Főleg jobboldali szavazatokra számít az ellenzéki előválasztáson az ÚVNP

Nagy Donát 2021-07-05 13:23:00
Bemutatta mindhárom Vas megyei jelölt-jelöltjét az Új Világ Néppárt. Ismerős nevekkel rajtol Pálinkás József pártja.

Bővül a jelöltek sora az ellenzéki előválasztásra, így Vas megyében mindhárom választókerületben már eggyel több jelöltből választhatják ki a szavazók, ki álljon ki a Fidesz jelöltjével szemben. Az őszi előválasztáson a Vas 1-es országgyűlési egyéni választókerületben (Szombathely és a környező 11 kistelepülés) Koczka Tibor, Vas 2-ben (Kőszeg, Répcelak, Sárvár, Celldömölk és környéke) Molnár Miklós, Vas 3-ban (Szentgotthárd, Körmend, Vasvár, Jánosháza és környéke) pedig Horváth József Áron fog az ÚVNP színeiben indulni.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Az Új Világ Néppárt tavaly októberben jött létre, ez egy jobbközép, pragmatikus párt, amely nyitott a balközép értéknek nevezett szolidaritás felé is

- mondta a sajtótájékoztatón Pálinkás József, a párt elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje, aki szerint sok ember van Magyarországon, akinek sem a jelenlegi kormány által hangoztatott és kiemelt értékek, sem a 2010 előtti kormányzás módszerei, értékei nem felelnek meg, és szeretnének nemcsak egy kormányváltást, hanem egy politikai irányváltást is.

Pálinkás szerint a Fidesz által megváltoztatott választási törvény miatt mindenki bele van kényszerítve az állampárttal szembeni együttműködésbe.

Minket ebbe a hatpárti összefogásba nehezen vesznek figyelembe, de megállapodtunk velük, hogy részt veszünk az előválasztáson. Ha a mi jelöltjeink nyernek egyéniben az előválasztáson, akkor a hatpárti összefogás beáll mögénk, és választási győzelem esetén saját frakciót alapítunk a Parlamentben

- jelentette ki az ÚVNP miniszterelnök-jelöltje, majd hozzáfűzte, a Fidesz manapság már csak a saját magának létrehozott gazdasági szereplők érdekeit tartja szem előtt, nem pedig a magyar választópolgárokét.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Korábban Szombathely alpolgármestereként is dolgoztam már a megyeszékhely és a kistérségek fejlesztése érdekében, és látni kell, hogy Szombathely akkor tudott nagyot fejlődni, amikor a térséggel együtt harmonikusan tudott fejlődni.

- mondta Koczka Tibor, aki szerint a 2022-ben megalakuló új Parlament egyik első feladatának az kell lennie, hogy visszaadja az önkormányzatok autonómiáját, mert csak akkor lehet erős az ország, ha erősek és függetlenek az önkormányzatok.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Az önkormányzatiság nem csak Szombathelynek fontos, hanem minden kis- és közepes településre értendő. Nem lehet, hogy úgy működjön egy ország, hogy egy település fejlődése az főúri kegy eredménye, és egyfajta ajándék. Hallottuk ezt egykori polgármesterünktől is, hogy a Jézuska hozta a Sportkomplexumot. Hát ezt nem a Jézuska hozta, hanem az adófizetők pénzéből épült, mi termeltük meg és jött létre

- fogalmazott Molnár Miklós, aki azt is mondta, hogy a megye mindhárom választókerületét együtt, összehangoltan kell fejleszteni. Szeretné elérni, hogy az országos gazdaságfejlesztés során a kisebb, vidéki települések is kapjanak olyan projekteket, amivel a térségek fejlődését el tudják érni.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Nagyon nagy problémája a választókerületemnek, hogy a falvak elnéptelenednek, az infrastruktúra fejletlen. Szükséges ezért az úthálózat fejlesztése, de emellett fontosnak tartom, hogy a szolgáltatásokat is javítsuk, mert most a kisebb települések nem tudnak versenyezni azzal a rengeteg szolgáltatással, amit a megyeszékhelyen élvezhetünk

- jelentette ki Horváth József Áron, aki szerint amennyiben mindhárom választókörzet összedolgozik, akkor nem kell külön gondolkodni a megyét érintő fejlesztésekről, hanem együttesen lehet véghez vinni a projekteket.

Az ellenzéki előválasztás győztesei tehát a választási kampányban immáron 7 párt (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd és ÚVNP) közös támogatását fogják élvezni. A 2022-es választásokon velük szemben álló Fidesz-jelöltekről hivatalosan még semmit sem tudni, de meglepő lenne, ha nem a jelenlegi Hende Csaba - Ágh Péter - V. Német Zsolt triumvirátus lenne a szavazólapokon.
Rajtuk kívül várhatóan a Mi Hazánk Mozgalom is fog jelöltet állítani, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt pedig ígérete szerint ott indít majd csak saját jelöltet, ahol nem gyengíti a hétpárti ellenzék esélyeit. No, és persze simán újra feltűnhetnek a lassan már megszokott kamupártok is.

Szólj hozzá!

Másfél hónapja még azt írták a GyőrPluszon, hogy a szakiskolák felkészültek a gázhelyzetre

A Győri Szakképzési Centrum kancellárja arról beszélt akkor, hogy sok energetikai korszerűsítés volt az iskolákban, és remélik, hogy nem lesz probléma.

Kövér: A tisztességes pedagógusok nem attól teszik függővé a teljesítményüket, hogy mennyit keresnek

Szerinte nem lehet polgári engedetlenkedni és a kormány egyáltalán nem oroszbarát.

Ha a győri Bercsényiben bejön a termálvizes fűtés, nem költöznek az iskolák

A gázon a korábbi fogyasztás 25 százalékát kell megspórolni a centrumhoz tartozó 19 iskola 45 épületében.

Kedd: többórás napsütés felhőátvonulásokkal

Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk.

Az LMP is kifejezte a szolidaritását az elbocsátott pedagógusok felé

Felháborító, amit a kölcseys tanárokkal tettek - mondta Kanász-Nagy Máté, a párt parlamenti képviselője.

Elhagyta a 426 forintos árat az euró

Tovább zuhan a magyar fizetőeszköz.

Körbekordonozták a Savaria Szállót

Jó lesz vigyázni, mert eléggé leszűkült az út a Mártírok terén.

Gyerekeket vert meg egy 21 éves fiú egy kapuvári iskola udvarán

Egy év szabadságvesztésre ítélték, melyet három év próbaidőre felfüggesztettek.

Melegszik az idő

Délutánra akár 19 fok is lehet.

Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla

A Nemzet Művésze 79. éves volt.

Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István

Valami összeragaszthatatlanul eltört - írta a politikus.

LMP: az önkormányzatoknak is biztosítani kell az energiaár-sapkát!

Az zöld párt követeli annak biztosítását, hogy az önkormányzatok is limitált áron vásárolhassák meg az energiát.

423 forint egy euró

Itt állt meg péntek este a magyar fizetőeszköz gyengülése.