Karácsony Gergely Sárváron: Minden városnak vissza kell adni az iskolákat, és azokat az adókat, amelyek korábban az önkormányzatok kezében voltak

Fehér Buda 2021-07-23 16:03:00
Budapest főpolgármestere arról is beszélt, hogy kormányváltás esetén nem gáncsolják majd el azokat a városokat, ahol fideszes vezetés van.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, valamint az MSZP, a Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje pénteken Sárvárra látogatott, hogy Kunhalmi Ágnessel (MSZP) bemutassa Hencz Kornélt, a Vas megye 2-es számú választókerületében az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltjét. Az utcafórumra a hőség ellenére népes érdeklődősereg látogatott ki a sárvári Kossuth térre.

A főpolgármestert komoly kérdésekkel várták a helyiek, a legtöbben az iránt érdeklődtek, hogy ha 2022-ben megtörténik a kormányváltás, akkor beválik-e Ágh Péter ígérete, és tényleg a jelenlegi ellenzéki városok sorsára jutnak-e azok a települések, ahol jelenleg a kormánypárt van többségben. Sárvár is egy ilyen város, a helyiek pedig attól félnek, hogy a kormányváltás esetén úgy járnak majd, mint Szombathely, ahol jelenleg rengeteg pénztől esik el a városvezetés. Karácsony elmondta, hogy természetesen nem készülnek erre, szerinte a 2010 előtti kormányok sem így jártak el.

Most viszont azt látjuk, hogy az ellenzéki vezetésű városok szinte semennyi támogatás nem kapnak a kormánytól, Karácsonyék viszont nem akarják megfordítani ezt a helyzetet, hanem minden települést egyformán kezelnének. "Minden városnak vissza kell adni az iskolákat, azokat az adókat, amelyek korábban az önkormányzatok kezében voltak, most pedig elvette a kormány. Mindenki Magyarország polgára, minden önkormányzat a helyieket képviseli" - tette hozzá a főpolgármester.

Karácsony elmondta, hogy a Fidesz sokszor támadja azzal is, hogy Budapesten csak az ellenzéki vezetésű kerületeket támogatja, miközben ő maga adott át fideszes polgármesterekkel nagyobb beruházásokat. "Nem azért csináltunk demokráciát harminc évvel ezelőtt, hogy ilyen mondatokat hallgassunk" - szegezte le Karácsony. A főpolgármester azt is elmondta, hogy a programjában van egy olyan elem, ami minden önkormányzat számára visszaadná a járvány idején elvett forrásokat. Karácsony felemlegette, hogy a forrásoktól több ellenzéki vezetésű város, köztük Budapest és Szombathely is elestek, szerinte ezek a városok nem kaptak egy fillért sem, ami miatt az ellenzéki városok lemaradtak. Viszont politikai alapon megkülönböztetni a városokat, és azok lakóit a teljes ellentéte annak, amiben a főpolgármester hisz.

Az érdeklődők rámutattak arra is, hogy a jóvátétel jelenleg csak Karácsony programjában létezik, a főpolgármester elmondta, hogy ő ebben látja azt, hogy az elmúlt 12 évet magunk mögött tudjuk hagyni. "Azokat a károkat, amiket a jelenlegi rendszer okozott, jóvá kell tenni" - tette hozzá a miniszterelnök-jelölt, aki bevallotta, hogy vannak olyan fájó pontok, mint például a magánnyugdíj kisajátítása, amit már nem lehet kijavítani ezek elvesztek.

Karácsony Gergelynek egyébként elég sűrű napja ma, hiszen délelőtt Győrben járt, Sárvár után pedig Szombathelyre tart, ahol Ungár Pétert fogja bemutatni, mint az LMP, a Párbeszéd és az MSZP jelöltjét az előválasztáson.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.