Főleg jobboldali szavazatokra számít az ellenzéki előválasztáson az ÚVNP

Nagy Donát 2021-07-05 13:23:00
Bemutatta mindhárom Vas megyei jelölt-jelöltjét az Új Világ Néppárt. Ismerős nevekkel rajtol Pálinkás József pártja.

Bővül a jelöltek sora az ellenzéki előválasztásra, így Vas megyében mindhárom választókerületben már eggyel több jelöltből választhatják ki a szavazók, ki álljon ki a Fidesz jelöltjével szemben. Az őszi előválasztáson a Vas 1-es országgyűlési egyéni választókerületben (Szombathely és a környező 11 kistelepülés) Koczka Tibor, Vas 2-ben (Kőszeg, Répcelak, Sárvár, Celldömölk és környéke) Molnár Miklós, Vas 3-ban (Szentgotthárd, Körmend, Vasvár, Jánosháza és környéke) pedig Horváth József Áron fog az ÚVNP színeiben indulni.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Az Új Világ Néppárt tavaly októberben jött létre, ez egy jobbközép, pragmatikus párt, amely nyitott a balközép értéknek nevezett szolidaritás felé is

- mondta a sajtótájékoztatón Pálinkás József, a párt elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje, aki szerint sok ember van Magyarországon, akinek sem a jelenlegi kormány által hangoztatott és kiemelt értékek, sem a 2010 előtti kormányzás módszerei, értékei nem felelnek meg, és szeretnének nemcsak egy kormányváltást, hanem egy politikai irányváltást is.

Pálinkás szerint a Fidesz által megváltoztatott választási törvény miatt mindenki bele van kényszerítve az állampárttal szembeni együttműködésbe.

Minket ebbe a hatpárti összefogásba nehezen vesznek figyelembe, de megállapodtunk velük, hogy részt veszünk az előválasztáson. Ha a mi jelöltjeink nyernek egyéniben az előválasztáson, akkor a hatpárti összefogás beáll mögénk, és választási győzelem esetén saját frakciót alapítunk a Parlamentben

- jelentette ki az ÚVNP miniszterelnök-jelöltje, majd hozzáfűzte, a Fidesz manapság már csak a saját magának létrehozott gazdasági szereplők érdekeit tartja szem előtt, nem pedig a magyar választópolgárokét.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Korábban Szombathely alpolgármestereként is dolgoztam már a megyeszékhely és a kistérségek fejlesztése érdekében, és látni kell, hogy Szombathely akkor tudott nagyot fejlődni, amikor a térséggel együtt harmonikusan tudott fejlődni.

- mondta Koczka Tibor, aki szerint a 2022-ben megalakuló új Parlament egyik első feladatának az kell lennie, hogy visszaadja az önkormányzatok autonómiáját, mert csak akkor lehet erős az ország, ha erősek és függetlenek az önkormányzatok.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Az önkormányzatiság nem csak Szombathelynek fontos, hanem minden kis- és közepes településre értendő. Nem lehet, hogy úgy működjön egy ország, hogy egy település fejlődése az főúri kegy eredménye, és egyfajta ajándék. Hallottuk ezt egykori polgármesterünktől is, hogy a Jézuska hozta a Sportkomplexumot. Hát ezt nem a Jézuska hozta, hanem az adófizetők pénzéből épült, mi termeltük meg és jött létre

- fogalmazott Molnár Miklós, aki azt is mondta, hogy a megye mindhárom választókerületét együtt, összehangoltan kell fejleszteni. Szeretné elérni, hogy az országos gazdaságfejlesztés során a kisebb, vidéki települések is kapjanak olyan projekteket, amivel a térségek fejlődését el tudják érni.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Nagyon nagy problémája a választókerületemnek, hogy a falvak elnéptelenednek, az infrastruktúra fejletlen. Szükséges ezért az úthálózat fejlesztése, de emellett fontosnak tartom, hogy a szolgáltatásokat is javítsuk, mert most a kisebb települések nem tudnak versenyezni azzal a rengeteg szolgáltatással, amit a megyeszékhelyen élvezhetünk

- jelentette ki Horváth József Áron, aki szerint amennyiben mindhárom választókörzet összedolgozik, akkor nem kell külön gondolkodni a megyét érintő fejlesztésekről, hanem együttesen lehet véghez vinni a projekteket.

Az ellenzéki előválasztás győztesei tehát a választási kampányban immáron 7 párt (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd és ÚVNP) közös támogatását fogják élvezni. A 2022-es választásokon velük szemben álló Fidesz-jelöltekről hivatalosan még semmit sem tudni, de meglepő lenne, ha nem a jelenlegi Hende Csaba - Ágh Péter - V. Német Zsolt triumvirátus lenne a szavazólapokon.
Rajtuk kívül várhatóan a Mi Hazánk Mozgalom is fog jelöltet állítani, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt pedig ígérete szerint ott indít majd csak saját jelöltet, ahol nem gyengíti a hétpárti ellenzék esélyeit. No, és persze simán újra feltűnhetnek a lassan már megszokott kamupártok is.

Szólj hozzá!

Úgy néz ki lesz Wagner András sétány Szombathelyen, csak nem ott, ahol eredetileg tervezték

A Csónakázó-tó sétánya kapja meg a volt polgármester nevét.

Elbocsátási hullám sújtja a KESMA és a Mediaworks több megyei lapját is

A Vas Népét is kiadó cégek a Délmagyar szerkesztőségének felét már elküldték.

392 forintot kértek reggelre egy euróért

Közel a történelmi mélypont.

Több mint tízezren érkeztek szerdán Ukrajnából

Sokan Románián keresztül érkeztek.

Jelentős méretű aszteroida közelíti meg a Földet pénteken

Az égitestet a potenciálisan veszélyes objektumok közé sorolják, azonban becsapódásától a szakemberek szerint nem kell tartani. 

Példátlan természeti csapás érte Kaposvárt

Több milliárd forintos lehet a kár a tegnapi vihar miatt.

Zivatarveszély Győr-Moson-Sopron és Vas megyében

A két megye több járására másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egy korszak vége: eltávolították New York utolsó fizetős telefonfülkéjét is

A New York-i Városi Múzeumba szállítják majd, ahol az Analog City című új kiállításon látható lesz.

Világbajnokságon védheti a junior válogatott kapuját az SZKKA fiatal kapusa

Christe Dalma nagyon szeretne bizonyítani a szlovéniai U20-as világbajnokságon.

Barnamacit láttak Acsa és Püspökhatvan között

A Pilisi Parkerdő vadkamerákat helyezett ki a medve figyelésére. Ha élőben látjuk, inkább kerüljük vele a szemkontaktust.

Kitört egy tengeralatti vulkán a Föld egy olyan részén, ahol mutáns cápák vadásznak

Egy rossz sci-fi is kezdődhetne így, de a NASA számolt be a kitörésről.

Megszólaltak a szakértők a kunhegyesi fideszes polgármester 18 éves feleségének korábbi terhességéről

A szociálpszichológus szerint az ilyen fiatal lányok a bizonytalanság, a lecsúszás elől inkább belemenekülnek egy házasságba.

Szabó Simon és Daoud Dániel filmterve díjat nyert Cannes-ban

A Marad az űr a második magyar filmterv, amelyik megnyerte ezt a díjat.

Elmaradt a Fővárosi Közgyűlés, mert a Momentum nem akarta megszavazni a DK-s Bősz Anettet főpolgármester-helyettesnek

A Momentum a két párt közötti, időközi választásokkal kapcsolatos viták miatt nem akarja megszavazni a kinevezést.

Husánggal esett szomszédjának egy férfi Kőszegen

A szomszéd jó reflexeinek köszönhetően nem történt baj.