Ungár Péter: Azok ellen küzdjünk, akik megosztanak minket, ne egymással!

Farkas Bazsi 2021-06-23 18:06:00
A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője arról ír, hogy ha a homofóbokat kioktatjuk és becsméreljük nem lesz kevesebb belőlük.

Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e arról a vitáról, ami a pedofíliát és a homoszexualitást összemosó törvény miatt indult - kezde Facebook-bejegyzését Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője.

Értelemszerűen az LMP álláspontja az enyém is, ezért is bojkottáltam a törvény szavazását. Én azért nem akartam eddig megszólalni, mert a sokszor önmagamat is idegesítő egyrészről-másrészről stílusom ebben a vitában nem segített volna. De most azt gondolom, hogy ebben a felfokozott környezetben talán ennek is van létjogosultsága.

Azt gondolom, hogy a vita mindenki számára rossz irányba tart most.

Először is, kövezzen meg aki akar, én nem gondolom, hogy attól mert valaki nem támogatja a melegházasságot vagy bármilyen melegjogi követelést homofób vagy rossz ember lenne. Azt sem gondolom, hogy jót tesz a hazánkban élő szexuális kisebbségeknek, ha az egész kérdéskört a „Nyugathoz tartozás” szimbólumának állítjuk be. (Akármit is jelent a Nyugathoz tartozni, én mondjuk, nem tudom mit jelent.) Szerintem attól, mert a homofóbokat kioktatjuk és becsméreljük nem lesz kevesebb belőlük.

Én nem tartom magam LMBTQ embernek, csak egy buzinak (ezt Nádasdy Ádám szebben elmondta, mint ahogy én el tudnám), de azt gondolom ez az egész kérdéskör már nem erről szól.

Értelemszerűen a törvény módosítása egy cinikus, lelketlen politikai játék volt. Ha a pedofília ellen akart volna a Fidesz küzdeni kiveszi a homoszexualitásra vonatkozó részt és akkor a Parlament 100%-os többséggel megszavazta volna. Azért adta be Kocsis Máté ezt így, hogy megosztottságot generáljon. Szerintem, aki megosztottságot akar nem szereti igazán Magyarországot.

A Fidesz homofób kampánya pedig ettől függetlenül zajlik amúgy. Szombathelyen ellenem Hende Csaba és kitartottjai folyamatosan elég szánalmas és bugyuta módon használják ezt. Nincs igazán jelentősége, én ezt el fogom rendezni vele. Meg fogja tanulni, hogy mindennek van következménye.

A lényeg itt az, és tudom, hogy ez szépelgésnek tűnik de komolyan, gondolom: egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal meg mindenki mással. Azok ellen küzdjünk, akik megosztanak minket, ne egymással.

És a lényeg ma estére: Hajrá Magyarok!

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

A 69-est is kihúzták az ötöslottón

Meg még négy kevésbé izgalmas számot.

Már nem nagyon lehet eladni a lityi-lötyi kávékat

Inkább kevesebb kávét iszunk, de a jobb minőségűt keressük.

Rózsaszínűre változott két tó színe Argentínában

A térségben működő halászati üzemek ürítik a tavakba a szennyvizüket, benne az elszíneződést okozó nátrium-szulfit tartósítószert.

Hamilton indulhat az élről a Hungaroringen

Bottas és Verstappen követi a hétszeres világbajnokot.

Brit kutatók koffeinnel megspékelt nektárt adtak néhány méhnek, amitől bepörögtek a rovarok

A méhek teljesen olyanok, mint az emberek, koffein hatására jobban dolgoznak.

Aláírták az LMP Zöld Garancia Programját

A párt által támogatott miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely fő célnak azt nevezte, hogy "igazi, a jövőt építő zöld kormányzás" kövesse a 2022-es kormányváltást.

2037-ig biztosan lesz a Hungaroringen Forma-1-es futam

Megújul majd a mogyoródi létesítmény bejárati része, főlelátója és főépülete is.

Elhunyt Horváth Zoltán, az Egis Körmend egyik törzsszurkolója

Sokan ismerték és szerették szurkolói körökben.

Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe

Az előrejelzés szerint a hétvégén az ország döntő részén nem várható csapadék.

Golomán György: Szakmai döntést hoztam

Több magyar csapat is kereste a Falco új igazolását.

Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmes 100 méter pillangón

Egy hajszállal maradt le a győztes Caeleb Dresseltől.

Döntetlennel nyitott a Gyirmót az MTK ellen az NB I-ben

Rakoncátlankodó reflektorok színesítették a mérkőzést.

A patkány, a parlagfű és a vadnyúl mind-mind drága mulatság Európának

A nem őshonos fajok sokba kerültek a gazdaságnak az elmúlt hatvan évben.

Győrben 13 új zöldautóbusz állhat forgalomba

A Volánbusz összesen száz darab új ilyen busz beszerzésére nyert el támogatást.

van még itt cikk a témában:

Aláírták az LMP Zöld Garancia Programját

A párt által támogatott miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely fő célnak azt nevezte, hogy "igazi, a jövőt építő zöld kormányzás" kövesse a 2022-es kormányváltást.

Egyetlen forint közpénzbe sem került Karácsony Gergely szombathelyi utcafóruma

Illés Károly kérdéseit a város transzparensen válaszolta meg.

Ausztriában a szimpla buzizás helyett inkább tudományos alapokra helyezik a gyermekek felvilágosítását és az LMBTQ-kérdést

Orbán Viktor szerint nyugaton már az óvodákat járják az LMBTQ aktivistái, akik nemváltó műtétekre akarják rávenni a gyermekeket. Kiugrottunk hát Bécsbe, hogy megnézzük, kell-e rettegnünk, és valóban olyan rossz-e helyzet, mint azt a magyar kormány mondja. Interjúnk Mag. Johannes Wahala pszichoterapeutával, aki nem csupán az Osztrák Szexuáltudományi Társaság elnöke, hanem az általa létrehozott Courage Tanácsadó Központ vezetője.