Orbán Viktor: pénzügyileg számunkra veszteséges bent lenni az EU-ban

Nagy Donát 2021-09-17 07:50:00
A miniszterelnök szerint azért nem küld elég pénzt Brüsszel, mert nem akarjuk beengedni a meleg aktivistákat az iskoláinkba. De mi nem engedünk a zsarolásnak. Interjú a Kossuth Rádión.

Orbán Viktor miniszterelnök több hetes szünet után ült be ismét a Kossuth Rádió mikrofonja elé.

Az interjú a baloldal "elmúlt nyolc évével" kezdett, és a szokásos panelekből álltak a mondatok: elvették a családok pénzét, csökkentek a bérek, alacsonyak voltak a nyugdíjak. Természetesen sok szó esett a több, mint 15 évvel korábban elhangzott Őszödi beszédről is.

Következett a sorban Brüsszel, mivel a pandémia után az ország újraindításához pénz kell, de állítólag ők nem akarnak nekünk küldeni.

Orbán Viktor szóba hozta a legutóbbi nemzeti konzultációt, örül neki, hogy ennyi ember kitölti és elmondja a véleményét, például a migrációról. Azt is mondta, hogy a kormány mindig is törekedett arra, hogy a konzultációknak legyen is következménye.

A nyugatiak, és az európai kormányok azt akarják, hogy a gyermekeink szexuális felvilágosítása a szülőktől átkerüljön az aktivistákhoz

- jelentette ki a miniszterelnök egy újabb fideszes panelt előhúzva, ami természetesen azt is jelenti, hogy Brüsszel az országunkat támadja.

Fotó: MTI

Orbán Viktor szerint olyan jó a magyar gazdaság, hogy minden rászorult családnak vissza fogják adni a megélhetését, és visszaadják a 13. havi nyugdíjat. A fellendülés alapja pedig a munka. Sajnálja, hogy Magyarország anno elvesztette a természeti erőforrásait, de ezt a leleményességünkkel és a kitartásunkkal tudjuk pótolni.

Ha dolgozunk, van pénz, ha nem dolgozunk, nincs pénz

- jelentette ki, majd azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc a segélyezésben hisz, ő viszont a munkában.

Orbán Viktor azt mondta, hogy hiába ad több pénzt az Európai Unió, mint amennyit befizetünk, a külföldi cégek kiviszik a nyereséget, és ezért végül mínuszosak a számok.

Az Európai Unió szerinte igazából arra jó, hogy piacot ad a magyaroknak, kivihetjük a termékeket. Ezért hiába "recseg-ropog" az EU, nekünk ott kell lennünk, hogy eladhassuk a magyar termékeket a többi országban.

Újra előjött, hogy a miniszterelnök szerint Brüsszel azért nem akarja odaadni az ország újraindításához szükséges pénzeket, mert nem akarjuk a meleg aktivistákat beengedni az iskolába. De ez nem is baj, mert ezek a pénzek úgyis csak hitelek lennének.

A pandémiáról azt mondta, hogy ő egyedül az oltásban hisz, az tudja csak megállítani a járványt. Kötelező maszkhasználatot, lezárásokat nem szeretne bevezetni.

Orbán szerint azért rosszak az oltási számok, mert egyszerűen "magyarok vagyunk", ez egy karakterjegyünk. Ő nagyon jól ismeri az országban élők természetét, és szerinte is nehéz rávenni olyanra az embereket, amit nem akarnak. De kötelezővé (néhány kivételtől eltekintve) nem fogja tenni az oltást.

A pápalátogatásról azt mondta, hogy I. Ferenc pápának semmilyen kötelezettsége nem volt, egyszerűen azért jött el hozzánk, mert ezt akarta. Bár nem feszegették a migrációs kérdést, de bízik benne, hogy ugyanazt gondolják, bár máshonnan közelítik meg a témát. Annak viszont örül, hogy a család kérdésében ugyanazt vélik az egyházfővel.

Ez a látogatás Magyarországot felértékelte

- jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint nálunk szabad zsidó élet is van, bezzeg nyugaton nincsenek ekkora biztonságban a különböző vallások tagjai.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.