Bányai-Németh Gábor: Hencz Kornél nem csak engem sértett meg, hanem a Vas megyei Momentum közösségét, szavazóit és szimpatizánsait

Farkas Bazsi 2021-08-17 06:40:51
A Momentum előválasztási jelöltje levélben reagált Hencz nyilatkozatára.

A múlt héten írtunk arról a kissebb adok-kapokról, amit a Nemzeti hitvallás kifüggesztése miatt alakult ki Hencz Kornél az MSZP-P Vas2-es előválasztási jelöltje és a momentumos elővásztási jelölt Bányai-Németh Gábor között. A kormány rendeletben hirdette ki, hogy a polgármesteri hivatalaokban ki kell függeszteni a Nemzeti hitvallást, Celldömölkön pedig, ahol Hencz külsős alpolgármester, úgy nyilatkoznak, hogy eleget tesznek a kérésnek.

Bányai-Németh arról posztolt, hogy Hencznek illene nyilatkoznia, hogy hogyan akar ellenzéli előválasztási jelölt lenni úgy, hogy polgármestere ellenállás nélkül függeszti ki a dokumentumot. 

Hencz az Ugytudjuknak nyilatkozva azt mondta, hogy ennél fontosabb kérdések is vannak a választókerületben, Bányai pedig csak ismertséget akar az ügytől, merthogy ő a legjelentéktelenebb jelölt egyébként is.

Bányai-Németh Gábor válaszul levelet küldött szerkesztőségünknek, ezt most változtatás nélkül közüljük:

Igazat adok Hencz Kornélnak annyiban, hogy a választókerület sokkal komolyabb problémákkal néz szembe, mint a Fidesz "Nemzethy Hitvallásának" a polgármesteri hivatalokba történő, szimbolikus kiakasztása. Ugyanakkor emlékeztetném, hogy őt pont az a Karácsony Gergely budapesti főpolgármester jelentette be az MSZP-P jelöltjeként az előválasztáson, aki az említett szöveg kifüggesztését elsőként bojkottálta, és szólította fel az ellenzéki városvezetőket példája követésére.

Emlékeztetném arra is, hogy egy vendégmunkásokban bővelkedő választókerületben, egy magát szociálisan érzékenynek tartó párt előválasztási jelöltjeként visszás, ha a családjuknak jobb megélhetést kereső ukrán vendégmunkásokat hibáztatja azért, mert a "Nemzethy hitvallást" Alaptörvénybe foglaló Fidesz-kormány elüldözi Magyarországról a tehetséges, szorgalmas magyar munkavállalókat.

A Vas megyei gyártó- és feldolgozóüzemek minden bizonnyal nem szorulnának külföldi munkaerő importjára, ha a "Nemzethy hitvallást" szent igeként hirdető Fidesz-kormány nem a rabszolgatörvénnyel és a megélhetési minimumot sem elérő minimálbérrel alázná meg a magyar munkavállalókat.

Felhívom a figyelmet arra, hogy szorgalmas, legalább egy idegen nyelvet beszélő munkavállalók, Ausztriában megbecsült vendégmunkások ezrei a választókerületben nem az osztrák társadalombiztosításnál keresnének menedéket, ha a Fidesz-kormány - ami a "Nemzethy Hitvallást" mindenhol kifüggesztetné - kiváló minőségű szolgáltatást, motivált egészségügyi szakdolgozókat és orvosokat biztosítana adóforintjaikért cserébe.

És végezetül: azzal, hogy engem a "legjelentéktelenebb jelöltnek" nevezett, nem csak engem sértett meg olcsó, személyeskedő módon, hanem a Momentum Vas megyei közösségét, szavazóit és szimpatizánsait is.

Hencz Kornél a sajtóban megjelent megfogalmazása alapján az előválasztás intézményét is jelentéktelennek tartja.

Üdvözlettel,
Bányai-Németh Gábor

Szólj hozzá!

Schmuck Erzsébet: A Fidesz fejezze be a klímacélok megtorpedózását!

Hogy nevezheti magát klímabajnoknak a kormány, amikor nem hajlandó elfogadni a szükséges klímavédelmi tervet? - kérdezi az LMP társelnöke.

Fogorvos mentett meg egy gömbhalat, aminek túl nagyra nőttek a fogai

A gömbhal először úgy nézett ki, mintha mosolyogna, egy idő után viszont már nem tudott enni.

PDSZ: csak a bíróság mondhatja ki, hogy a sztrájk nem törvényes

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a január 31-i sztrájkot tovább szervezi.

Hogyan éld túl hajléktalanként Győrt?

A korábban pontyakváriumba mászó Kretének aludtak az utcán Győrben, és forgattak erről videót.

Nyáron érkezik a magyar Disney+

Eddig hivatalosan nem volt elérhető hazánkban a streaming-szolgáltatás, de ez már nem tart sokáig.

RTL: Közszereplőt érintő, kompromittáló fényképeket találtak Schadl páncélszekrényében

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.”

Borongós szerdánk lesz

Az északnyugati szelet a Dunántúl északi részén és a főváros térségében időnként élénk lökések kísérhetik.

Ferenc pápa által aláírt vatikáni mezt kapott Messi

Tavaly októberben az argentin aranylabdás küldött egy általa dedikált PSG-mezt a pápának.

Még csak most fontolgatják, hogy a covid-gyorsteszt hatósági áras legyen

A Gazdasági Versenyhivatalnak öt covid-hullám kellett hozzá, hogy javaslatot tegyenek a kormánynak, miközben sok országban lassan két éve ingyenesek a tesztek.

Vb-bronzérmes dán játékos érkezhet a Győri Audi ETO KC-hoz

Line Haugstednek sajtóhírek szerint már csak az orvosi vizsgálatok vannak hátra.

A BKV szerint emberi mulasztás okozhatta a hétvégi metróbalesetet

Az egyik metrószerelvény tilos jelzésre indult el.

Egy szombathelyi nő megfenyegette a gyermekét nevelő gyámot

Csak felügyelet mellett láthatta gyermekeit, ahol inkább saját sérelmeivel volt elfoglalva, és egyre indulatosabbá is vált.

Játék! Mi az: a focistáknak ingyenes, az embereknek fizetniük kell érte?

A sportklubok teljes mértékben TAO-támogatásból fedezik a koronavírus-járvány elleni védekezés költségeit.