„Ha illetéktelenül tartózkodtunk volna az Egészségházban, akkor be kellett volna törni az ajtót, pedig úgy sétáltunk be rajta”

Farkas Bazsi 2021-08-11 09:33:00
Harkai Norbert az Összefogás Kőszegért Egyesület elnöke azt mondta az Ugytudjuknak, hogy 7 év alatt nem tudta elvégezni az önkormányzat azt a munkát, amit most ők megcsináltak. 

Maci, nyuszi, szivárvány, de még világtérkép is felkerült a Kőszegi Egészségház falára a hétvégén. A festést az Összefogás Kőszegért Egyesület szervezte meg, az alapanyagot és minden más költségét az egyesület maga állta. 

Csakhogy a színes figuráknak nem mindenki örült. Tegnap egy poszt jelent meg a Kőszeg város Facebook-oldalon, ami szerint a város fideszes polgármestere, Básthy Béla vizsgálatot kezdeményezett az ügyben. Szerinte ugyanis a hétvégén illetéktelen személyek tartózkodtak a házban, és egy senkivel nem egyeztetett festést hajtottak végre.

Önkéntesek festették ki a Kőszegi Egészségház falait, a polgármester vizsgálatot indított az ügyben

„Az Ostrom hétvége leple alatt egy lelkes csapat kifestette a gyermekorvosi rendelő termeit, szobáit, hogy hétfő reggel már egy mesés környezetbe léphessenek be a gyerkőcök és szüleik a doktornéni házába" - írják az Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook-oldalán. Az önkéntesek éjjel-nappal dolgoztak, hogy az Egészségház falai vidámabb színekben pompázzanak.

Bár a polgármester azon is gondolkodott, hogy rendőrségi feljelentést tesz, végül ettől elállt, de a belső vizsgálatot le fogják folytatni.

Fotó: Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook

A poszt után néhány órára Básthy a saját oldalán újabb közleményt adott ki, amelyben elismerte az önkéntesek munkáját, ám továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy a festés nem volt egyeztetve sem az intézményvezetővel, sem pedig a tulajdonos önkormányzattal.

A festést szervező egyesület elnökét, az egyébként önkormányzati képviselői mandátummal rendelkező Harkai Norbertet telefonon értük utol.

Fotó: Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook

Egyszerűen nem tudom mire vélni azt, amit Básthy állít, hogy illetéktelenül tartózkodtunk bent az épületben, hiszen az ott dolgozó védőnőkkel egyeztettünk le mindent. Még olyan részleteket is tisztáztunk, hogy pontosan melyik festmények hova kerüljenek, hogy járja be a fény az épület belső tereit, minek, hol lesz a legjobb helye.

Hadd tegyem hozzá, hogy 7 éve adták át az egészségházat, azóta a tulajdonos önkormányzatnál nem volt napirenden, hogy kedvesebbé, barátságosabbá tegyék a gyerekek számára, akiknek nem is csak esztétika ez, hanem figyelemelterelés arról, hogy orvoshoz kell menni. Egyébként nem csak festettünk, hanem a falakat átcsiszoltuk, átgletteltük, hogy minőségében is alkalmas legyen díszítésre. A festést végző lányok önkéntesen vállalták a művészi munkát, közel két és fél napig dolgoztak azon, hogy a gyerekeket egy nekik való környezet fogadja az Egészségházban. Néhány kilométerrel arrébb, a határ túloldalán ezért nem vizsgálatot kezdeményezne a polgármester, hanem felkerekedne egy doboz bonbonnal, becsöngetne a festést vezénylő hölgyhöz, és megköszönné a minőségi munkát. 

Harkai azzal zárt, hogy állnak mindenféle vizsgálat elé. Rengeteg ötletük van még, amivel szeretnének színesebbé és szebbé tenni több kőszegi gyermek intézményt, ez nem fogja őket ettől a szándékuktól elrettenteni. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.