Konkoly Zsófia ezüstérmes 200 m vegyesen

Székely Zoárd 2021-09-01 11:56:00
Megvan a 11. érem is!

Ezüstérmet nyert Konkoly Zsófia 200 méteres vegyesúszásban az S9-es kategóriában a tokiói paralimpia szerdai napján.

A 19 éves pécsi versenyző - akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja - a délelőtti három előfutamból az elsőben szerepelt, és azt 2:35.16 perccel megnyerte. Ideje összesítésben a második legjobb volt a világcsúcstartó Sophie Pascoe-é mögött. Az új-zélandi 61 századdal úszott nála akkor gyorsabban, de a rekordja csaknem tíz másodperccel jobb.

Az esti döntőben az eredménye alapján az ötös pályára került a szám idei, magyar Európa-bajnoka. A pillangó után másodikként fordult, majd háton minimálisan eléje került a spanyol Nuria Marques Soto, aki még 150-nél is egy hajszállal előbb fordult. Gyorson azonban nagyszerűen zárkózott fel Konkoly, és nemcsak hogy lerázta spanyol ellenfelét, hanem majdnem utolérte az új-zélandit: 2:33.00 perccel mindössze 27 századdal maradt el Pascoe-tól (2:32.73). Soto 2:35.64-gyel lett bronzérmes.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Konkoly korábban ezüstérmes volt 400 méter gyorson, ötödik lett a sérültségi besorolás alapján 34 pontos 4x100 méteres női gyorsváltóval, a hatodik helyen végzett 100 méter háton és kilencedik lett 100 méter gyorson Tokióban, ahol szerdán a magyar küldöttség tizenegyedik érmét - a negyedik ezüstöt - szerezte.

A vegyes zónában azzal kezdte értékelését, hogy megint csak centikkel maradt le az aranyéremről, mint múlt szerdán, amikor a magyar csapat első érmét nyerte 400 méter gyorson. Ugyanakkor emiatt nem volt csalódott. Szerinte Pascoe az új-zélandiak Hosszú Katinkája.

„Nem vagyok csalódott, hogy ő vert meg. Nagyon nehéz legyőzni, S10-es volt előtte, és ott is szétverte a mezőnyt, úgyhogy nem lepődöm meg, hogy itt is. Inkább a bronzérmet tartottam reálisnak. Aztán az utolsó ötvenen megpróbáltam felhozni ezüstre" 

– árulta el, hogyan állt neki a szerdai úszásához.

„Egyéni csúcsot úsztam, több mint egy másodpercet javítottam".

Mint mondta, csak az utolsó 25 méteren látta meg, hogy közeledik Pascoe-hoz, de nem gondolta, hogy az első helyre oda lehet érni, csupán próbált minél közelebb kerülni hozzá. Az úszásával elégedett volt, nem talált kivetnivalót benne.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csütörtökön még 100 méter pillangón indul, ami a fő számai közé tartozik.

„Tegnap már éreztem, hogy fáradt vagyok, úgyhogy örülök, hogy nem jutottam be a 100 gyors döntőjébe, mert így egész délután tudtam aludni, meg pihenni" 

– tette hozzá.

A 200 méter vegyes másik magyar indulója, a még csak 15 éves Payer Kata délelőtt a harmadik előfutamban hatodik, összesítésben pedig 16. lett 2:57.29 perccel.

 

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.