Egy egész utca áram nélkül maradt Angliában, amíg a tűzoltók megmentettek egy macskát egy villanypóznáról

Fehér Buda 2021-07-11 09:37:30
Griffendél, a macska nagyjából 10 órán keresztül volt a magasban.

Az angliai Stow-on-the-Wold városka lakói a hétvégén igencsak meglepődtek, amikor néhány lakó háza teljes sötétségbe borul. Később kiderült, hogy a tűzoltók direkt vágták el egy utca áramellátását, mert

egy macska fent ragadt egy villanypóznán.

Griffendél, az 1 éves cica nagyjából 10 órán keresztül ücsörgött a villanypózna tetején, mire kiért a segítség. A családja csak azt vette észre, hogy a macska hozzá sem nyúlt a reggelijéhez, ezután indultak a keresésére. A tíz méteres magasból végül egy mérnök hozta le az állatot.

 

 

A BBC azt írja, az áramot mindössze néhány percre kellett kikapcsolni, de a szakemberek szerint a macska és az őt mentők is végig veszélyben voltak a pózna magassága miatt. Az angol tűzoltók azt mondják, néha vízzel spirccelik le a macskákat, hogy a biztonságosabb magasságokból leugorjanak, ezt most viszont sem a magasság, sem a magasfeszültségű kábelek nem engedték. 

A macska gazdája egyébként először saját maga akarta lehozni az állatot, ám nem talált olyan létrát, amivel elérte volna Griffendélt. A tűzoltók szerint szerencséje volt a gazdinak, mivel fém létrával próbálta megmenteni a macskát, ami ha elég közel került volna a vezetékekhez, akkor meg is rázgatta volna az áram.

A mentés alatt nagyjából 100 otthon maradt áram nélkül, Griffendél gazdái azt mondják, a macskájuk többnyire a radiátorokon lebzsel, remélik, többet nem indul majd ilyen kalandra.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.