Gasper Okorn: Mindig többet és nagyobbat akartam

Vágvölgyi Bálint 2021-06-18 18:00:00
A Falco távozó vezetőedzője levelet írt a szurkolóknak.

Ahogy korábban az Ugytudjuk.hu is megírta, Gasper Okorn, a Falco vezetőedzőjének helyét eddigi segítője, Milos Konakov veszi át. A kétszeres magyar bajnok, egyszeres kupagyőztes szlovén szakember levelet írt a szurkolóknak, melyet a sárga-feketék honlapja tett közzé:

Drága Szurkolók!

Három fantasztikus év után itt az ideje a búcsúnak. Még a legelején szeretném leszögezni, hogy a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy maradásra bírjon, mint vezetőedző. Az élet néha olyan döntések elé állít, amit nem szívesen hoz meg az ember, de előtérbe kell helyezni a prioritásokat. Karrierem legszebb három évét töltöttem Szombathelyen, de családommal rengeteget egyeztetve végül úgy döntöttem, hogy egy időre visszavonulok a vezetőedzői munkától. Nagyon nehezen hoztam meg ezt a döntést, de remélem, hogy ezzel a levéllel el tudom magyarázni, mi, miért történt.

Rengeteg sikert értünk el együtt Szombathelyen. Remek embereket ismertem meg, és a szívemhez nőtt ez a város, a csapat, a szurkolók. Hatalmas élmény, hogy Szombathely befogadott és megszeretett engem. Sok új embert ismertem meg és még több új barátot szereztem. Ez egy életre szóló élmény, ami többet ér minden bajnoki címnél.

Túl hosszú lenne mindenkit felsorolni, aki segített nekem, ebben a három évben. Köszönök mindent az edzői stábnak, az irodának, a városnak, a szponzoroknak, a pincéreknek, akikkel rengeteget találkoztam, amikor ebédeltem, vagy épp vacsoráztam, a fodrászomnak, az Aréna portásainak, és természetesen az összes játékosomnak, Benikének és Zozókának, a buszsofőrnek, MINDENKINEK! Egy embert viszont ki kell, hogy emeljek, Ő pedig nem más, mint Milos Konakov. Ő volt a segédedzőm, de mára sokkal több annál.

Nagyon büszke vagyok az itt eltöltött 3 évemre, hiszen minden célunkat teljesítettük és úgy érzem mindent kiadtam magamból, a legjobbamat nyújtottam. A sárga-fekete zászló alatt harcoltam és tiszteletbeli Falco harcos lettem. Mindig többet és nagyobbat akartam, törtem át a határokat, hogy történelmet írhassak a Falcoval. Éhes voltam a sikerre és motiváltnak éreztem magam az itt eltöltött időszakban. Együtt gyászoltunk a Volga a partján, de ünnepeltünk a Rába és a Tisza partján is. Közösen együtt több ezer kilométert utaztunk, megmutattuk magunkat Európában és uraltuk a magyar bajnokságot. Rengeteg csatát vívtunk meg, voltak nehezebb és szebb időszakok is, de sohasem adtuk fel. SOHA!

Jó állapotban adom át a stafétabotot, ez a csapat rengeteget fejlődött az utóbbi három évben a pályán, és a pályán kívül. Nagyon sokat tanultunk és sok új dolgot építettünk fel. Sokat fejlődtünk együtt. Tudom, hogy vannak még lépcsők, amiket meg kell másznunk, de képesnek érzem a csapatot, hogy ugyanilyen magabiztosággal haladjon tovább. Biztos lesznek nehezebb időszakok, de ne feledjük, hogy ebben a három évben is voltak hullámvölgyek. A nehézségek, a nehéz pillanatok a sport része. Ezek tanítanak meg arra, hogy képes legyél felállni és újra összeszedni magad.

Ezt tapasztaltam meg Győrben. Nagyon sokat tanultam az akkori vereségből és úgy érzem, hogy ott kezdődött el minden. Azt az ezüstérmet lakásom egyik szembetűnő helyén helyeztem el, hogy mindennap emlékeztessen arra, mi a célom. Megfogadtam, hogy egy nap aranyra fogom kicserélni és ez extra erőt adott. A profi sportban nem bánkódhatsz a múlt miatt erre egyszerűen nincs időd. Tanulni kell a hibákból és emelt fővel menni tovább. A történelmet a győztesek írják. Ez így igaz, nem bánok semmit a mögöttem hagyott három évből. Adtam és el is vettem sokat. Lehet, hogy olykor kemény kézzel irányítottam, de csakis a cél vezérelt engem. Nem szeretek veszíteni és épp ezért csak a győzelmek, sikerek tesznek boldoggá. Ígérem, hogy a Falco Szakmai Tanácsadójaként is ezeket az elveket fogom vallani. Engedjétek meg, hogy levelemet a három évvel ezelőtti nyilatkozatommal zárjam, amit a szerződéskötéskor adtam:

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a klub vezetőségnek a lehetőséget és a bizalmat. Boldog és izgatott vagyok egyszerre. Nagy kihívás előtt állok, de ígérem a lehető legjobbamat fogom nyújtani, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Itt szeretnék gratulálni Srecko Sekulovicnak, az elmúlt két esztendőben nyújtott remek munkájáért.
Nagy feladatot kaptam, de készen állok rá és vállalom a felelősséget.
Keményen fogok dolgozni és remélem, hogy sok örömet szerzünk szurkolóinknak! Ez a legfontosabb, hisz a kosárlabdát értük játsszuk!”

Ha mindent elértem a fent leírtakból, akkor szívesen írom alá tündérmesénk utolsó fejezetét.

Az edzőtök, Gasper Okorn

Szólj hozzá!

Hogyan válaszd ki a számodra ideális szakmát?

Sok olyan ember van, aki nap mint nap mással foglalkozik, mint amit valójában szeretne.

Másfél milliárd forintnyi adót csalt el egy szójadarával üzletelő banda, a szálak Sárvárra vezetnek

A brazil szójadara olasz, szlovén és osztrák cégeken keresztül érkezett Magyarországra, fiktív belföldi cégek beiktatásával.

Két díszpolgári címet vonna vissza a kőszegi önkormányzat

1945-ben két szovjet katona kapta meg a kitüntetést. 

A svéd Per Johansson a győri kézilabdacsapat új vezetőedzője

A holland női kézilabda-válogatottat is ő irányítja.

Kijutott a párizsi olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Fordulatos játék és hatalmas küzdelem után, megérdemelten

Vajon hogyan látják a színeket az állatok?

Abban biztosak lehetünk: nem úgy, mint mi.

Gyermekpornográfia elkövetésével vádolnak egy 14 éves győri fiút

12 év alatti gyerekekről szerzett felvételeket.

Lehűléssel indul a jövő hét

A hét második felében melegedés kezdődik, a jellemzően erősen felhős idő mellett hétvégén akár 20 fok is lehet.

Ájurvédikus gyógyítás egy hévízi egészségközpontban

Vannak országok, ahol a test, a lélek és a szellem hármasának egyensúlya alapvető fontosságú az emberek mindennapjaiban, és ennek harmonikus megtartása az élet legfőbb célja. Ilyen hely India is, amely már több, mint 5.000 éve holisztikus szemlélettel közelíti meg és gyógyítja az embert. 

Külső és belső aranyér: mi a különbség köztük?

Akinek volt már kitüremkedett aranyeres csomója, az tudja, mennyire fájdalmas ez. Feszít, szorít, viszket, nehézzé teszi az ülést és a székelést is. Nem is csoda, hogy a legtöbben próbálják visszahelyezni a kikandikáló darabot a végbélnyíláson keresztül. De vajon ez a jó megoldás? Cikkünkből kiderül, mit lehet tenni ilyen esetben.

Patonay Imre ismét elindul Körmend polgármesteri székéért

Ő a Változás a Városért Egyesület első bejelentett jelöltje.

Tökéletes erotikus eszköz a profi ligára szabva

Míg egyesek sosem próbáltak erotikus eszközöket, akár idegenkednek is tőlük, mások előszeretettel alkalmazzák őket a hálószobában töltött idő alatt. Utóbbinál a gyártók igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a lelkesedés hosszú távon megmaradjon.

Szabadlábra került Fekete Dávid győri énekes

A vádirat szerint 279 millió 574 ezer 213 forint kárt okozott.

Mely csillagjegyeknek megy a legkönnyebben az újrakezdés?

Az élet olykor nagyon kegyetlen, hisz mindenkivel előfordul, hogy hiába küzdött valamiért teljes erőbedobással, mégis hoppon maradt a végén. A csalódásokat megélni, feldolgozni nem egyszerű, a padlóról felállni és újrakezdeni pedig még nehezebb.

Balhé volt a vasi böllérversenyen

Egy ittas férfi lefejelt egy másikat.