezték, cselekedniük kell.

Ezért azt a döntést hozta a Momentum közössége, hogy a második fordulóban Márki-Zay Pétert támogatjuk az előválasztáson

- jelentette ki a Momentum elnöke, aki hozzátette, meggyőződésük, hogy vele van a legnagyobb esély a politikai megújulásra.

Orosz Anna szerint a párt elnökségében is komoly viták alakultak ki, mi lesz most a Momentum szerepe a közelgő választásokig. Azt mondta, olyan embert akartak támogatni az előválasztás második fordulójában, aki jobb és bal oldalról is képes embereket megszólítani. 

Márki-Zay Péter azt mondta, hogy nagyon sokat jelent neki a párt támogatása, hiszen ez azt jelenti, valóban nem maradt egyedül. Szerinte nagyon sokan, akik korábban a Fideszre szavaztak, most már inkább rá voksolnának - ez pedig szükséges szavazatszám lesz tavasszal.

Márki-Zay egy ellenzéki szövetséget képzel el civilek és politikusok között a tavaszi országgyűlési választásokig. Szerinte valódi esély van arra, hogy az elmúlt 1000 év legkorruptabb kormányától meg tudjunk szabadulni. Örül neki, hogy egyre több tiszta, fiatal magyar kezdi megérteni, hogy fontos politikailag állást foglalnia.

Szót ejtett arról is, hogy Dobrev Klára kiváló ember és politikus, de részben a korábbi, szocialista kormányok eredménytelensége, részben a Fidesz számolatlan propagandája nyomán sajnos olyan imázzsal rendelkezik, hogy rengeteg választó inkább a másik irányba indul el, ha Gyurcsány nevét hallja valahol. Ez a képességeiből ugyan semmit nem von le, de sajnos emiatt neki van a legkisebb esélye Orbán Viktor legyőzésére. Emiatt a DK szavazatait is várja, mert szerinte a fő célt, a Fidesz leváltását egyedül ő tudja teljesíteni.

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.