Jakab Péter: azért vagyok karcos, mert ébreszteni kell ezt a nemzetet

Fehér Buda 2021-09-09 10:44:00
Pörgős hangulatú utcafórumot tartott Szombathelyen a Jobbik miniszterelnök jelöltje, és Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője.

Csütörtökön délelőtt utcafórumot tartott Szombathelyen Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök jelöltje, és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje a Vas 1-es körzetben. A fórum közönsége között ott volt Nemény András (Éljen Szombathely!) a város polgármestere, és Hencz Kornél is, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje a Vas 2-es körzetben.

 

Jakab pörgős hangulattal vette magához a mikrofont, a fórum legelején elmondta, hogy azért járja az országot, hogy megkérdezze az embereket, hogy mik a problémáik. Ezekből azt látja, hogy nagyon sokan nem jönnek ki a bérükből, ezért többnyire azt kérik, hogy a kormányváltás után csökkentsék az adókat, és zárkóztassák fel a magyar fizetéseket a nyugatiakhoz. Mások azt kérték, hogy ne csak a nőket, hanem a férfiakat is engedjék el 40 év után nyugdíjba, mivel jelenleg 10-ből 6 férfi nem is éri meg a nyugdíjas éveit. Jakab konkrét történeteket is mesélt a hallgatóközönségnek, elmondta, hogy 60 éves rendőrökkel is beszélt, akik már nem bírják a munkát, mégsem tudnak nyugdíjba vonulni.

 

A Jobbik miniszterelnöke szerint a fiatal pályakezdők pedig olyan keveset keresnek, hogy abból albérletre sem futja, így nem tudják elindítani az életüket. „A tisztességesen ledolgozott élet után tisztességes nyugdíj jár, a lopásért pedig börtönt” – tette hozzá Jakab. A miniszterelnök jelölt szerint a hazai természeti értékekkel egy normális kormány mellett Közép-Európa Svájcának kellene lennie. Jakab a továbbiakban felemlegette a kormány legfrissebb botrányait, például a Pegasus-ügyet, és Szájer József lemondását. Jakab azt is elmondta, hogy az ellenzéki pártok összefognak, a munka működik, a legutolsó számítások alapján pedig ma pillanatnyilag több szavazatot gyűjthetne az összefogás, mint a Fidesz. A felszólalása végén Jakab arra kérte a közönséget, hogy támogassák őt, és Ungár Pétert az előválasztáson. 

 

Jakab után Ungár vette át a szót, aki a beszéde elején elmondta,, hogy a Jobbik és az LMP ugyanakkor, hasonló gondolatokkal alakult meg, mégis hosszú ideig távol álltak egymástól. Most viszont az összefogásnak köszönhetően végre közösen dolgoznak. Ungár ezután rákérdezett, hogy miért gyűjtenek az utcafórumtól pár méterre a fideszes aktivisták aláírásokat "Azért gyűjtenek, hogy a hárommilliárd forintot, amit Orbán Viktor elvett Szombathelytől a koronavírus-járvány alatt visszakapják, vagy nem? Nem azért, az ezeknek az embereknek teljesen rendben van, hogy az Orbán-kormány kevesebbre tartja a szombathelyieket, mint a győrieket, a zalaegerszegieket, vagy a veszprémieket" - tette hozzá a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője. Ungár végül arra kérte az utcafórum hallgatóit, hogy szeptember 18-26-a között menjenek el szavazni az ellenzéki előválasztáson. 

Az eseményt élőben közvetítettük a Facebookon, amit IDE kattintva nézhettek meg.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.