Közel egymilliárd forintba került: modern, tetszetős és kényelmes is az új szombathelyi Egészségügyi Alapellátó

ugytudjuk.hu 2021-08-17 19:00:00
Az építkezés nagy részét az EU fizette.

2021. február 1-én, reggel 8 órakor kezdte meg működését az új Egészségügyi Alapellátó Szombathelyen, az épület a régi SZTK-tól pár száz méterre, a Markusovszky utcában kapott helyet – kezdi így lapunknak László Győző (Éljen Szombathely!) a területért felelős alpolgármester. 

Fotók: Vágvölgyi Bálint

A városvezető azzal folytatta, hogy az új Egészségügyi Alapellátó Központ létrehozását az Európai Unió 686 millió 500 ezer forinttal támogatta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, amihez 41 millió forint önerőt tett hozzá a szombathelyi önkormányzat, így az építkezés 728 millió forint költségvetéssel kezdődhetett el 2019 kora ősszel. A jelenlegi városvezetés ehhez az összeghez további 253 millió forintot tett hozzá, hogy a rendelők berendezése, továbbá valamennyi fogászati kezelőegység is megújulhasson.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy rendelők berendezését az azt használó egészségügyi szakemberekkel együtt választották ki, majd szerezték be.

Maguk a szakemberek várták a legjobban azt, hogy egy modern, minden igényt kielégítő épületben gyógyíthassanak. Fontosnak tartottuk az egy orvos egy rendelő elvét. Senki sem szeret orvoshoz járni, így szintén egy szempont volt, hogy amennyire az előírások csak engedik, egy barátságos, bizalmat árasztó belső tér fogadja a pácienseket – folytatja így László, miközben együtt járjuk be a tiszta és fényes épületbelsőt.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

A városvezető  kitért arra is, hogy az épületben a rendelőkön kívül egy multifunkciós terem is helyet kapott, ahol projektor és vetítővászon segít előadásokat tartani. Itt leginkább prevenciós  célú tevékenységet végeznek.

A dolgozók kényelmét pihenőszobák, kiskonyha is segíti, a szociális helyiség zuhanyzót is magában foglal.

Az új Központhoz 75 darab új parkolóhelyet  is kialakítottak, ezek az épület mögött kaptak helyet, melyek kerítéssel körbezárt, közforgalom elől el nem zárt magánúton lévő parkolóknak minősülnek.

A parkolók használatához nem árt tudni, hogy: 

- a parkolókat munkanapokon reggel 6.00 óra és este 20.00 óra között az Egészségügyi Alapellátó Központba ellátásra érkezők, és az ott munkát végző egészségügyi dolgozók használhatják;
- a parkolók a lakosság részéről munkanapokon reggel 6.00 óra és este 20.00 óra között legfeljebb 3 órás időtartamban, ingyenesen vehetők igénybe parkolótárcsa használatával; 
- a fenti időszakon kívül időkorlátozás és parkolótárcsa használata nélkül, bárki ingyenesen igénybe veheti a parkolókat;
- a parkolótárcsa más eszközzel, jelzéssel nem helyettesíthető, azt a gépjármű műszerfalán minden esetben jól látható és azonosítható módon kell elhelyezni;
- a tájékoztató táblával kijelölt, a mozgáskorlátozott személyek, valamint az intézet egészségügyi dolgozói részére fenntartott parkolókat kizárólag az arra jogosultak használhatják;
- a parkoló teljes területén a KRESZ mindenkor hatályos szabályai az irányadók;
- a zöldterületet járművel, gépjárművel igénybe venni szigorúan tilos!

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Én azt gondolom, hogy az orvosok szempontjából egy minden modern eszközzel felszerelt munkahelyet tudtunk kialakítani az Európai Unió segítségével. A pácienseket pedig egy megnyugtató környezet fogadja, ami már első pillantásra is a gyógyulás útjára segít lépni – összegzett a szombathelyi alpolgármester.

Az Alapellátóban dolgozó orvosok elérhetőségei:

Háziorvosok:
dr. Kovács Rita 94/900-882
dr. Király Gabriella 94/900-881
dr. Kún Csaba 94/900-883
dr. Huszár Erika 94/900-880

Felnőtt fogorvosok:
dr. Megyeri Zoltán 94/900-884
dr. Cseke László 94/900-885
dr. Ávár Krisztina 94/900-890
dr. Bodorkós Edina 94/900-886
dr. Köteles Renáta 94/900-887
dr. Bognár Melinda 94/900-891

Gyermek fogorvosok:
dr. Dul Zoltán 94/900-892
dr. Gábriel Mátyás 94/311-182
dr. Szende Gábor 94/900-893
dr. Szekula Katalin 94/900-894

Ügyeleti idő: hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 08:00 – 14:00 óráig.
    
Központi telefonszám: 94/313-340.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.