Magyar futónő állhat dobogóra az Ultra Trail du Mount Blanc-on

Kovács Lilla 2021-08-25 20:05:00
Wermescher Ildikó a 145 kilométeres TDS távon ért harmadikként célba.

Harmadikként ért célba Wermescher Ildikó az Ultra Trail du Mont Blanc 119 kilométeres versenytávján - írta meg a Terepfutás.hu Facebook-oldala.

 

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

 

Wermeschernek nem ez volt az első teljesített UTMB-je, de többször megnyerte már a Zugspitz Ultratrailt, itthon pedig a Mátrabérc Trailt és az Ultrabalatont is. 

Az Ultra Trail du Mount Blanc-t minden év augusztusában rendezik az Alpokban, a verseny középpontja a francia városka Chamonix. A 119 kilométeres táv a TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie) 7250 méteres szintkülönbséget rejt; átvezet Franciaországon és Olaszországon is. 

 

TDS® 2021 - 3D Trail

Après une année 2020 marquée par l'annulation de l'UTMB Mont-Blanc, nous sommes ravis de tous vous retrouver pour cette nouvelle édition. Coureurs, bénévoles...

 

Az Ultra Trail du Mont Blanc a világ egyik, ha nem a legnagyobb presztízsű terepfutó versenye, épp ezért nem is könnyű bejutni: a kvalifikáción évről évre szigorítanak, de már maga a kvalifikáció is pontgyűjtésen alapul: a versenyzőknek meghatározott számú pontot kell gyűjteniük, amihez pontszerző versenyeken kell elindulniuk - Magyarországon erre a Salomon Ultra-Trail Hungary-n van lehetőségük a futóknak, itt 112 kilométeres táv leküzdése után kapnak 5 UTMB-pontot; az eggyel kisebb távon, a Salomon Szent László Trailen (84 kilométer) már csak 4-et. (Az UTMB távhoz legutóbb minimum 10 kvalifikációs pontra volt szükség.)

Sajnos idén egy versenyző életét vesztette a TDS-en, egy 35 éves cseh ultrafutó nagyjából 62 kilométernél lezuhant, és belehalt a sérüléseibe - írta meg az irunfar

 

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.