Jakab Péter: azért vagyok karcos, mert ébreszteni kell ezt a nemzetet

Fehér Buda 2021-09-09 10:44:00
Pörgős hangulatú utcafórumot tartott Szombathelyen a Jobbik miniszterelnök jelöltje, és Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője.

Csütörtökön délelőtt utcafórumot tartott Szombathelyen Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök jelöltje, és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje a Vas 1-es körzetben. A fórum közönsége között ott volt Nemény András (Éljen Szombathely!) a város polgármestere, és Hencz Kornél is, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje a Vas 2-es körzetben.

 

Jakab pörgős hangulattal vette magához a mikrofont, a fórum legelején elmondta, hogy azért járja az országot, hogy megkérdezze az embereket, hogy mik a problémáik. Ezekből azt látja, hogy nagyon sokan nem jönnek ki a bérükből, ezért többnyire azt kérik, hogy a kormányváltás után csökkentsék az adókat, és zárkóztassák fel a magyar fizetéseket a nyugatiakhoz. Mások azt kérték, hogy ne csak a nőket, hanem a férfiakat is engedjék el 40 év után nyugdíjba, mivel jelenleg 10-ből 6 férfi nem is éri meg a nyugdíjas éveit. Jakab konkrét történeteket is mesélt a hallgatóközönségnek, elmondta, hogy 60 éves rendőrökkel is beszélt, akik már nem bírják a munkát, mégsem tudnak nyugdíjba vonulni.

 

A Jobbik miniszterelnöke szerint a fiatal pályakezdők pedig olyan keveset keresnek, hogy abból albérletre sem futja, így nem tudják elindítani az életüket. „A tisztességesen ledolgozott élet után tisztességes nyugdíj jár, a lopásért pedig börtönt” – tette hozzá Jakab. A miniszterelnök jelölt szerint a hazai természeti értékekkel egy normális kormány mellett Közép-Európa Svájcának kellene lennie. Jakab a továbbiakban felemlegette a kormány legfrissebb botrányait, például a Pegasus-ügyet, és Szájer József lemondását. Jakab azt is elmondta, hogy az ellenzéki pártok összefognak, a munka működik, a legutolsó számítások alapján pedig ma pillanatnyilag több szavazatot gyűjthetne az összefogás, mint a Fidesz. A felszólalása végén Jakab arra kérte a közönséget, hogy támogassák őt, és Ungár Pétert az előválasztáson. 

 

Jakab után Ungár vette át a szót, aki a beszéde elején elmondta,, hogy a Jobbik és az LMP ugyanakkor, hasonló gondolatokkal alakult meg, mégis hosszú ideig távol álltak egymástól. Most viszont az összefogásnak köszönhetően végre közösen dolgoznak. Ungár ezután rákérdezett, hogy miért gyűjtenek az utcafórumtól pár méterre a fideszes aktivisták aláírásokat "Azért gyűjtenek, hogy a hárommilliárd forintot, amit Orbán Viktor elvett Szombathelytől a koronavírus-járvány alatt visszakapják, vagy nem? Nem azért, az ezeknek az embereknek teljesen rendben van, hogy az Orbán-kormány kevesebbre tartja a szombathelyieket, mint a győrieket, a zalaegerszegieket, vagy a veszprémieket" - tette hozzá a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője. Ungár végül arra kérte az utcafórum hallgatóit, hogy szeptember 18-26-a között menjenek el szavazni az ellenzéki előválasztáson. 

Az eseményt élőben közvetítettük a Facebookon, amit IDE kattintva nézhettek meg.

Szólj hozzá!

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.