Az új-zélandiak súlyemelője lesz az első transznemű sportoló, aki részt vehet egy olimpián

Fehér Buda 2021-06-21 18:21:43
Laurel Hubbard ott lesz Tokióban.

Új-Zéland bejelentette, hogy a súlyemelőcsapatuk részeként olimpiára küldik a 43 éves Laurel Hubbardot. Hubbard így történelmet írhat, hiszen ha minden jól megy, ő lesz az első transznemű sportoló, aki részt vehet egy olimpián. Laurel augusztus másodikán küzdhet majd meg az éremért, de a szereplése miatt már most sokan kritizálják a tokiói olimpiát.

Hubbard a 2017-es világbajnokságon már bezsebelt egy ezüstérmet, majd 2019-ben hatodikként végzett. A sportoló 2018-ban, egy versenyen csúnyán megsérült, majd ezt letudva tért vissza a súlyemeléshez. Laurel egy közleményben már reagált is arra, hogy Új-Zéland beválogatta a súlyemelők közé, ebben azt írta, hogy hálás azért, hogy Tokióba utazhat. Arról is írt, hogy amikor három évvel ezelőtt eltörte a kezét, az orvosai azt mondták, valószínűleg a sérülés a sportkarrierje végét is jelenti. Laurel ennek ellenére visszatért, így vág bele az olimpiába.

 

Laurel Hubbard Gold Medal (NZL) 126-144 Weightlifting World Cup Roma 2020

Laurel Hubbard Gold Medal Women +87kg 126-144World Cup Rome 2020Aliexpress https://ali.ski/tmHLg1Порекомендуй другу Letyshops и вы оба получите по 50 грн....

 

Az olimpiai bizottság 2015-ben engedélyezte, hogy transznemű játékosok is megküzdhessenek az érmek egyikéért, sokan még most sem biztosak abban, hogy a nőként született sportolók mennyire tudják majd felvenni a versenyt azokkal a társaikkal, akik keresztülmentek a nemváltáson.

A Guardian már arról ír, hogy nemrég több olyan kutatás is napvilágot látott, miszerint azok a transznemű nők, akik a nemváltásuk előtt férfiként keresztülmentek a pubertás korszakon, sokkal erősebbek lehetnek a nőként született társaiknál. A kutatásokban azt is felmérték, hogy a tesztoszteronblokkolók sincsenek negatív hatással egy-egy sportoló erejére, emiatt a rajongók attól tartanak, Laurel előnnyel fog indulni a súlyemelésben.

Az új-zélandi olimpiai bizottság viszont azt mondja, Hubbard minden előzetes teszten és felmérésen megfelelt, így nem látják akadályát, hogy a transznemű sportoló is részt vegyen az idei megmérettetéseken. Hubbard társai, különösen Anna Vanbellinghen, egy belga súlyemelő viszont már arról nyilatkozott, hogy Laurelnek bizonyosan könnyebb dolga lesz, mint nekik. Vanbellinghen kijelentését elég negatívan fogadták a rajongók az interneten, a súlyemelő később már úgy nyilatkozott, hogy támogatja a transzneműek közösségét, de továbbra is fenntartja azt, hogy Laurel előnnyel indul majd Tokióban.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.