Orbán Viktor videóban bizonygatja, hogy Magyarországon sajtószabadság van, Hende Csaba meg simán kitiltott a Facebook-oldaláról

Farkas Bazsi 2021-07-09 19:00:40
Kérdésekkel provokáltam.

Hende Csaba, a szombathelyi térség parlamenti képviselője szerint voltam én már hazug, meg voltam minden csak nem újságíró, meg rágalmazó meg minden egyéb. 

Ezek azok az állítások, ami miatt én akár bírósághoz is fordulhattam volna. De hát a sas nem kapkod legyek után. Na meg azok, akik ezt folyton a bíróságon próbálták bebizonyítani, hogy én egyébként maga vagyok a patás ördög sorra azt mondtatták ki a bírósággal, hogy nem vagy az. Akkor meg minek futkossak bárhová, hát ki vagyok én, hogy egy bíróval vitatkozzak.

Az a helyzet, hogy Hende Csaba eddig nem nagyon találkozott az ellenzéki sajtóval. Én meg vagyok annyira szemtelen, hogy meg merem kérdezni, hogy a minden szombathelyi és minden magyar állampolgár által, a közös kasszába befizetett adóforintok hová is gurulnak. 

De kerültem már olyan helyzetbe is, amikor engem kérdeztek meg, hogy egy közpénzből fenntartott intézményben mit is csinálok és mennyi is a fizetésem, bokámat összecsapva válaszoltam meg azonnal, minden felmerült kérdést. Az persze már egy másik kérdés, hogy voltak olyanok, akik nem hitték el az állításaimat és azért még egy közérdekű adatigénylést is beadtak, a válaszban pedig ugyanaz volt, amit én egyszer már leírtam.

Nem vagyok én politikus…

Egyelőre számomra rejtély, hogy miért képzelik azt magukról választott politikusok, hogy egyszerűen nem válaszolnak arra, hogy mennyit költöttek el a pénzükből és mire. 

Hende Csaba Panamában járt. Tíz napja küldtünk kérdéseket Hendének az úttal kapcsoltban, amikre azóta sem kaptunk választ.

Hende Csaba szerdán Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót. Erre az Ugytudjuk.hu-t nem hívta meg, nehogy számára kényelmetlen kérdéseket tegyünk fel panamai útjával esetleg lobbi erejével kapcsolatban. 

Hende Csaba büszkén jelentette be, hogy 1 milliárd 200 millió forintot kap Szombathely neki köszönhetően. Azt már elfelejtette megemlíteni, hogy a Szombathelynél hetedével kisebb Kőszeg és Sárvár pont az összeg felét, 600-600 millió forintot kapott. Ennyit a lobbierejéről.

Az már szinte említésre sem méltó, hogy amikor Szombathely nem kapott kompenzációt, akkor Hende azt bizonygatta, hogy a városnak pénzt szerezni nem a ő dolga, de most, hogy a település pénzt kapott az egyből neki volt köszönhető. 

Na de vissza Panamához. 

Hende elutazott egy hétre, mondott egy másfél perces beszédet és eddig egy fotó, egy poszt sem jelent meg az ügyben a Facebook-oldalán, hogy tulajdonképpen kikkel is találkozott, mit is csinált az egy hét alatt. Az persze triplán is, hogy Szombathelynek dobott egy kis alamizsnát a kormány. Az egyik ilyen poszt alá a következőt írtam:

Kedves képviselő úr!

Nagyon köszönjük, hogy figyelemmel kíséri munkánkat. Bizonyára azt is látta, hogy a Közlöny 2021. évi 129. számára hivatkozva közzé tettük, hogy megjelent a hirdetmény.

De, ha már ennyire igyekezett ránk cáfolni, akkor talán a korábban általunk közzétett, az Ön panamai utazására irányuló kérdéseket is megválaszolhatná: Mennyibe került az adófizetőknek az a másfél perc, ami alatt Ön ékes angolsággal hívta meg a Fórumot Budapestre?
A kérdést persze szívesen feltettük volna azon a sajtótájékoztatón, amin a Szombathelyt elkapó aranyesőt bejelentette, csak hát, kérdéseinktől tartva szerkesztőségünket inkább meg sem hívta.
Még jó, hogy pártjának miniszterelnöke éppen tegnap szajkózott egy nagyot a sajtószabadságról.

Hende Csaba Facebook-oldalán közel fél óráig lehetett olvasni a kommentet, majd eltűnt. Engem pedig letiltottak a hozzászólás lehetőségétől.

Hende Csaba gyávasága egyébként ott nem áll meg, hogy nem hívja meg az Ugytudjuk.hu-t a sajtótájékoztatójára, hogy nem válaszol a megkereséseinkre és, hogy letilt a Facebook-oldalán. Hende Csaba feleségével irattat helyreigazító kérelmet szerkesztőségünknek azzal, hogy ő sosem volt a titkárnője és sosem utazott el Panamába vele. 

Ez utóbbit mi sosem állítottuk. Kérdeztük, kedves képviselő úr! 

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.