Magyar futónő állhat dobogóra az Ultra Trail du Mount Blanc-on

Kovács Lilla 2021-08-25 20:05:00
Wermescher Ildikó a 145 kilométeres TDS távon ért harmadikként célba.

Harmadikként ért célba Wermescher Ildikó az Ultra Trail du Mont Blanc 119 kilométeres versenytávján - írta meg a Terepfutás.hu Facebook-oldala.

 

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

 

Wermeschernek nem ez volt az első teljesített UTMB-je, de többször megnyerte már a Zugspitz Ultratrailt, itthon pedig a Mátrabérc Trailt és az Ultrabalatont is. 

Az Ultra Trail du Mount Blanc-t minden év augusztusában rendezik az Alpokban, a verseny középpontja a francia városka Chamonix. A 119 kilométeres táv a TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie) 7250 méteres szintkülönbséget rejt; átvezet Franciaországon és Olaszországon is. 

 

TDS® 2021 - 3D Trail

Après une année 2020 marquée par l'annulation de l'UTMB Mont-Blanc, nous sommes ravis de tous vous retrouver pour cette nouvelle édition. Coureurs, bénévoles...

 

Az Ultra Trail du Mont Blanc a világ egyik, ha nem a legnagyobb presztízsű terepfutó versenye, épp ezért nem is könnyű bejutni: a kvalifikáción évről évre szigorítanak, de már maga a kvalifikáció is pontgyűjtésen alapul: a versenyzőknek meghatározott számú pontot kell gyűjteniük, amihez pontszerző versenyeken kell elindulniuk - Magyarországon erre a Salomon Ultra-Trail Hungary-n van lehetőségük a futóknak, itt 112 kilométeres táv leküzdése után kapnak 5 UTMB-pontot; az eggyel kisebb távon, a Salomon Szent László Trailen (84 kilométer) már csak 4-et. (Az UTMB távhoz legutóbb minimum 10 kvalifikációs pontra volt szükség.)

Sajnos idén egy versenyző életét vesztette a TDS-en, egy 35 éves cseh ultrafutó nagyjából 62 kilométernél lezuhant, és belehalt a sérüléseibe - írta meg az irunfar

 

Szólj hozzá!

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.