Vadonatúj DeLorean kocsikat gyártana egy amerikai cég

Nagy Donát 2021-09-30 16:30:13
Az eredeti gyár tengernyi alkatrészt hagyott hátra, amelyekből több száz új autó építhető össze a kultikus autóból.

Nem csak mítosz, hogy a DeLorean gyár bezárása után több ezer autóhoz maradt alkatrész. Az új gyártósor már majdnem kész, és az alkatrészek is megvannak - írja a Vezess.

A DeLorean DMC-12 zseniális, ritka és nagyon drága, mivel alig 3000 darab készült el. John DeLorean, az amerikai autógyártás egyik ikonja fantasztikus autót álmodott, és majdnem sikerült is úgy megvalósítania, ahogy szerette volna. Majdnem. Hiszen nem minden alakult jól.

Fotó: Pixabay

Maffia, kábítószerügyletek, hazudozások, és megannyi oka volt annak, hogy végül csődbe ment a cég. Az észak-írországi gyártósor nagy fejlődést ígért a Belfast mellett élőknek, de 1981-től csak 1982 végéig tudott nekik munkát biztosítani.

John DeLorean elvesztette autógyárát, a gyártósort pedig egyik napról a másikra bezárták. De nem tűnt el nyomtalanul. Befektetők azóta igyekeznek életben tartani és feltámasztani a legendás autógyárat több-kevesebb sikerrel.

A hiedelem, miszerint több ezer autóhoz elég alkatrész ragadt bent, viszont nem csak szóbeszéd.

A Petersen autómúzeum megmutatta, mi a helyzet most a DeLorean Motor Carsnál. Mert a vállalatot kicsit más néven, de életben tartják.

FIRST EVER DMC Delorean Factory Tour | Back to the future time

Calling all Delorean Fans! Today, we get a private tour of the new Delorean production facility in Houston Texas. A huge thank you to @DeLorean Motor Company...

A cikk szerint egy 40 000 négyzetláb területű (3700 négyzetméteres) csarnokban zajlik az élet. Jelenleg szervizeléssel, felújítással, karbantartással foglalkoznak, és ellátják a világot eredeti DeLorean alkatrészekkel. A létesítményben szinte minden megtalálható, ami szükséges egy DeLorean felújításához, életben tartásához.

2850 darab alkatrész kell egy DeLorean összeszereléséhez és a 80%-a a polcokon van, a maradékot igyekeznek legyártani. Mert a DeLorean Motor Cars arra készül, hogy újabb autókat szereljen össze.

Ezer darab ajtó van raktáron, legalább ennyi karosszériaelem, beltéri alkatrészek, ülések, kárpitok, kábelkötegek, motorok. Minden az eredeti gyártósorról érkezett, az eredeti ládákban, ez a hely maga az élő történelem. 40 éves alkatrészek, szerszámok, eszközök várják a felélesztést, aminek egyetlen akadálya van jelenleg, az amerikai jogalkotás. Még nem sikerült megállapodni az állammal a kis szériás autók gyártásáról, így még várnak, de már minden készen áll.

Szólj hozzá!

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába a várható heves esőzések miatt

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít.

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.