Gasper Okorn: Mindig többet és nagyobbat akartam

Vágvölgyi Bálint 2021-06-18 18:00:00
A Falco távozó vezetőedzője levelet írt a szurkolóknak.

Ahogy korábban az Ugytudjuk.hu is megírta, Gasper Okorn, a Falco vezetőedzőjének helyét eddigi segítője, Milos Konakov veszi át. A kétszeres magyar bajnok, egyszeres kupagyőztes szlovén szakember levelet írt a szurkolóknak, melyet a sárga-feketék honlapja tett közzé:

Drága Szurkolók!

Három fantasztikus év után itt az ideje a búcsúnak. Még a legelején szeretném leszögezni, hogy a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy maradásra bírjon, mint vezetőedző. Az élet néha olyan döntések elé állít, amit nem szívesen hoz meg az ember, de előtérbe kell helyezni a prioritásokat. Karrierem legszebb három évét töltöttem Szombathelyen, de családommal rengeteget egyeztetve végül úgy döntöttem, hogy egy időre visszavonulok a vezetőedzői munkától. Nagyon nehezen hoztam meg ezt a döntést, de remélem, hogy ezzel a levéllel el tudom magyarázni, mi, miért történt.

Rengeteg sikert értünk el együtt Szombathelyen. Remek embereket ismertem meg, és a szívemhez nőtt ez a város, a csapat, a szurkolók. Hatalmas élmény, hogy Szombathely befogadott és megszeretett engem. Sok új embert ismertem meg és még több új barátot szereztem. Ez egy életre szóló élmény, ami többet ér minden bajnoki címnél.

Túl hosszú lenne mindenkit felsorolni, aki segített nekem, ebben a három évben. Köszönök mindent az edzői stábnak, az irodának, a városnak, a szponzoroknak, a pincéreknek, akikkel rengeteget találkoztam, amikor ebédeltem, vagy épp vacsoráztam, a fodrászomnak, az Aréna portásainak, és természetesen az összes játékosomnak, Benikének és Zozókának, a buszsofőrnek, MINDENKINEK! Egy embert viszont ki kell, hogy emeljek, Ő pedig nem más, mint Milos Konakov. Ő volt a segédedzőm, de mára sokkal több annál.

Nagyon büszke vagyok az itt eltöltött 3 évemre, hiszen minden célunkat teljesítettük és úgy érzem mindent kiadtam magamból, a legjobbamat nyújtottam. A sárga-fekete zászló alatt harcoltam és tiszteletbeli Falco harcos lettem. Mindig többet és nagyobbat akartam, törtem át a határokat, hogy történelmet írhassak a Falcoval. Éhes voltam a sikerre és motiváltnak éreztem magam az itt eltöltött időszakban. Együtt gyászoltunk a Volga a partján, de ünnepeltünk a Rába és a Tisza partján is. Közösen együtt több ezer kilométert utaztunk, megmutattuk magunkat Európában és uraltuk a magyar bajnokságot. Rengeteg csatát vívtunk meg, voltak nehezebb és szebb időszakok is, de sohasem adtuk fel. SOHA!

Jó állapotban adom át a stafétabotot, ez a csapat rengeteget fejlődött az utóbbi három évben a pályán, és a pályán kívül. Nagyon sokat tanultunk és sok új dolgot építettünk fel. Sokat fejlődtünk együtt. Tudom, hogy vannak még lépcsők, amiket meg kell másznunk, de képesnek érzem a csapatot, hogy ugyanilyen magabiztosággal haladjon tovább. Biztos lesznek nehezebb időszakok, de ne feledjük, hogy ebben a három évben is voltak hullámvölgyek. A nehézségek, a nehéz pillanatok a sport része. Ezek tanítanak meg arra, hogy képes legyél felállni és újra összeszedni magad.

Ezt tapasztaltam meg Győrben. Nagyon sokat tanultam az akkori vereségből és úgy érzem, hogy ott kezdődött el minden. Azt az ezüstérmet lakásom egyik szembetűnő helyén helyeztem el, hogy mindennap emlékeztessen arra, mi a célom. Megfogadtam, hogy egy nap aranyra fogom kicserélni és ez extra erőt adott. A profi sportban nem bánkódhatsz a múlt miatt erre egyszerűen nincs időd. Tanulni kell a hibákból és emelt fővel menni tovább. A történelmet a győztesek írják. Ez így igaz, nem bánok semmit a mögöttem hagyott három évből. Adtam és el is vettem sokat. Lehet, hogy olykor kemény kézzel irányítottam, de csakis a cél vezérelt engem. Nem szeretek veszíteni és épp ezért csak a győzelmek, sikerek tesznek boldoggá. Ígérem, hogy a Falco Szakmai Tanácsadójaként is ezeket az elveket fogom vallani. Engedjétek meg, hogy levelemet a három évvel ezelőtti nyilatkozatommal zárjam, amit a szerződéskötéskor adtam:

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a klub vezetőségnek a lehetőséget és a bizalmat. Boldog és izgatott vagyok egyszerre. Nagy kihívás előtt állok, de ígérem a lehető legjobbamat fogom nyújtani, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Itt szeretnék gratulálni Srecko Sekulovicnak, az elmúlt két esztendőben nyújtott remek munkájáért.
Nagy feladatot kaptam, de készen állok rá és vállalom a felelősséget.
Keményen fogok dolgozni és remélem, hogy sok örömet szerzünk szurkolóinknak! Ez a legfontosabb, hisz a kosárlabdát értük játsszuk!”

Ha mindent elértem a fent leírtakból, akkor szívesen írom alá tündérmesénk utolsó fejezetét.

Az edzőtök, Gasper Okorn

Szólj hozzá!

Ha akarjuk, önként megoszthatjuk a rendőrség applikációjával a sebességünket

Amennyiben szabályszerűen közlekedünk, jutalompontokat is fogunk kapni.

Müller Cecília: eddig 58 esetben azonosították a delta variánst Magyarországon

Az országos tisztifőorvos szerint azonban a vírus variánsai miatt indokolt a harmadik oltás.

Pestisben halt meg egy tízéves kislány Colorado államban

Az amerikai állam hat járásában van jelen a betegség.

Több mint fél éve keres egy andrásfai férfit a rendőrség

2020 novembere óta körözik Bödei Istvánt.

Hosszú szünet után újból lesz Hacuka Szombathelyen

A vásár védettségi igazolvány és maszk nélkül látogatható.

A házigazda ellen javított a magyar férfi vízilabda-válogatott

Magabiztosan hozta a második meccsét Magyarország.

Novemberben a Győri Szimfónikus Zenekarral lép fel az Iron Maiden énekese és a Deep Purple basszerosa

A Deep Purple és a White Snake egykori orgonistájának műve, a Concerto For Group And Orchestra kerül műsorra.

Halott anyja miatt tört-zúzott a győri férfi

Mint a vádiratból kiderül: az ereszcsatorna nemcsak menekülő útvonal, de a rongálás eszköze is lehet.

Nevetséges a benzinár

A gatyánkat is a benzinkúton hagyjuk egy teletankért.

Breaking: Kokainkereskedelem miatt emeltek vádat Árpa Attila ellen

A színész-rendező egyelőre szabadlábon védekezik.

Vas Kata Blanka szenzációs versenyzéssel negyedik lett hegyikerékpárban

A sportág történetének legjobb magyar eredménye ez.

Elhunyt egy koronavírusos beteg, 26 az új fertőzött

73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A zöld küllő lesz 2022-ben az év madara

Sokszínű természet szavazást 41%-kal a zöld küllő nyerte, így a következő évben a harkályféléket és az erdők madarait hozzák közelebb az érdeklődőkhöz.

Sporttörténelmi hetedik hely triatlonon, vízilabdás döntetlen - ez történt hétfőn az olimpián

Márton Anna sérülten behúzott negyedik helyezése volt ma a legjobb eredmény.

Ezer ember tüntetett a lehallgatási botrány miatt Budapesten, főleg fiatalok

A demonstrálók szerint nincs jól, hogy a kormány bárkinek a telefonját megfigyelheti.

van még itt cikk a témában:

Az SZKKA hét edzőmeccsel készül az NB I-es szezonra

Pénteken a Szent István SE ellen lesz az első felkészülési mérkőzés.