Bányai-Németh Gábor: Hencz Kornél nem csak engem sértett meg, hanem a Vas megyei Momentum közösségét, szavazóit és szimpatizánsait

Farkas Bazsi 2021-08-17 06:40:51
A Momentum előválasztási jelöltje levélben reagált Hencz nyilatkozatára.

A múlt héten írtunk arról a kissebb adok-kapokról, amit a Nemzeti hitvallás kifüggesztése miatt alakult ki Hencz Kornél az MSZP-P Vas2-es előválasztási jelöltje és a momentumos elővásztási jelölt Bányai-Németh Gábor között. A kormány rendeletben hirdette ki, hogy a polgármesteri hivatalaokban ki kell függeszteni a Nemzeti hitvallást, Celldömölkön pedig, ahol Hencz külsős alpolgármester, úgy nyilatkoznak, hogy eleget tesznek a kérésnek.

Bányai-Németh arról posztolt, hogy Hencznek illene nyilatkoznia, hogy hogyan akar ellenzéli előválasztási jelölt lenni úgy, hogy polgármestere ellenállás nélkül függeszti ki a dokumentumot. 

Hencz az Ugytudjuknak nyilatkozva azt mondta, hogy ennél fontosabb kérdések is vannak a választókerületben, Bányai pedig csak ismertséget akar az ügytől, merthogy ő a legjelentéktelenebb jelölt egyébként is.

Bányai-Németh Gábor válaszul levelet küldött szerkesztőségünknek, ezt most változtatás nélkül közüljük:

Igazat adok Hencz Kornélnak annyiban, hogy a választókerület sokkal komolyabb problémákkal néz szembe, mint a Fidesz "Nemzethy Hitvallásának" a polgármesteri hivatalokba történő, szimbolikus kiakasztása. Ugyanakkor emlékeztetném, hogy őt pont az a Karácsony Gergely budapesti főpolgármester jelentette be az MSZP-P jelöltjeként az előválasztáson, aki az említett szöveg kifüggesztését elsőként bojkottálta, és szólította fel az ellenzéki városvezetőket példája követésére.

Emlékeztetném arra is, hogy egy vendégmunkásokban bővelkedő választókerületben, egy magát szociálisan érzékenynek tartó párt előválasztási jelöltjeként visszás, ha a családjuknak jobb megélhetést kereső ukrán vendégmunkásokat hibáztatja azért, mert a "Nemzethy hitvallást" Alaptörvénybe foglaló Fidesz-kormány elüldözi Magyarországról a tehetséges, szorgalmas magyar munkavállalókat.

A Vas megyei gyártó- és feldolgozóüzemek minden bizonnyal nem szorulnának külföldi munkaerő importjára, ha a "Nemzethy hitvallást" szent igeként hirdető Fidesz-kormány nem a rabszolgatörvénnyel és a megélhetési minimumot sem elérő minimálbérrel alázná meg a magyar munkavállalókat.

Felhívom a figyelmet arra, hogy szorgalmas, legalább egy idegen nyelvet beszélő munkavállalók, Ausztriában megbecsült vendégmunkások ezrei a választókerületben nem az osztrák társadalombiztosításnál keresnének menedéket, ha a Fidesz-kormány - ami a "Nemzethy Hitvallást" mindenhol kifüggesztetné - kiváló minőségű szolgáltatást, motivált egészségügyi szakdolgozókat és orvosokat biztosítana adóforintjaikért cserébe.

És végezetül: azzal, hogy engem a "legjelentéktelenebb jelöltnek" nevezett, nem csak engem sértett meg olcsó, személyeskedő módon, hanem a Momentum Vas megyei közösségét, szavazóit és szimpatizánsait is.

Hencz Kornél a sajtóban megjelent megfogalmazása alapján az előválasztás intézményét is jelentéktelennek tartja.

Üdvözlettel,
Bányai-Németh Gábor

Szólj hozzá!

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok.