E-mobilitás és digitalizáció: a Schaeffler Savaria Kft. 200 új munkahelyet teremt

ugytudjuk.hu 2021-06-15 06:21:00
Pályakezdő és tapasztalt tehetségeket várnak.
  • Jól képzett szakembereket és operátorokat várnak az új pozíciókra
  • A vállalat legújabb területe: komponensek gyártása e-mobilitási projektekhez
  • A meglévő munkatársak képességeinek fejlesztése is alapvetően fontos
     

E-mobilitással és Ipar 4.0-val kapcsolatos projektekkel nyit a jövő felé a szombathelyi Schaeffler Savaria Kft. Az átadás előtt álló új szombathelyi üzemébe már megkezdődött a toborzás.

Első lépésben több mint 200 új munkatársat várnak kutatási és fejlesztési, valamint egyéb operatív, e-mobilitásra épülő gyártási folyamataikhoz.

Fotó: Schaeffler Savaria

Szombathely legnagyobb vállalata az előzetes terveknek megfelelően, lépcsőzetesen felépülő toborzás során az e-mobilitás, az intelligens mobilitás, a digitalizálás, valamint a digitális gyártástervezés és az informatika területén is kínál majd pozíciókat. Ezenfelül számos kékgalléros munkakörbe is várják azok jelentkezését, akik a legújabb technológiákkal dolgoznának autóipari területen.

Vonzó munkáltató növekvő munkaerőigénnyel

„Rendkívül mozgalmas és kihívásokkal teli időszak ez számunkra, a jelenben is gőzerővel építjük jövőnket. Az autóipar átalakul, ezzel együtt pedig az immár 24 éves múltra visszatekintő, 3.300 főt foglalkoztató szombathelyi vállalatunk is új korszakba lép, amire évek óta tudatosan és folyamatosan készítjük fel a közösségünket és folyamatainkat egyaránt. Munkavállalóink felé a közelmúltban már több új projektet bejelentettünk, és számos további bejelentés áll a küszöbön, melyekkel hamarosan a munkaerőpiacon is megjelenünk. Emellett a változás zászlóshajójaként az ősz folyamán – szintén Szombathelyen – zöldmezős beruházásként kerül átadásra a 3. magyarországi Schaeffler-üzem, és az ennek részeként épülő második kutatás-fejlesztési központunk, amivel – a jelenlegi termelési portfólió megtartása mellett – a Schaeffler Magyarországon is nyit az elektromobilitás felé. Stratégiánk mentén továbbra is szigorúan hosszútávra építkezünk, így a foglalkoztatást tekintve is a már bevált úton járunk, azaz kizárólag saját állományú, határozatlan szerződéssel bíró munkatársakra támaszkodunk, akik a vállalat legnagyobb értékei. Juttatási csomagunk is a munkavállalói igények alapján kerül kiegészítésre július 1-től érvényesen egy új, nagyszerű programmal, melynek keretein belül átfogó és széleskörű, privát egészségügyi/magánklinikai szolgáltatásokat teszünk elérhetővé minden munkavállalónk számára. Szerettünk volna egy olyan dolgot adni, mellyel lehetőségünk van megköszönni munkavállalóinknak a pándémia alatti elkötelezettségét és kitartását” – emeli ki Gazdag András, a Schaeffler magyarországi vállalatainak HR Igazgatója.

Pályakezdő és tapasztalt tehetségeket várnak

1996-os megalakulása óta a Schaeffler Savaria Kft. munkavállalóinak száma a harmincszorosára nőtt. 2021 december végén mintegy 3.300 fő dolgozott az autóipari beszállítónál. A vállalat folyamatosan fejlődik, és a terveikhez további látszámnövekedés szükséges.

Fotó: Schaeffler Savaria

A világon minden tizedik új autóban a Schaeffler Savaria Kft. által gyártott kuplung vagy lendkerék található, ezek a termékek jelentik a vállalat fő profilját. 2019-ben jelentette be a Schaffler-csoport egy új létesítmény létrehozását Szombathelyen, amely az elektromos autók komponenseinek gyártására specializálódik.

“A jelenleg zajló digitális átalakulás a termékekre és a munkahelyi kultúrára is hatással van, további készségeket és bizonyos esetekben újfajta gondolkodásmódot képviselő munkavállalókat igényel. Az e-mobilitással egy új korszakba lépünk. A különböző generációk továbbra is együttműködhetnek egymással és tudást cserélhetnek, ebben a legmodernebb technológiai megoldások is támogatják őket. Minden korosztálynak alkalmazkodnia szükséges a változásokhoz. Ezért egyrészről fontos az új kollégák alkalmazása, másrészről jelenlegi munkatársaink továbbképzése is lényeges”- hangsúlyozza Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője.

Hozzáteszi, „a fiatal generáció már más módszerekkel - akár formális oktatás nélkül is - foglalkozik olyan témákkal, mint a digitalizáció. Olyan emberekre van szükségünk, akik tudásukat és szakértelmüket az anaglóg és a digitális világban egyaránt tudják haszonsítani” - zárja Szigeti Tibor.

Fotó: Schaeffler Savaria

A vállalat szakképzéssel és egyetemi hallgatók duális képzésével is foglalkozik, amelyek keretében kiemelt jelentőségűek a legújabb technológiák és a digitális-elektronikus témák. A Schaeffler Savaria Kft. Tréning Csoportja számos belső képzést is kínál: egyebek mellett a folyamatok optimalizálásáról, a lean gyártás témájáról és a Creo 3D tervezési rendszer kapcsán is.

A Schaeffler Savaria Kft. nyitott pozícióival kapcsolatos további információkért látogasson el erre az oldalra.

Szponzorált tartalmat olvastál. 

Szólj hozzá!

Varga Judit Hamiltonnak: ne magyarázz, inkább az utat figyeld!

Az igazságügyi miniszter azt írta, a hétszeres világbajnok foglalkozzon inkább a versenyzéssel, mint a melegellenessé tett pedofiltörvénnyel.

Várható ma egy kis zuhé

Fázni azért nem fogunk.

Nyolcvanezer fontért kelt el a Harry Potter és a bölcsek köve első kiadásának egy példánya

A könyv az 500 példányban nyomott keményfedeles első kiadás egyik kötete.

Már lehet időpontot foglalni a harmadik oltásra

Aki szeretne egy megerősítő oltást, az a háziorvosánál is kérheti.

Kanyarban van már a felfrissülés

Az ország egy részén zivatarok hoznak felfrissülést, de másutt hétvégén is marad a kánikula.

Bíborka az év legjobb nyalása!

Szeder, csoki, de még chili is van benne.

Elhalasztották a szombati Balaton-átúszást

A tervek szerint egy héttel később pótolják.

Az SZKKA ificsapata is gőzerővel készül az új idényre

Pődör Zoltán csapata az egyéni képességek fejlesztésére szeretné használni az NB I/B-s bajnokságot.

Győrbe költözik a Vasas és Győri ETO Hockey Club néven indul a jégkorong Erste Ligában

A budapestiek szinte valamennyi korábbi játékosa ezentúl zöld-fehér színekben lép pályára.

A sárvári KRESZ parkot is gatyába rázták a Csónakázó-tó mellett

Biztonságos körülmények között lehet majd megtanulni a szabályokat.

Fekete Dávid azóta nem látta a gyermekeit, hogy börtönbe került

Az énekes lassan három hónapja van előzetes letartóztatásban, saját maga döntött úgy, hogy nem találkozik az ikreivel.

65 az új koronavírusos fertőzött, nincs újabb halálos áldozat

Kórházban 79 beteget ápolnak, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Thaiföldön kitört a majomháború, mert nincsenek turisták, akik etetnék őket

Az állatok a városok utcáin verekednek meg azért, hogy élelemhez jussanak.

20 ezer dollárt kapott egy ausztrál tini, mert talált egy furcsa kinézetű nachot

Érdemes átnézni a chipses zacskókat mielőtt falatozunk.

van még itt cikk a témában: