Jakab Péter: azért vagyok karcos, mert ébreszteni kell ezt a nemzetet

Fehér Buda 2021-09-09 10:44:00
Pörgős hangulatú utcafórumot tartott Szombathelyen a Jobbik miniszterelnök jelöltje, és Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője.

Csütörtökön délelőtt utcafórumot tartott Szombathelyen Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök jelöltje, és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje a Vas 1-es körzetben. A fórum közönsége között ott volt Nemény András (Éljen Szombathely!) a város polgármestere, és Hencz Kornél is, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje a Vas 2-es körzetben.

 

Jakab pörgős hangulattal vette magához a mikrofont, a fórum legelején elmondta, hogy azért járja az országot, hogy megkérdezze az embereket, hogy mik a problémáik. Ezekből azt látja, hogy nagyon sokan nem jönnek ki a bérükből, ezért többnyire azt kérik, hogy a kormányváltás után csökkentsék az adókat, és zárkóztassák fel a magyar fizetéseket a nyugatiakhoz. Mások azt kérték, hogy ne csak a nőket, hanem a férfiakat is engedjék el 40 év után nyugdíjba, mivel jelenleg 10-ből 6 férfi nem is éri meg a nyugdíjas éveit. Jakab konkrét történeteket is mesélt a hallgatóközönségnek, elmondta, hogy 60 éves rendőrökkel is beszélt, akik már nem bírják a munkát, mégsem tudnak nyugdíjba vonulni.

 

A Jobbik miniszterelnöke szerint a fiatal pályakezdők pedig olyan keveset keresnek, hogy abból albérletre sem futja, így nem tudják elindítani az életüket. „A tisztességesen ledolgozott élet után tisztességes nyugdíj jár, a lopásért pedig börtönt” – tette hozzá Jakab. A miniszterelnök jelölt szerint a hazai természeti értékekkel egy normális kormány mellett Közép-Európa Svájcának kellene lennie. Jakab a továbbiakban felemlegette a kormány legfrissebb botrányait, például a Pegasus-ügyet, és Szájer József lemondását. Jakab azt is elmondta, hogy az ellenzéki pártok összefognak, a munka működik, a legutolsó számítások alapján pedig ma pillanatnyilag több szavazatot gyűjthetne az összefogás, mint a Fidesz. A felszólalása végén Jakab arra kérte a közönséget, hogy támogassák őt, és Ungár Pétert az előválasztáson. 

 

Jakab után Ungár vette át a szót, aki a beszéde elején elmondta,, hogy a Jobbik és az LMP ugyanakkor, hasonló gondolatokkal alakult meg, mégis hosszú ideig távol álltak egymástól. Most viszont az összefogásnak köszönhetően végre közösen dolgoznak. Ungár ezután rákérdezett, hogy miért gyűjtenek az utcafórumtól pár méterre a fideszes aktivisták aláírásokat "Azért gyűjtenek, hogy a hárommilliárd forintot, amit Orbán Viktor elvett Szombathelytől a koronavírus-járvány alatt visszakapják, vagy nem? Nem azért, az ezeknek az embereknek teljesen rendben van, hogy az Orbán-kormány kevesebbre tartja a szombathelyieket, mint a győrieket, a zalaegerszegieket, vagy a veszprémieket" - tette hozzá a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője. Ungár végül arra kérte az utcafórum hallgatóit, hogy szeptember 18-26-a között menjenek el szavazni az ellenzéki előválasztáson. 

Az eseményt élőben közvetítettük a Facebookon, amit IDE kattintva nézhettek meg.

Szólj hozzá!

Tóth Csaba: Nincs semmilyen eltitkolt vagyonom

Hadházy vádjaira reagált Zugló országgyűlési képviselője.

A korona és a Ted Lasso vitte el a fő díjakat az Emmy-n

A Netflix a brit királyi családról szóló A koronával hét, A vezércsel című sakkdrámával két Emmyt szerzett.

Itt van az ősz, itt van újra

Hétvégén aztán jön a napsütés.

Megverte a Gyirmót az ajkaiakat

Az első félidőben lőtték a nyertes gólt.

Önkéntes tűzoltónak állt az Ocho Macho dobosa

Egy 24 órás szolgálat hatására döntött így.

Felhős, szeles vasárnapra számíthatunk

Akár 25 fok is lehet napközben.

Kutatók Éjszakája Győrben: egyedül a SZTAKI szervezett programot

Szerelj közösen robotokkal a győri egyetemen jövő pénteken!

Kikapott az SZKKA a Debrecentől

A DVSC Schaeffler 29–25-re nyert az SZKKA vendégeként a női kézilabda NB I 2. fordulójában.

Hármat rúgott a Győr a Mosonmagyaróvárnak a kupában

Az NB III-as csapat otthonában mérkőzött a két csapat.

Szombathelyi ellenzéki jelöltek: Ne veszítsük el a lelkesedésünket!

Az előválasztás informatikai rendszerének összeomlása után kér elnézést, illetve buzdít kitartásra Czeglédy Csaba, Ungár Péter és Koczka Tibor.

Nem fért bele az ellenzéki előválasztás rajtja az M1 híradóba

Migránsok, oltás, Gyurcsány - ezek voltak délben a fő témák.

van még itt cikk a témában:

Tóth Csaba: Nincs semmilyen eltitkolt vagyonom

Hadházy vádjaira reagált Zugló országgyűlési képviselője.

Ungár Péter: „Remélem, már bizonyítottam”

Szombathelyi szerepvállalásáról, Hende Csabával való viszonyáról és egy lemosott szombathelyi buszmegállóról is beszélt az Ugytudjuknak a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője.

Közösségi rádiókra írtak ki pályázatot Szombathelyen és Győrben is

Győrben az 88,1 MHzet, Szombathelyen a 107,4 MHzet lehet vinni.