Forróság és sivatagi por érkezik a következő napokban Afrika felől

Fehér Buda 2021-06-22 18:32:00
Mintha nem lenne elég meleg.

A következő napokban is forróságra lehet számítani. Emellett a magasban a Szaharából sivatagi por is érkezik az ország térségébe, amely le is ülepszik a tárgyakra "finom, fátyolos bevonat formájában" - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Török László meteorológus videójában elmondta: a következő egy-két napban még melegebb levegő érkezik az ország felé, ezzel érkezik a sivatagi por is. Egy hullámzó frontrendszernek köszönhetően aztán a hétvégére több fokkal felfrissül az idő.

Kifejtette: kedden az éjszaki órákban gyenge lesz a légmozgás, csapadék sehol sem várható. A hőmérséklet 16 és 23 Celsius-fok között alakul. Szerdán is sok lesz a napsütés, csak időnként élénkül meg a légmozgás. Legfeljebb az Északi-középhegység térségében lehet egy-egy zápor. A nappali maximumok 33 és 38 fok között alakulnak. Az ország nagy tavalyinál a partokon is meleg lesz a levegő, a víz hőmérséklete általában 25 fok körüli lesz, teszi hozzá az MTI.

Csütörtökön sem várható lényeges változás, de még melegebb lesz, már 39 fok is lehet. Pénteken megérkezik a hideg levegő első hulláma, és az ország északi, északnyugati részén már 30 fok alatti csúcshőmérséklet várható. A folytatásban is hűvösebb levegő érkezik az országba, így a hétvégén már országszerte felfrissül a levegő, megszűnik a forróság. Általában 30 fok körüli maximumok várhatók és az éjszakák is viszonylag hűvösebbek lesznek. A jövő héten visszatér a kánikula, de várhatóan nem lesz olyan meleg, mint most - ismertette a meteorológus.

Szólj hozzá!

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.