Sátory Károly: A Csaba hozott pénzt Szombathelynek

Farkas Bazsi 2021-09-12 10:08:00
A fideszes önkormányzati képviselő szerint a Víztorony és a Vásárcsarnok is a kormány segítségével újult meg. Csakhogy a kormánynak ehhez semmi köze nem volt.

A Szombathelyi Televízió Fogadóóra című műsorának vendége volt Sátory Károly, fideszes önkormányzati képviselő. Sátory többek között azt az 1 milliárd 200 millió forintos összeget is szóba hozta, amit Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térségének parlamenti képviselője ugyan 2 hónapja belengetett, ám egyelőre még mindig nem érkezett meg a város számlájára.

Pedig akkor Hende azt mondta, hogy ezt az összeget akár már holnap el lehet költeni. 

Ezt a pénzt a Csaba hozta - jelentette ki Sátory. 

A képviselő szerint egyébként Hende összesen 6 és fél milliárdnyi pénzt intézett a térségbe, ebből 1,2 milliárd jött most egy csomagban Szombathelyre. Hogy a 6,5 milliárdot Sátory mire értette, nem fejtette ki bővebben. 

Annak azonban hangot adott, hogy a korábbi 5 évben, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármestersége alatt mennyire fejlődött a város, most pedig megtorpantunk - fogalmazott Sátory.

Arról a több, mint 3 milliárdos elvonásról azonban már nem beszélt, amit végül nem kompenzáltak Szombathelynek és, ami így hiányzik a város kasszájából.

Sátory kihangsúlyozta, hogy a Vásárcsarnok és a Víztorony felújítása is kormányzati segítséggel megvalósuló beruházás volt.

Ez azonban nem igaz.

A Víztoronyra 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott az Európai Unió, a kormány ehhez semmit nem tett hozzá. Azért is kellett a toronynak az Octopus nevet adni, mivel az elnyert pályázatban követelmény volt, hogy új kulturális teret kell létrehozni, amelynek nevet is kell adni. Ezért lett Octopus.

A Vásárcsarnok felújítására szintén az Európai Unió adott pénzt, 1 milliárd 601 millió forintot. Mivel azonban az átépítés közben merültek fel újabb költségek, így a szombathelyi önkormányzat - Nemény András polgármestersége alatt - további 510 millió forinttal járult hozzá a költségekhez. Kormányzati pénz ebben a projektben sem volt.

Cikkünk nyomán szóba került Sátory aláírásgyűjtése a “Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” kapcsán. Korábban adtunk hírt róla, hogy Sátory evangálikus iskolaigazgatóként gyűjtötte a szignókat, hétköznap délelőtt 11 órakor a szombathelyi Fő téren. 

Sátory szerint Gyurcsány alatt szörnyűségek történtek, amiknek nem szabad megismétlődiük, egyébként pedig kötetlen a munkaideje így bármikor kimehet az intézményből, ezt semmi nem tiltja.

A képviselő elmondta, hogy nagyon nem tetszik neki ez a szivárványos világ, ami felé menni kezdünk, így próbál meg tenni ellene. Gyurcsány ráadásul - Sátory szerint - nyíltan egyházellenes, így ez is arra sarkallta, hogy az ügy mellé álljon. 

 

Szólj hozzá!

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.