Orbán: Mi vagyunk Európa utolsó szabadságharcosai

Nagy Donát 2021-06-19 18:35:00
Szerinte manapság ugyanúgy küzdenünk kell a szabadságunkért, mint egykoron a szovjetek ellen.

„Az előadásom az Európai Unió jövőjéről fog szólni"

– kezdte Orbán Viktor A magyar függetlenség napja című konferencián tartott beszédét a Telex beszámolója szerint. 

„Az EU-t azért hozták létre, hogy megvédjék a benne lévő országok katonai és gazdasági érdekeit. Azért, hogy ne vesszen el a remény, hogy Európa sorsáról ismét az európaiak dönthessenek. Orbán felidézte a Frankfruter Allgemaine Zeitung egyik idei cikkét, amely szerint csak a németek 45 százaléka mondta azt, hogy szabadon elmondhatja a véleményét, és 44 százaléka az ellenkező véleményen volt. A válaszadók szerint könnyen megégethetik magukat, ha az iszlámról, a hazafiságról, vagy a hazaszeretetről elmondják, amit gondolnak"

– sorolta Orbán.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Az EU 2008-ban a világ GDP-jének 25 százalékát adta, 2019-ben csak a 18 százalékát. Az unió a világ összes ipari hozzáadott értékének 22 százalékát adta 2008-ban, 2019-ben pedig 15 százalékát. A világ 50 legnagyobb cége között 2001-ben 14 volt európai, ma csak 7. A világ 10 legnagyobb pénzügyi központja között nincs uniós helyszín. Az Európai Unió 30 éve még hétszerannyi szabadalmi bejelentést tett, mint Kína, ma már Kína 14-szer annyi tesz, mint az EU. Az elmúlt 30 évben az USA több mint 30 százalékkal növelte katonai kiadásait. Kína kilencszeresére növelte a saját hadi kiadásait. Az unió ott áll, ahol 30 éve állt. A világ tíz legnagyobb katonai kiadással rendelkező országa között már csak két uniós ország van"

– vélekedett a magyar miniszterelnök.

Orbán szerint „30 évvel ezelőtt a szabadság nem beköszöntött, hanem kivívtuk. A kommunizmus nem megdőlt, hanem megdöntöttük. A berlini fal nem ledőlt, hanem ledöntöttük. A szovjetek nem kimentek, hanem kiszorítottuk őket, ügyesen, vérveszteség nélkül, bátran és ravaszul."

„Megdöntöttük, ledöntöttük, kiszorítottuk és kivívtuk"

– mondta a kormányfő, majd hozzátette:

„Mi most is azok vagyunk, akik voltunk, Európa utolsó szabadságharcosai. Európa története nem megváltozott, hanem mi változtattuk meg."

A beszédből nem maradt el a sorosozás sem, ugyanis Orbán szerint Brüsszel hatalma egy tekintélyes szeletét kiszervezte, és átjátszotta Európán kívülről szervezett és irányított hálózatoknak, elsősorban a Soros-féle hálózatnak, és a mögötte álló amerikai demokrata érdekeknek.

Orbán úgy véli, közös gazdasági siker nélkül az unió szét fog esni, de ennek ellenére Brüsszel manapság „kioktat, fenyeget, kényszerít és büntet, vagyis visszaél a hatalmával, és ezzel szétveri saját magát.”

Szerinte manapság végre nyíltan beszélhetünk a bajokról, mindarról, ami sérti a tagállamok polgárait.

Kaptunk egy lehetőséget, hogy megállítsuk az unió elszovjetesedését, és Brüsszel elmoszkvásodását.

„Mindig is mi voltunk Európa szabadságharcosai. Mi kiharcolták a szabadságot, nyugati barátaink pedig megörökölték. Micsoda különbség!”

– mondta, majd hozzátette:

„Az idők megváltoztak. 30 évvel ezelőtt azt hittük, Európa a jövőnk. Ma már látjuk, mi vagyunk Európa jövője. Merjünk demokraták, és szabadságharcosok lenni Brüsszelben is, mert csak ebből születhet meg az új európai reneszánsz. A jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

 

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.