Sátory Károly: A Csaba hozott pénzt Szombathelynek

Farkas Bazsi 2021-09-12 10:08:00
A fideszes önkormányzati képviselő szerint a Víztorony és a Vásárcsarnok is a kormány segítségével újult meg. Csakhogy a kormánynak ehhez semmi köze nem volt.

A Szombathelyi Televízió Fogadóóra című műsorának vendége volt Sátory Károly, fideszes önkormányzati képviselő. Sátory többek között azt az 1 milliárd 200 millió forintos összeget is szóba hozta, amit Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térségének parlamenti képviselője ugyan 2 hónapja belengetett, ám egyelőre még mindig nem érkezett meg a város számlájára.

Pedig akkor Hende azt mondta, hogy ezt az összeget akár már holnap el lehet költeni. 

Ezt a pénzt a Csaba hozta - jelentette ki Sátory. 

A képviselő szerint egyébként Hende összesen 6 és fél milliárdnyi pénzt intézett a térségbe, ebből 1,2 milliárd jött most egy csomagban Szombathelyre. Hogy a 6,5 milliárdot Sátory mire értette, nem fejtette ki bővebben. 

Annak azonban hangot adott, hogy a korábbi 5 évben, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármestersége alatt mennyire fejlődött a város, most pedig megtorpantunk - fogalmazott Sátory.

Arról a több, mint 3 milliárdos elvonásról azonban már nem beszélt, amit végül nem kompenzáltak Szombathelynek és, ami így hiányzik a város kasszájából.

Sátory kihangsúlyozta, hogy a Vásárcsarnok és a Víztorony felújítása is kormányzati segítséggel megvalósuló beruházás volt.

Ez azonban nem igaz.

A Víztoronyra 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott az Európai Unió, a kormány ehhez semmit nem tett hozzá. Azért is kellett a toronynak az Octopus nevet adni, mivel az elnyert pályázatban követelmény volt, hogy új kulturális teret kell létrehozni, amelynek nevet is kell adni. Ezért lett Octopus.

A Vásárcsarnok felújítására szintén az Európai Unió adott pénzt, 1 milliárd 601 millió forintot. Mivel azonban az átépítés közben merültek fel újabb költségek, így a szombathelyi önkormányzat - Nemény András polgármestersége alatt - további 510 millió forinttal járult hozzá a költségekhez. Kormányzati pénz ebben a projektben sem volt.

Cikkünk nyomán szóba került Sátory aláírásgyűjtése a “Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” kapcsán. Korábban adtunk hírt róla, hogy Sátory evangálikus iskolaigazgatóként gyűjtötte a szignókat, hétköznap délelőtt 11 órakor a szombathelyi Fő téren. 

Sátory szerint Gyurcsány alatt szörnyűségek történtek, amiknek nem szabad megismétlődiük, egyébként pedig kötetlen a munkaideje így bármikor kimehet az intézményből, ezt semmi nem tiltja.

A képviselő elmondta, hogy nagyon nem tetszik neki ez a szivárványos világ, ami felé menni kezdünk, így próbál meg tenni ellene. Gyurcsány ráadásul - Sátory szerint - nyíltan egyházellenes, így ez is arra sarkallta, hogy az ügy mellé álljon. 

 

Szólj hozzá!

A korona és a Ted Lasso vitte el a fő díjakat az Emmy-n

A Netflix a brit királyi családról szóló A koronával hét, A vezércsel című sakkdrámával két Emmyt szerzett.

Itt van az ősz, itt van újra

Hétvégén aztán jön a napsütés.

Megverte a Gyirmót az ajkaiakat

Az első félidőben lőtték a nyertes gólt.

Önkéntes tűzoltónak állt az Ocho Macho dobosa

Egy 24 órás szolgálat hatására döntött így.

Felhős, szeles vasárnapra számíthatunk

Akár 25 fok is lehet napközben.

Kutatók Éjszakája Győrben: egyedül a SZTAKI szervezett programot

Szerelj közösen robotokkal a győri egyetemen jövő pénteken!

Kikapott az SZKKA a Debrecentől

A DVSC Schaeffler 29–25-re nyert az SZKKA vendégeként a női kézilabda NB I 2. fordulójában.

Hármat rúgott a Győr a Mosonmagyaróvárnak a kupában

Az NB III-as csapat otthonában mérkőzött a két csapat.

Szombathelyi ellenzéki jelöltek: Ne veszítsük el a lelkesedésünket!

Az előválasztás informatikai rendszerének összeomlása után kér elnézést, illetve buzdít kitartásra Czeglédy Csaba, Ungár Péter és Koczka Tibor.

Nem fért bele az ellenzéki előválasztás rajtja az M1 híradóba

Migránsok, oltás, Gyurcsány - ezek voltak délben a fő témák.

140 milliót költ az MTVA a dolgozói utaztatására

A Mauri Utazási Kft. idén meglehetősen sikeres volt a közbeszerzéseken.

van még itt cikk a témában:

Ungár Péter: „Remélem, már bizonyítottam”

Szombathelyi szerepvállalásáról, Hende Csabával való viszonyáról és egy lemosott szombathelyi buszmegállóról is beszélt az Ugytudjuknak a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője.

Közösségi rádiókra írtak ki pályázatot Szombathelyen és Győrben is

Győrben az 88,1 MHzet, Szombathelyen a 107,4 MHzet lehet vinni.

Nyögvenyelősen indul az ellenzéki előválasztás, lehalt a rendszer

Már a pénteki teszt során összeomlott az ellenzéki előválasztás informatikai rendszere, mégis elkezdődött a szavazás szombat reggel, de a rendszer ismét leállt. Egyelőre a rendszer újraindulására várnak.