Orbán beszélt Orbán kötcsei beszédéről

Papp László Tamás 2021-09-04 16:03:24
Mármint Orbán Balázs államtitkár. A miniszterelnök nem állt szóba az újságírókkal.

Dél után nem sokkal gördült be a miniszterelnök autója, de csak kiszállt az autójából Orbán és besietett a rendezvényre, ahova az újságírók már nem mehetnek be. A miniszterelnök helyett Orbán Balázs államtitkár, a kormány nemrég kinevezett politikai igazgatója avatta be az újságírókat a miniszterelnök beszédének részleteibe

írja a Telex.

Kötcsén jó pár éve hagyomány, hogy már a meghívóban figyelmeztetetik a résztvevőket a teljes titoktartásra, a jelenlévők nem nyilatkozhatnak a bent történtekről.

A független sajtó újságírói így csak az eseményre érkező és onnan távozó résztvevőket tudja az utcán kérdezni, akik általában csak szűkszavúan nyilatkoznak Orbán beszédéről, ám a legfontosabb információk így is rendre kiszivárognak

– emlékeztet a portál.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„A rövid helyzetértékelésünk az, hogy az oltás működik, Magyarország működik, ennek köszönhetően tudunk most találkozni”

– mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint

„egy bizonytalanságokkal teli, világrend nélküli világba”

tartunk, a népvándorlás és járványok korában pedig fel kell készíteni minden országot a bizonytalanság kezelésére.

„Azon dolgozunk hogy Magyarország is ilyen sikeres ország legyen, amely jól tudja az ilyen kihívásokat kezelni.”

– tette hozzá.

A második központi téma Orbán beszédében a Telex cikke szerint az Európai Unió jövője.

„Azt gondolom, hogy az Európai Unió a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára, ami az elmúlt száz évben a rendelkezésére állt”

– fogalmazott Orbán Viktor a Telex szerint.

„Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy az Európai Unió egyben maradjon, megmaradjon”,

mondta, hozzátéve: számos kihívás és nehézség áll szerinte a közösség előtt. Példaként az adósságválságot és versenyképességi problémákat említette.

„Nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban, egyre inkább egy gyengébb közösség képét mutatjuk.” – állította.

A kormány szerint küzdeni kell Európa jövőjéért és egyben maradásáért.

A miniszterelnök ugyanakkor úgy látja az államtitkár szerint, hogy nem mindenki gondolja ezt így, vannak olyan brüsszeli bürokraták és baloldali liberális csoportok, akik ebben a helyzetben is különböző szélsőséges ideológiai kérdéseket erőltetnek. Az egyik ilyen a migráció ügye, a másik pedig a genderideológia – idézi a Telex.

„Brüsszelben úgy tűnik, hogy a genderlobbi fontosabb, mint a gyermekeink védelme”

– jegyezte meg Orbán.

A harmadik kérdés pedig a klímaváltozás elleni küzdelem, amely árát Orbán szerint Brüsszelben az egyszerű állampolgárokkal akarják megfizettetni, ahelyett hogy a klímaváltozás felelősei állnák.

 „Mi úgy látjuk, hogy Magyarország ebben a bizonytalan világban egy biztos pont és szeretnénk, hogy ez a biztos pont meg tudjon maradni, és erősödni tudjon”

– folytatta.

Az elmúlt 10-11 év Orbán szerint sikeres volt, megerősítették például a nemzeti identitást, és munkaalapú társadalmat hoztak létre. A választás tétje, hog visszatérünk-e a 2010 előtti állapotokhoz

Orbán a beszédében a jövő tavaszi választásról is fog beszélni. Politikai igazgatója szerint teljesen egyértelmű a képlet:

„lehet választani aközött, hogy ez a politika folytatódjon, vagy aközött, hogy oda menjünk vissza, ahol 2010 előtt voltunk, ugyanis a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök.”

Orbán arról beszélt, a magyar emberek már többször szavaztak arra, hogy elmozduljon az ország, és sikereket tudtak ebben elérni.

Mi arra szeretnénk bátorítani a magyar embereket, hogy tartsanak ki az elmúlt 11 évben követett politika mellett”

– tette hozzá.

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.