Több ezren írtak alá egy petíciót, amivel azt akarják elérni, hogy Jeff Bezost ne engedjék vissza a Föld légterébe

Fehér Buda 2021-06-16 18:07:26
Az Amazon alapítója nemsokára kilöveti magát az űrbe, sokan viszont azt akarják elérni, hogy maradjon is ott.

Jeff Bezos, az Amazon dollármilliárdos vezérigazgatója a jövő hónapban az űrbe megy. A milliárdos ehhoz a New Shephardre elkeresztelt űrhajóba száll be, amit Bezos saját űrügynöksége, a Blue Origin hozott létre. Az internetezők kaptak is az alkalmon, és elindítottak egy olyan petíciót, amivel azt akarják elérni, hogy Bezost ne engedjék vissza a Föld légterébe.

A change.org-on közzétett petíciót eddig nagyjából 10 ezer ember írta alá, az aláírásgyűjtés egy Ric G nevű felhasználó indított, aki szerint milliárdosoknak nincs helye sem a Földön, sem az űrben. 

Bezos, a világ második leggazdagabb embere néhány hete jelentette be, hogy nagy utazásra indul, a személyzeten kívül viszont vele tarthat egy szerencsés is, akit egy online versenyen sorsolnak majd ki. A Blue Origin ezzel valószínűleg az űrturizmust akarja majd népszerűsíteni, hiszen a nagy űrkutató cégek, köztük a Virgin Galactic, és Elon Musk cége, a SpaceX már évek óta azon versengenek, hogy ki tudja először elindítani a rendszeres űrjáratokat.

A New Shephardet a Blue Origin kifejezetten úgy tervezte, hogy azzal turistákat juttassanak az űrbe. Bezos és a vendége az űrhajó orrában foglal majd helyet, a kapszulában összesen hat utas foglalhat helyet. Az utazás nem lesz túl hosszú, a turisták mindössze 10 percet tölthetnek majd nagyjából 100 kilométeres magasságban, írja a Metro.

A kapszulában található székek teljesen elfektethetők, hogy a turistáknak ne ülve kelljen végigszenvedni az űrbe jutást, de a New Shepharden találhatóak a világ legnagyobb ablakai is, amelyet az emberek az űrbe küldtek. A hajót magát Alan Shepherdről, az első amerikairól nevezték el, aki 1961-ben az űrben járt. 

A petíciók egyébként valószínűleg semmilyen változtatást nem érnek el az űrturizmusban, Bezos és a hajó legénysége már minden engedélyt megkapott arra, hogy visszatérjenek a Földre. Azt azonban jól jelzi, hogy az emberek mennyire megutálták Bezost, akinek a nevét legtöbbször azért emlegetik, mert a hatalmas vagyona ellenére keveset jótékonykodik, és az Amazon dolgozinak is csak a minimumbért hajlandó kifizetni.

Szólj hozzá!

Csütörtök este is tüntetnek a köznevelésért Győrben

Múlt pénteken indult a gyertyagyújtó akció, csütörtökön fél nyolckor lesz a következő.

Ágh Ernő: Meg kell büntetni a renitens kerékpározókat

Mondta a fideszes képviselő, miközben ő maga a járdán kerékpározik.

26 évvel ezelőtti gersekaráti emberölési ügyben emelt vádat az ügyészség

A vádirat szerint a 84 éves, egyedül élő sértettet a vádlott készpénz és ékszerek megszerzése érdekében bántalmazta, majd megölte, és a holttestét az udvaron található mellékhelyiségbe rejtette.

Továbbra is küzd a szombathelyi önkormányzat a Brenner-villa elővásárlási jogáért

Hogy mikor lesz vége az eljárásnak, az csakis a bíróságon múlik.

Elhunyt Coolio

A Gangsta's Paradise dal szerzője 59 éves volt.

Az Észak-Dunántúlon az északi szél lesz élénk csütörtökön

Egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőtakaró, de a Dunántúl nyugati részén maradhatnak borult tájak is.

Plusz 8 millió forint lenne a Savaria Mozi üzemeltetése az év végéig

Horváth Gábor a önkormányzati képviselő a szombathelyi önkormányzati lap példányszám csökkentésén spórolná meg ezt a pénzt.

Orvoskamara megyei elnöke: Ne áldozzák fel a szentivániak egészségét!

A főorvos szerint a megoldás egyértelműen a lakóterülettől sokkal távolabbi hely keresése, akkor is, ha az magasabb költséggel jár.

Aláírást gyűjtenek Gönyűn a Postakocsi Fogadó megmentéséért

A West Hungaria Bau a tulajdonos, de nem csinál semmit a lassan széteső, Mária Terézia-korabeli épülettel.

18 fok, iskolák költözése: drámai intézkedések a Győri Szakképzési Centrumnál

Október 15-től Bercsényit bezárják, a tanulók a Baross iskolába költöznek, a Barossba járók a Deákba, ahol délelőtt az egyik iskola, délután a másik diákjai tanulhatnak. A Gábor Lászlót is érintheti az átszervezés.

400 forintba fog kerülni egy óra a győri Dunakapu mélygarázsban

Nőnek a parkolóházak és mélygarázsok díjai.

Petíció indult a győri uszodák kinyitásáért

Közben az Aqua Sportközpont nagymedencéjét már leeresztették.

Simon Róbert Balázs mindent is csinált múlt héten, csak a szentiváni fórumra nem ment el

Kommentben próbálták felhívni erre a figyelmet hétösszegző videója alatt a szentiváni civilek, de törölték a kommentjeiket.

LMP: A szélenergia ügyében meg tudjuk győzni Orbán Viktort

2016 óta gyakorlatilag tilos szélturbinákat építeni Magyarországon.

Átadták az Audi kibővített győri szerszámgyárat

Az Audi Hungaria Zrt. szerszámgyárának 3,8 milliárd forintos bővítését a kormány 1,2 milliárd forinttal támogatta a beruházásösztönzési program részeként.