Egy momentumos aktivistát leköpött, egy párbeszédest pedig megrángatott egy férfi Szentendrén

ugytudjuk.hu 2021-09-01 16:00:00
A feltehetően ittas férfi a kormány által felépített propagandát is serényen harsogta. A szentendrei Fidesz szerint ez természetes, mert a baloldal felhergeli az embereket, a Momentum pedig kérjen bocsánatot.

Tegnap kora este a szentendrei HÉV-végállomáson gyűjtöttünk ajánlásokat Karácsony Gergely, Fekete-Győr András és számomra, mikor egy ittas „úriember” odajött a pultjainkhoz kötekedni. Először azt hittük, hogy csak a szokásos verbális erőszak lesz, azt ismételgette, hogy ő Fidesz-tag és le fogja rúgni a pultunkat. De sajnos ez most átcsapott fizikai erőszakba is

– írta Facebook-posztban Buzinkay György.

A Momentum elnökségi tagja szerint a támadó megrángatta az egyik párbeszédes aktivistát, egy másikat pedig leköpött, miközben folyamatosan rúgó mozdulatokat tett a pultok felé.

Még az arra járó kisgyermekes szülőkre is veszélyt jelentett. Ekkor hívtunk rendőrt

– emlékezett vissza a képviselő, aki szerint egy másik aktivistacsoport, akik Márki-Zay Péternek gyűjtötték a szignókat, azonnal a segítségükre sietett.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Buzinkay György szerint a rendőrök pedig pár perc alatt a helyszínre értek, profi módon és kifejezetten kedvesen segítettek nekik. Az őket ért támadásról pedig azt írta:

Ez a „természetes következménye” a Fidesz gyűlöletpolitikájának. Csak sajnos előbb-utóbb a szavak elfogynak és akkor jön a fizikai erőszak”.

Az incidensről a Párbeszéd is közleményt adott ki, ők azt írták: az ittas férfi minősíthetetlen stílusban, a fideszes kormánypropaganda által sulykolt szavak kíséretében kezdte fenyegetni a párt jelenlévő munkatársait, de itt nem állt meg.

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, hogy bárkit, bármilyen atrocitás érjen egy békés rendezvényen. Különösen riasztó, hogy az esetet egy nyíltan Fidesz-szimpatizáns férfi követte el, végig Orbán Viktor gyűlöletkampányának mindenhonnan ömlő durva, aljas, hazug szókészletét használva, mindennek tetejébe megütve egy védtelen nőt

– írták.

Kommentben jelentkezett a szentendrei Fidesz is, akik szerint "szemmel látható, hogy az embereknek elegük van a baloldali hergelésből és állandó provokációból."

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.