Az AstraZeneca vakcina egyik fejlesztőjéről mintázott Barbie babát dobtak piacra

ugytudjuk.hu 2021-08-09 07:21:04
Sarah Gilbert először furcsállta az ötletet.

Az Oxford-AstraZeneca vakcina egyik fejlesztőjéről, a brit Sarah Gilbertről mintázott Barbie babát az amerikai Mattel játékgyár. Az Oxfordi Egyetem 59 éves professzora elmondta, hogy reményei szerint a róla mintázott baba arra fogja inspirálni a fiatalokat, hogy a természettudomány, a technológia, a mérnöki tudomány és a matematika (STEM) területén helyezkedjenek el.

Volcanologist Professor Sarah Gilbert gets her own Barbie doll

Vaccinologist Professor Dame Sarah Gilbert gets a Barbie doll designed after her. Having led the development of Oxford/AstraZeneca jab Mattel wanted to creat...

"Azt kívánom, hogy ez a baba olyan karrierlehetőségekkel ismertesse meg a gyerekeket, amelyek létezéséről talán nem is tudnak, mint például a vakcinológus" - jegyezte meg a szakember, aki eleinte azért "furcsállotta" a róla mintázott Barbie ötletét.

A Gilbert-babának hosszú, gesztenyebarna haja és méretes fekete szemüvege van, sötétkék nadrágkosztümöt és fehér blúzt visel.

A brit vakcinológus mellett az amerikai játékgyár a természettudomány, a technológia, a mérnöki tudomány és a matematika területén dolgozó további öt inspiráló nőről mintázott Barbie babát.

Közéjük tartozik Amy O'Sullivan sürgősségi nővér, aki a brooklyni Wycoff Kórház első koronavírusos páciensét kezelte, Audrey Cruz Las Vegas-i orvos, aki a diszkrimináció ellen küzd, Chika Stacy Oriuwa kanadai rezidens, aki a rendszerszintű rasszizmus ellen harcol az egészségügyben, Jaqueline Goes de Jesus brazil kutató, aki az új típusú koronavírus egyik variánsának genomszekvenálását vezette hazájában, valamint Kirby White ausztrál orvos, aki újrahasználható műtősruhát fejlesztett ki a pandémia alatt a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók számára.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.