E-mobilitás és digitalizáció: a Schaeffler Savaria Kft. 200 új munkahelyet teremt

ugytudjuk.hu 2021-06-15 06:21:00
Pályakezdő és tapasztalt tehetségeket várnak.
  • Jól képzett szakembereket és operátorokat várnak az új pozíciókra
  • A vállalat legújabb területe: komponensek gyártása e-mobilitási projektekhez
  • A meglévő munkatársak képességeinek fejlesztése is alapvetően fontos
     

E-mobilitással és Ipar 4.0-val kapcsolatos projektekkel nyit a jövő felé a szombathelyi Schaeffler Savaria Kft. Az átadás előtt álló új szombathelyi üzemébe már megkezdődött a toborzás.

Első lépésben több mint 200 új munkatársat várnak kutatási és fejlesztési, valamint egyéb operatív, e-mobilitásra épülő gyártási folyamataikhoz.

Fotó: Schaeffler Savaria

Szombathely legnagyobb vállalata az előzetes terveknek megfelelően, lépcsőzetesen felépülő toborzás során az e-mobilitás, az intelligens mobilitás, a digitalizálás, valamint a digitális gyártástervezés és az informatika területén is kínál majd pozíciókat. Ezenfelül számos kékgalléros munkakörbe is várják azok jelentkezését, akik a legújabb technológiákkal dolgoznának autóipari területen.

Vonzó munkáltató növekvő munkaerőigénnyel

„Rendkívül mozgalmas és kihívásokkal teli időszak ez számunkra, a jelenben is gőzerővel építjük jövőnket. Az autóipar átalakul, ezzel együtt pedig az immár 24 éves múltra visszatekintő, 3.300 főt foglalkoztató szombathelyi vállalatunk is új korszakba lép, amire évek óta tudatosan és folyamatosan készítjük fel a közösségünket és folyamatainkat egyaránt. Munkavállalóink felé a közelmúltban már több új projektet bejelentettünk, és számos további bejelentés áll a küszöbön, melyekkel hamarosan a munkaerőpiacon is megjelenünk. Emellett a változás zászlóshajójaként az ősz folyamán – szintén Szombathelyen – zöldmezős beruházásként kerül átadásra a 3. magyarországi Schaeffler-üzem, és az ennek részeként épülő második kutatás-fejlesztési központunk, amivel – a jelenlegi termelési portfólió megtartása mellett – a Schaeffler Magyarországon is nyit az elektromobilitás felé. Stratégiánk mentén továbbra is szigorúan hosszútávra építkezünk, így a foglalkoztatást tekintve is a már bevált úton járunk, azaz kizárólag saját állományú, határozatlan szerződéssel bíró munkatársakra támaszkodunk, akik a vállalat legnagyobb értékei. Juttatási csomagunk is a munkavállalói igények alapján kerül kiegészítésre július 1-től érvényesen egy új, nagyszerű programmal, melynek keretein belül átfogó és széleskörű, privát egészségügyi/magánklinikai szolgáltatásokat teszünk elérhetővé minden munkavállalónk számára. Szerettünk volna egy olyan dolgot adni, mellyel lehetőségünk van megköszönni munkavállalóinknak a pándémia alatti elkötelezettségét és kitartását” – emeli ki Gazdag András, a Schaeffler magyarországi vállalatainak HR Igazgatója.

Pályakezdő és tapasztalt tehetségeket várnak

1996-os megalakulása óta a Schaeffler Savaria Kft. munkavállalóinak száma a harmincszorosára nőtt. 2021 december végén mintegy 3.300 fő dolgozott az autóipari beszállítónál. A vállalat folyamatosan fejlődik, és a terveikhez további látszámnövekedés szükséges.

Fotó: Schaeffler Savaria

A világon minden tizedik új autóban a Schaeffler Savaria Kft. által gyártott kuplung vagy lendkerék található, ezek a termékek jelentik a vállalat fő profilját. 2019-ben jelentette be a Schaffler-csoport egy új létesítmény létrehozását Szombathelyen, amely az elektromos autók komponenseinek gyártására specializálódik.

“A jelenleg zajló digitális átalakulás a termékekre és a munkahelyi kultúrára is hatással van, további készségeket és bizonyos esetekben újfajta gondolkodásmódot képviselő munkavállalókat igényel. Az e-mobilitással egy új korszakba lépünk. A különböző generációk továbbra is együttműködhetnek egymással és tudást cserélhetnek, ebben a legmodernebb technológiai megoldások is támogatják őket. Minden korosztálynak alkalmazkodnia szükséges a változásokhoz. Ezért egyrészről fontos az új kollégák alkalmazása, másrészről jelenlegi munkatársaink továbbképzése is lényeges”- hangsúlyozza Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője.

Hozzáteszi, „a fiatal generáció már más módszerekkel - akár formális oktatás nélkül is - foglalkozik olyan témákkal, mint a digitalizáció. Olyan emberekre van szükségünk, akik tudásukat és szakértelmüket az anaglóg és a digitális világban egyaránt tudják haszonsítani” - zárja Szigeti Tibor.

Fotó: Schaeffler Savaria

A vállalat szakképzéssel és egyetemi hallgatók duális képzésével is foglalkozik, amelyek keretében kiemelt jelentőségűek a legújabb technológiák és a digitális-elektronikus témák. A Schaeffler Savaria Kft. Tréning Csoportja számos belső képzést is kínál: egyebek mellett a folyamatok optimalizálásáról, a lean gyártás témájáról és a Creo 3D tervezési rendszer kapcsán is.

A Schaeffler Savaria Kft. nyitott pozícióival kapcsolatos további információkért látogasson el erre az oldalra.

Szponzorált tartalmat olvastál. 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.