Jakab Péter: azért vagyok karcos, mert ébreszteni kell ezt a nemzetet

Fehér Buda 2021-09-09 10:44:00
Pörgős hangulatú utcafórumot tartott Szombathelyen a Jobbik miniszterelnök jelöltje, és Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője.

Csütörtökön délelőtt utcafórumot tartott Szombathelyen Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök jelöltje, és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje a Vas 1-es körzetben. A fórum közönsége között ott volt Nemény András (Éljen Szombathely!) a város polgármestere, és Hencz Kornél is, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje a Vas 2-es körzetben.

 

Jakab pörgős hangulattal vette magához a mikrofont, a fórum legelején elmondta, hogy azért járja az országot, hogy megkérdezze az embereket, hogy mik a problémáik. Ezekből azt látja, hogy nagyon sokan nem jönnek ki a bérükből, ezért többnyire azt kérik, hogy a kormányváltás után csökkentsék az adókat, és zárkóztassák fel a magyar fizetéseket a nyugatiakhoz. Mások azt kérték, hogy ne csak a nőket, hanem a férfiakat is engedjék el 40 év után nyugdíjba, mivel jelenleg 10-ből 6 férfi nem is éri meg a nyugdíjas éveit. Jakab konkrét történeteket is mesélt a hallgatóközönségnek, elmondta, hogy 60 éves rendőrökkel is beszélt, akik már nem bírják a munkát, mégsem tudnak nyugdíjba vonulni.

 

A Jobbik miniszterelnöke szerint a fiatal pályakezdők pedig olyan keveset keresnek, hogy abból albérletre sem futja, így nem tudják elindítani az életüket. „A tisztességesen ledolgozott élet után tisztességes nyugdíj jár, a lopásért pedig börtönt” – tette hozzá Jakab. A miniszterelnök jelölt szerint a hazai természeti értékekkel egy normális kormány mellett Közép-Európa Svájcának kellene lennie. Jakab a továbbiakban felemlegette a kormány legfrissebb botrányait, például a Pegasus-ügyet, és Szájer József lemondását. Jakab azt is elmondta, hogy az ellenzéki pártok összefognak, a munka működik, a legutolsó számítások alapján pedig ma pillanatnyilag több szavazatot gyűjthetne az összefogás, mint a Fidesz. A felszólalása végén Jakab arra kérte a közönséget, hogy támogassák őt, és Ungár Pétert az előválasztáson. 

 

Jakab után Ungár vette át a szót, aki a beszéde elején elmondta,, hogy a Jobbik és az LMP ugyanakkor, hasonló gondolatokkal alakult meg, mégis hosszú ideig távol álltak egymástól. Most viszont az összefogásnak köszönhetően végre közösen dolgoznak. Ungár ezután rákérdezett, hogy miért gyűjtenek az utcafórumtól pár méterre a fideszes aktivisták aláírásokat "Azért gyűjtenek, hogy a hárommilliárd forintot, amit Orbán Viktor elvett Szombathelytől a koronavírus-járvány alatt visszakapják, vagy nem? Nem azért, az ezeknek az embereknek teljesen rendben van, hogy az Orbán-kormány kevesebbre tartja a szombathelyieket, mint a győrieket, a zalaegerszegieket, vagy a veszprémieket" - tette hozzá a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője. Ungár végül arra kérte az utcafórum hallgatóit, hogy szeptember 18-26-a között menjenek el szavazni az ellenzéki előválasztáson. 

Az eseményt élőben közvetítettük a Facebookon, amit IDE kattintva nézhettek meg.

Szólj hozzá!

Schmuck Erzsébet: A Fidesz fejezze be a klímacélok megtorpedózását!

Hogy nevezheti magát klímabajnoknak a kormány, amikor nem hajlandó elfogadni a szükséges klímavédelmi tervet? - kérdezi az LMP társelnöke.

Fogorvos mentett meg egy gömbhalat, aminek túl nagyra nőttek a fogai

A gömbhal először úgy nézett ki, mintha mosolyogna, egy idő után viszont már nem tudott enni.

PDSZ: csak a bíróság mondhatja ki, hogy a sztrájk nem törvényes

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a január 31-i sztrájkot tovább szervezi.

Hogyan éld túl hajléktalanként Győrt?

A korábban pontyakváriumba mászó Kretének aludtak az utcán Győrben, és forgattak erről videót.

Nyáron érkezik a magyar Disney+

Eddig hivatalosan nem volt elérhető hazánkban a streaming-szolgáltatás, de ez már nem tart sokáig.

RTL: Közszereplőt érintő, kompromittáló fényképeket találtak Schadl páncélszekrényében

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.”

Borongós szerdánk lesz

Az északnyugati szelet a Dunántúl északi részén és a főváros térségében időnként élénk lökések kísérhetik.

Ferenc pápa által aláírt vatikáni mezt kapott Messi

Tavaly októberben az argentin aranylabdás küldött egy általa dedikált PSG-mezt a pápának.

Még csak most fontolgatják, hogy a covid-gyorsteszt hatósági áras legyen

A Gazdasági Versenyhivatalnak öt covid-hullám kellett hozzá, hogy javaslatot tegyenek a kormánynak, miközben sok országban lassan két éve ingyenesek a tesztek.

Vb-bronzérmes dán játékos érkezhet a Győri Audi ETO KC-hoz

Line Haugstednek sajtóhírek szerint már csak az orvosi vizsgálatok vannak hátra.

A BKV szerint emberi mulasztás okozhatta a hétvégi metróbalesetet

Az egyik metrószerelvény tilos jelzésre indult el.

Egy szombathelyi nő megfenyegette a gyermekét nevelő gyámot

Csak felügyelet mellett láthatta gyermekeit, ahol inkább saját sérelmeivel volt elfoglalva, és egyre indulatosabbá is vált.

Játék! Mi az: a focistáknak ingyenes, az embereknek fizetniük kell érte?

A sportklubok teljes mértékben TAO-támogatásból fedezik a koronavírus-járvány elleni védekezés költségeit.