Mi a közös a Bloomsdayben és a művészetben?

Székely Zoárd 2021-06-16 15:50:00
Limitált grafikai kiállítás látható Szombathelyen.

Néhány hete a szombathelyi trafóház falát díszítette Hegedüs Adrián tervezőgrafikai kiállítása. Az elmúlt 20 év terméséből kiválogatott logókat és logóterveket akár haza is vihették a művészetkedvelők.

Tetszik annyira egy kiállítás, hogy hazavinnéd a darabjait? Szombathelyen most megteheted!

Április 28. és 30. között került elhelyezésre Hegedüs Adrián Black& nevű tárlata Szombathelyen, a Deák Ferenc és a Paragvári utca sarkán található trafóház falán. Az Artistix Art+Desing grafikusa az elmúlt közel 20 év terméséből válogatta ki korábbi logóit és logóterveit, így jött létre élete első tervezőgrafikai kiállítása.

A mai napon Bloomsday alkalmából is meglepetéssel készült az Artistix Art+Desing grafikusa, ennek kapcsán kerestük fel Adriánt, hogy meséljen az új kiállítás részleteiről.

 

„Az utóbbi években mindig csak hivatalos programon kívüli előadásokat tartottunk LBoomsnight néven - ezek általában éjszakába nyúló zenei programok voltak, szándékosan cseréltük fel az első két betűt. A mai zenei programunkat azonban LBoomsdaynek neveztük el, mivel nappal lesz hallható az előadás"

– nyilatkozta az Ugytudjuknak Adrián.

Elmondása szerint csupán a mai napon lesz látható a Bloomsday miatt elhelyezett kiállítás Szombathelyen.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

„A legutóbbi kiállítással ellentétben most nem szeretném, hogy elvigyék ezeket a darabokat"

– mondta nevetve Adrián, majd hangsúlyozta, hogy a nap végén összegyűjtik a kiállítás darabjait.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

„Ez is közterületen található, mindenféle engedély és előzetes bejelentés nélkül helyeztük el a kiállítást, senkinek nem szóltam róla"

– vallotta be a grafikus.

Arra a kérdésre, hogy nem fél-e a közterületfelügyelet intézkedéseitől, Adrián így felelt:

„Persze ez benne van a pakliban, de fogalmazhatnék úgy is, hogy a képzőművészet egyszerre bátor és merész is: nem fél attól, hogy eltávolítják, hanem megteszi az első lépést."

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Adrián Az állam címet adta a legújabb kiállításának, a grafikus szerint ez kettős jelentéstartalommal bír, de nem ad egyéb támpontot, az érdeklődőkre bízza a művek értelmezését.

„A művészet mindig keresi a nézőjét és hatni akar rá - persze a mostani helyzetben a pandémiával is össze lehetne fűzni. A két mű vegyes technikával készült, ami azt jelenti, hogy a fekete-fehér képeken látható egy csillámló folt, ez teszi teljessé az alkotást"

– tette hozzá a grafikus.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

A kiállítás egyik darabja a Fő téren található (a régi Rossmann előtt), a másik a Kőszegi utcában a Savaria Mozi és az Erste Bank között, mindkettőt ma napnyugtáig tekintheti meg a közönség.

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.