Az SZKKA két fiatal tehetsége is szerepel a junior Európa-bajnokságon

Vágvölgyi Bálint 2021-07-08 18:21:37
Győri Viktória és Zsákovics Sára is részt vesz a kontinensviadalon.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia két fiatal tehetsége is ott lesz a csütörtökön rajtoló junior Európa-bajnokságon, melyet Szlovéniában rendeznek. A szlovák-magyar kettős állampolgárságú Győri Viktória és Zsákovics Sára is a szlovák junior-válogatott tagjaként képviseli a szombathelyi klubot tornán. A 18 éves Győri Viktória az előző szezonban már bemutatkozott az NB I-ben, a kontinensviadalon pedig szeretne továbbfejlődni.

- Több egyhetes összetartással készültünk az Eb-re. Inkább taktikai edzéseket csináltunk, így sokkal könnyebben és gyorsabban összekovácsolódott a csapat. Videózunk és több megbeszélésen is túl vagyunk már, szerintem jó kis csapat lettünk. A szünetekben lazább futós, vagy gyorsító edzésekkel tartottam magam szinten. Szeretnénk továbbjutni a csoportkörből a legjobb nyolc közé, személyes célom pedig, hogy kihozzam magamból a maximumot és segítsem a csapatot. Szeretném összemérni a tudásom a sok külföldi tehetséges játékossal szemben, hogy felmérjem, miben kell még fejlődnöm a továbbiakban. Nagyon jó érzés és hatalmas megtiszteltetés, hogy ott lehetek egy Európa-bajnokságon. Biztos vagyok benne, hogy sok jó emlékkel fogok hazatérni – nyilatkozta Győri Viktória a klubhonlapnak.

A szintén kettős állampolgárságú Zsákovics Sáram leigazolását néhány napja véglegesített az SZKKA a Pénzügyőr SE csapatától, így a két lány már nem csak a szlovák junior-válogatottban, hanem Szombathelyen is csapattársak lettek. A 18 éves Zsákovics Sára bevallotta, hogy picit azért izgul az Eb miatt.

- Április óta havonta 7-9 napos összetartásokon vettünk részt, ahol igyekeztünk pótolni a vírus miatt kimaradt időszakokat. Nem volt egyszerű, de tudtuk, hogy mire készülünk, megértették minden egyes játékossal, hogy az Európa-bajnokság miatt kiemelkedően fontosak klubbeli és az egyéni edzések is. Én személy szerint a saját erőnléti edzőmmel egyeztetett futó, illetve erősítő programomat párhuzamosan csináltam a klubbeli és a válogatott tréningekkel. Egyértelműen a legjobb nyolc közé szeretnénk jutni, tehát cél a továbbjutás a csoportból. Bátran és félelem nélkül akarunk játszani, hogy bizonyítsuk, igenis itt van a helyünk. Küzdeni fogunk minden egyes mérkőzésen. Nagyon bízom a csapatunkban, jó kollektíva vagyunk tele akarással és küzdési szándékkal, szóval nagyon kiegyenlített meccsekre számítok. Ez lesz az első nemzetközi tornám, szóval nem okozom meglepetést azzal, ha azt mondom, hogy izgulok picit. Jó érzésekkel várom a meccseket, szeretnék minél több tapasztalatot szerezni, amit a jövőben tudok hasznosítani – mondta Zsákovics Sára.

Az SZKKA-játékosokkal felálló szlovák válogatott a svédekkel és az oroszokkal találkozik a junior Európa-bajnokság B-csoportjában. A kontinensviadalon a magyar junior válogatott is részt vesz, a mieink a románokkal, norvégokkal és csehekkel néznek farkasszemet a D-jelű kvartettben.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.