Szögesdróton keresztül dobálják át a gyermekeiket az afgán nők az amerikai katonáknak Kabulban

Fehér Buda 2021-08-19 15:55:15
Az anyák azt akarják, hogy a katonák vigyék magukkal a gyermekeiket.

Kétségbeesett afgán nők a szögesdrót felett dobták át a gyermekeiket Kabulban, a repülőtérhez közel. A nők a kerítés túloldalán álló amerikai katonáknál azért könyörögtek, hogy a katonák vigyék magukkal a gyermekeiket, amikor elhagyják Afganisztánt, mivel a nők azt akarják, hogy a gyermekeiknek ne a tálibok uralma alatt kelljen felnőniük.

Az Independentnek nyilatkozó katonák egyike arról mesélt, hogy az anyák teljesen kétségbeestek, miután a tálibok hatalomátvétele után többüket is megverték. A katona szerint a nők azt kiabálták nekik, hogy mentsék meg a gyermekeiket, több baba viszont a szögesdrótra esett. Az egyenruhás szerint a nap végére minden bajtársánál eltörött a gyertya. 

 

 

Az eset a helyi Baron hotelhez vezető útszakaszon bontakozott ki, a területet az amerikai ejtőernyősök biztosították. Az úthoz közel fekszik több másik ország létesítménye is, ahonnan folyamatosan evakuálják az embereket a tálibok hatalomátvétele óta. A helyiek is tudják, hogy ezekről a területekről hamarosan gépek szállnak majd fel, így sokan az utolsó elkeseredésükben próbálják kimenekíteni a gyermekeiket. 

A katonák viszont nem tehetik fel a gyermekeket a gépekre a szüleik nélkül, azt így egyelőre nem tudni, hova kerülnek majd a gyerekek. Az Egyesült Királyság közben nekilátott a civilek evakuációjának is, Ben Wallace, az ország honvédelmi minisztere szerint eddig több mint 250 családot mentettek ki valamelyik katonai repülőn. Wallace szerint a gyermekek nem maradtak egyedül, a honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy ha egy gyermek keresztül jutott, akkor a családját is átengedték. 

A tálibok a vasárnapi hatalomátvételük után megígérték, hogy biztonságos utat biztosítanak mindenkinek, aki a repülőtérre tart. Ennek ellenére a menekülők arról számolnak be, hogy ököllel és ostorokkal verik azokat a nőket, akik megpróbálják elhagyni Afganisztánt.

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.