Lemondott a sümegi kistérség éléről Végh László polgármester, de a helyi Fidesz elnöke maradt

Pintér Bence 2021-09-15 18:26:00
Az intézményvezetői pozíciójáról szintén most lemondó élettársa hamis érettségije miatt botrányba keveredő Végh László mögül azért nem hátrált ki teljesen a Fidesz.

Lemondott a posztjáról Szabó Krisztina, a sümegi kistérséghez tartozó járóbeteg szakellátó vezetője, Végh László sümegi polgármester élettársa, akiről még tavasszal derült ki, hogy hamis az érettségije – derült ki a Fidesz választókerületi szervezetét július óta vezető Navracsics Tibor posztjából. Azt pedig még múlt pénteken írta meg a Magyar Narancs, hogy Végh eközben a sümegi kistérség éléről mondott le. Szabó illetményét ugyanis Végh a kistérség vezetőjeként maga emelte meg még márciusban, így Szabó 1,6 millió forintot vitt haza úgy, hogy közben a polgármester már tudhatott az érettségivel kapcsolatos problémákról.

Szabó Krisztina az esetet hosszas posztban kommentálta a Facebookon. Itt leírta, hogy 2014-ben súlyos gazdasági helyzetben vette át a szakellátót, amit másfél év alatt sikerült visszahozniuk a csőd széléről, és az emúlt években új ellátások is elindulhattak. Ezután áttért arra, hogy hosszasan a hamis érettségivel kapcsolatos botrányt kirobbantó Kovács Mihály ellenzéki képviselőt minősítse, hazugnak nevezve állításait, elejtve azt is, hogy döntése közlését követően a kardiológiai és gasztroneterológiai szakterületek szakorvosai és két irodai munkatárs is beadtáa a felmondását. Végh azt írta a Facebookon, a fenti bejegyzést megosztva: szerinte minden sümegi és kistérségi lakos tudni fogja, kinek „köszönhetik” a sümegi kistérségi egészségügyi ellátás „várható mélyrepülését”.

Nem ez volt az egyetlen botrányos ügy a városban, ugyanis júliusban kiderült: a Pénzügyminisztérium összesen több mint 120 millió forint visszafizetésére kötelezte Sümeget, mivel súlyos jogsértéseket állapított meg két, uniós támogatásból finanszírozott beruházásnál. Véghet mindezek ellenére a sümegi képviselőtestület fideszes többsége nem találta méltatlannak posztja betöltésére augusztusban. Navracsics szeptember elején ennek ellenére levelet írt Véghnek, amiben kérte, hogy a kistérségi társulás következő ülésén vegyék napirendre Szabó ügyét, ezt a levelet követően mondott le posztjáról Végh.

Végh lemondását több, az esetről beszámoló lap is úgy tárgyalta, hogy fogy a levegő Végh körül, akit azonban a lemondásával párhuzamosan a sümegi Fidesz élére éppenséggel újraválasztottak – Navracsics Tibor jelenlétében.

Navracsics áldását Végh további tevékenységére az is jelzi, hogy a Szabó lemondásáról szóló posztjában azt írja: reméli, hogy „ezután újult erővel kezdhetünk el dolgozni az elmúlt évben keletkezett árkok betemetésén”.

Telefonon értük el a Szabó posztjában hosszasan emlegetett Kovács Mihály sümegi önkormányzati képviselőt.

Kovács elmondta: Szabó Krisztina, illetve Végh László részleges lemondása szerinte egyértelmű beismerő vallomás. Azonban csak félsikerként tudja értékelni az ügyet, mivel szerinte a beismerő vallomás után egyértelmű, hogy Véghnek nem csak a kistérség, de a város éléről is távoznia kell.

Navracsics Tibort is kerestük telefonon, de nem értük el cikkünk megjelenése előtt.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.