Kunhalmi Ágnes: A szombathelyiek hangját eddig is Ungár Péter vitte be a Parlamentbe

Nagy Donát 2021-07-05 16:03:00
Az MSZP bemutatta mindhárom Vas megyei jelöltjét és támogatottját, akikkel az előválasztáson állnak rajthoz.

A szocialisták jelöltbemutatóját Horváth Soma, az MSZP Vas megyei elnöke azzal nyitotta meg, hogy minden vasi körzetben olyan jelölteket indítanak vagy támogatnak, akik ismertek és elismertek, valamint elkötelezettek a kormányváltás iránt.

Azért vagyunk itt, mert ezt a várost már megérintette a változás szele

- ezt már Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke mondta arra utalva, hogy Szombathelyen már sikerült a Fideszt leváltani az önkormányzati választásokon. Szerinte a vasi megyeszékhelyen elért politikai sikereket kell folytatni országosan is.

 

Nagyon kiélezett verseny lesz 2022-ben, sorsdöntő szavazás előtt állunk, hiszen a tétje az lesz ennek a választásnak, hogy folytatódik-e Magyarországon az autoriter rendszernek a kiépítése, vagy visszatérünk a demokratikus útra

- jelentette ki a politikus, aki azt is mondta, hogy a Magyarországon meglévő ellentétek és megosztottság egyre mélyebb, a folyamatot pedig nem lehet megosztó személyiségekkel megfordítani.

Kunhalmi szerint nem elég megverni Orbán Viktort, hanem utána a társadalmi egységet, a szolidaritást is helyre kell állítani az országban.

Az MSZP a Vas megye 2-es (Kőszeg, Répcelak, Sárvár, Celldömölk és környéke) országgyűlési egyéni választókerületben (OEVK) Hencz Kornélt, Celldömölk alpolgármesterét indítja, akiről a párt társelnöke azt mondta, hogy a sportból adódó fegyelmezettsége és a kitartása rendkívül fontos, de emelett a szociális érzékenysége is segíteni fogja a munkáját.

 

Mint tudja mindenki, lokálpatrióta vagyok, szeretnék a jövőben egész Vas megyéért dolgozni

- mondta Hencz, aki jelezte, eddig Celldömölkért is rengeteget dolgozott; ezt a munkát folytatná.

A megye déli részén, Vas 3-as OEVK-ban (Szentgotthárd, Körmend, Vasvár, Jánosháza és környéke) a párt továbbra is a már bejelentett Ipkovich György korábbi országgyűlési képviselőt, Szombathely egykori polgármesterét támogatja.

 

Ami a képviselőknek a legfőbb feladata, hogy feloldja azt a feszültséget, ami ezt a térséget sújtja az aprótelepülés-szerkezet okán. Ez az a 150-200 fős településeket sújtó 2000 fős limit, ami a szennyvíztisztító-rendszerek kiépítésénél van jelen, és a térséget rendkívül megterheli

- mondta Ipkovich, majd hozzátette, hogy az M8-as főút 2x1 sávos megépítése tévút, hiszen egy-egy sávon nem lehet kamionforgalmat levezényelni, ezt szerinte már bebizonyította a 86-os főút fejlesztése is.

Vas megye 1-es (Szombathely és környéke) országgyűlési egyéni választókerületében az MSZP nem indít saját jelöltet az előválasztáson, hanem az LMP Vas megyei országgyűlési képviselőjét, Ungár Pétert támogatja.

 

Szerintem ha tudnak egyáltalán valamit a magyar parlamentben, azt tőle tudják a képviselők

- mutatta be Ungárt az MSZP társelnöke.

Szombathelyt és térségét jelenleg egy olyan ember képviseli, aki a legfontosabb feladatát nem tudta teljesíteni: azt, hogy forrásokat hozzon a városnak

- mondta Ungár, aki szerint a kormány által Szombathelytől elvett közel 3 milliárd forintot nem tudta visszaszerezni Hende Csaba (Fidesz-KDNP), a térség jelenlegi országgyűlési képviselője.

A környező megyeszékhelyek, Veszprém, Székesfehérvár, Győr és Veszprém is kapott az elvonások után milliárdos nagyságrendben kompenzációt, Szombathelynek a jelenlegi képviselője viszont 0 forintot intézett

- jelentette ki a képviselőjelölt-jelölt, aki kifejtette, hogy nem fog sok ígéretet tenni az előválasztási kampány majd a választási kampány során, ehelyett egy dolgot biztosan ígér: ezt a pénzt vissza fogja szerezni a térségnek.

Remélhetőleg úgy, hogy Karácsony Gergelynél kell majd kilincselni, és ez sokkal könnyeb lesz, mint a jelenlegi helyzetben

- zárta bemutatkozását Ungár Péter.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”