Márki-Zay Péter: haragszom a pártokra, amiért csak egyfordulós az ellenzéki előválasztás

Nagy Donát 2021-06-11 14:48:19
A miniszterelnök-jelölt szerint most minden ellenzéki jelöltnek szabadon el kellene indulnia, a politikai taktikázás pedig megmaradhatna a második fordulóra.

Szombathelyen járt Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere, és egyben miniszterelnök-jelölt, aki szerint örömteli, hogy a városban az országos megemlékezéseken együtt tudnak részt venni kormánypárti és ellenzéki politikusok is.

A Nemény András (Éljen Szombathely) polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Szombathely az egyik legnagyobb vesztese a kormányzati elvonásoknak, hiszen egyike annak a három megyeszékhelynek, amik nem kaptam kompenzációt.

A kormány arra hivatkozik, hogy Szombathely adóerőképesség alapján egy gazdag város, de azt mindig elfelejtik mondani, hogy Győr, Székesfehérvár és Kecskemét, akiknek jóval nagyobb az adóerőképessége, 1,4 milliárd forint támogatást kapott

- mondta Nemény, majd hozzátette, hogy Szombathelyt nem csak a megszorítások és a vírushelyzet sújtotta, hanem az egyik legnagyobb adófizető vállalat is elvitte a számlázását Írországba, ami egymaga milliárdos kiesést jelent. A városvezetés most saját lábra állva próbálna meg olyan projekteket kidolgozni, amiből a jövőben Szombathely pénzhez jutna.

A szombathelyi polgármester kijelentette, hogy minden miniszterelnök-jelölttől elvárja, hogy hivatalba lepésük esetén egyforma mércével bánjanak a megyeszékhelyekkel, városokkal.

Számomra nagyon fontos az is, hogy a most fideszes vezetésű városok se járjanak rosszul egy esetleges kormányváltással, azt gondolom, hogy az igazságosság a legfontosabb

- mondta Nemény András.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Márki-Zay Péter a miniszterelnöki előválasztásról azt mondta, hogy aki azon győzni fog, természetesen ő is támogatni fogja. Számos hibát és visszásságot sorolt fel, amit a Fidesz vezette kormány a koronavírusjárvány alatt elkövetett, például a halálozások magas száma, a lélegeztetőgépek beszerzése miatt zsebre rakott milliárdok, vagy az ismeretlen hatású, keleti vakcinák propagálása.

A szombathelyi előválasztással kapcsolatban azt mondta, hogy a térség az ellenzék számára nyerhető. Azonban ő jobbnak látná a kétfordulós megoldást.

Azt gondolom, ez még mindig nem késő, a pártok megfontolhatnák

- mondta az MMM elnöke, majd később hozzátette:

Ne kényszerítsenek egyébként alkalmas jelölteket arra, hogy a legfőbb rossz ellen kénytelenek legyünk olyan kompromisszumokat kötni, amikhez egyébként nagyon nem szívesen adjuk a nevünket.

A szombathelyieket arra kéri, hogy az előválasztáson ne pártszempontból döntsenek, hanem a közös cél érdekében, azaz egy olyan ország visszaállításáért, ami a fideszesek számára is több szabadságot tud biztosítani.

Szólj hozzá!

Határozatban ítéli el a szombathelyi közgyűlés a köznevelési intézményekben kampányolást

A közgyűlés felkéri a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját, hogy a jövőben mindent tegyen meg ennek elkerülése érdekében.

Győrújfalu belügyeibe is megpróbált beleszólni Dézsi polgármester

A GyőrPlusz újságba lejárató cikkeket író volt győrújfalui polgármestert küldte be Dézsi testületi ülésre.

Szombathelyi általános iskolában kampányolt a Fidesz

Nemény polgármester úgy tudja, a szülők panaszt tettek a Választási Bizottságnál.

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.