Főleg jobboldali szavazatokra számít az ellenzéki előválasztáson az ÚVNP

Nagy Donát 2021-07-05 13:23:00
Bemutatta mindhárom Vas megyei jelölt-jelöltjét az Új Világ Néppárt. Ismerős nevekkel rajtol Pálinkás József pártja.

Bővül a jelöltek sora az ellenzéki előválasztásra, így Vas megyében mindhárom választókerületben már eggyel több jelöltből választhatják ki a szavazók, ki álljon ki a Fidesz jelöltjével szemben. Az őszi előválasztáson a Vas 1-es országgyűlési egyéni választókerületben (Szombathely és a környező 11 kistelepülés) Koczka Tibor, Vas 2-ben (Kőszeg, Répcelak, Sárvár, Celldömölk és környéke) Molnár Miklós, Vas 3-ban (Szentgotthárd, Körmend, Vasvár, Jánosháza és környéke) pedig Horváth József Áron fog az ÚVNP színeiben indulni.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Az Új Világ Néppárt tavaly októberben jött létre, ez egy jobbközép, pragmatikus párt, amely nyitott a balközép értéknek nevezett szolidaritás felé is

- mondta a sajtótájékoztatón Pálinkás József, a párt elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje, aki szerint sok ember van Magyarországon, akinek sem a jelenlegi kormány által hangoztatott és kiemelt értékek, sem a 2010 előtti kormányzás módszerei, értékei nem felelnek meg, és szeretnének nemcsak egy kormányváltást, hanem egy politikai irányváltást is.

Pálinkás szerint a Fidesz által megváltoztatott választási törvény miatt mindenki bele van kényszerítve az állampárttal szembeni együttműködésbe.

Minket ebbe a hatpárti összefogásba nehezen vesznek figyelembe, de megállapodtunk velük, hogy részt veszünk az előválasztáson. Ha a mi jelöltjeink nyernek egyéniben az előválasztáson, akkor a hatpárti összefogás beáll mögénk, és választási győzelem esetén saját frakciót alapítunk a Parlamentben

- jelentette ki az ÚVNP miniszterelnök-jelöltje, majd hozzáfűzte, a Fidesz manapság már csak a saját magának létrehozott gazdasági szereplők érdekeit tartja szem előtt, nem pedig a magyar választópolgárokét.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Korábban Szombathely alpolgármestereként is dolgoztam már a megyeszékhely és a kistérségek fejlesztése érdekében, és látni kell, hogy Szombathely akkor tudott nagyot fejlődni, amikor a térséggel együtt harmonikusan tudott fejlődni.

- mondta Koczka Tibor, aki szerint a 2022-ben megalakuló új Parlament egyik első feladatának az kell lennie, hogy visszaadja az önkormányzatok autonómiáját, mert csak akkor lehet erős az ország, ha erősek és függetlenek az önkormányzatok.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Az önkormányzatiság nem csak Szombathelynek fontos, hanem minden kis- és közepes településre értendő. Nem lehet, hogy úgy működjön egy ország, hogy egy település fejlődése az főúri kegy eredménye, és egyfajta ajándék. Hallottuk ezt egykori polgármesterünktől is, hogy a Jézuska hozta a Sportkomplexumot. Hát ezt nem a Jézuska hozta, hanem az adófizetők pénzéből épült, mi termeltük meg és jött létre

- fogalmazott Molnár Miklós, aki azt is mondta, hogy a megye mindhárom választókerületét együtt, összehangoltan kell fejleszteni. Szeretné elérni, hogy az országos gazdaságfejlesztés során a kisebb, vidéki települések is kapjanak olyan projekteket, amivel a térségek fejlődését el tudják érni.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Nagyon nagy problémája a választókerületemnek, hogy a falvak elnéptelenednek, az infrastruktúra fejletlen. Szükséges ezért az úthálózat fejlesztése, de emellett fontosnak tartom, hogy a szolgáltatásokat is javítsuk, mert most a kisebb települések nem tudnak versenyezni azzal a rengeteg szolgáltatással, amit a megyeszékhelyen élvezhetünk

- jelentette ki Horváth József Áron, aki szerint amennyiben mindhárom választókörzet összedolgozik, akkor nem kell külön gondolkodni a megyét érintő fejlesztésekről, hanem együttesen lehet véghez vinni a projekteket.

Az ellenzéki előválasztás győztesei tehát a választási kampányban immáron 7 párt (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd és ÚVNP) közös támogatását fogják élvezni. A 2022-es választásokon velük szemben álló Fidesz-jelöltekről hivatalosan még semmit sem tudni, de meglepő lenne, ha nem a jelenlegi Hende Csaba - Ágh Péter - V. Német Zsolt triumvirátus lenne a szavazólapokon.
Rajtuk kívül várhatóan a Mi Hazánk Mozgalom is fog jelöltet állítani, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt pedig ígérete szerint ott indít majd csak saját jelöltet, ahol nem gyengíti a hétpárti ellenzék esélyeit. No, és persze simán újra feltűnhetnek a lassan már megszokott kamupártok is.

Szólj hozzá!

Kirúgták a munkahelyéről, ezért három nőt is megtámadott egy férfi Győrben

Megharagudott a világra, így hát ámokfutásba kezdett.

Már nem Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője

A berlini klub felmentette a magyar szakembert.

Ikerterhes édesanya halt bele a koronavírus-fertőzésbe

Rendszeresen sportolt is, rendkívül edzett volt a nő.

Két autó ütközött össze Csepreg és Horvátzsidány között

Az egyik az árokba csapódott. Az érintett utat a mentés idejére lezárták.

Barátját lőtte meg egy fiatal férfi Győr belvárosában

A Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást a 27 éves férfival szemben.

Egészségügyi Világszervezet: Ne zárják le a határokat az új vírusvariáns miatt!

A WHO attól tart, hogy a gazdasági nehézségek miatt inkább eltitkolják majd a járványügyi adatokat az országok.

Így változik a helyközi buszmenetrend december 15-től

Mutatjuk a nyugat-dunántúli változásokat!

Rövid időre kisüthet hétfőn a nap

Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik.

Hideg idő és többször havazás is várható a jövő héten

Hajnalonként néhol akár mínusz 10 Celsius-fokot is mérhetnek, illetve napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet.

Magyarországon még nem azonosították be az omikron variánst

Ausztriában már felbukkant az új variáns.

Tizenhárom utasnál mutatták ki az omikron variánst a Dél-Afrikából Hollandiába érkezett járaton

A fertőzötteket egy Amszterdam közelében lévő őrzött hotelben szállásolták el, ahol legalább öt napig kell maradniuk.

A harmincasok jól jártak a hatos lottó sorsolásán

Ezeket a számokat húzták ki a héten.

Elhunyt Sir Frank Williams, a Williams F1-es csapat legendás alapítója

Rekordhosszan, 50 éven keresztül vezette a csapatot.

Dél-afrikai szakértő: nem okozott súlyos betegséget az omikron vírusváltozat

Okkal lehet bízni abban, hogy a jelenlegi vakcinák továbbra is védenek a koronavírus-fertőzés okozta súlyos megbetegedések ellen.

Több milliárdot fizettek Einstein egyik kéziratáért

Rekordáron kelt el a történelmi értékű dokumentum.

van még itt cikk a témában:

Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm!

A Vas01-es választókerület előválasztási jelöltjei értékelték az első fordulót az Ugytudjuk.hu-nak. 

Országos rekord: Koczka Tibor a legalacsonyabb támogatottságú jelölt az előválasztáson

A volt szombathelyi alpolgármester az Új Világ Néppárt színeiben indult Szombathelyen Czeglédy Csaba és Ungár Péter ellen. Harmadik lett.