Bajnok az Egis Körmend U20-as csapata

Farkas Bazsi 2021-06-06 17:27:00
Az Albát győzték le a döntőben a vasi kosarasok. 

Ma délután a fővárosi Ludovika Arénában rendezték meg a kosárlabda U20, férfi bajnokság döntőjét. A fináléban az Alba Fehérvár és az Egis Körmend találkozott. 

A körmendiek fegyelmezett játékkal nyerték meg a mérkőzést.

Fotó: Egis Körmend

Takács és Kenéz kosarainak örülhettek a körmendi fanatikusok, akik szép számmal jöttek el a fővárosba szurkolni fiatal kedvenceiknek. Másfél perc után már időt is kellett kérnie az Albának, de a játék képe ezután sem változott. Kikényszerített dobások az egyik oldalon, okos támadások a másikon, így már 10-0 volt az állás. Balsay szerezte szép betörésből az Alba első (!) kosarát a 8. percben, aztán a piros-feketék ahelyett, hogy elléptek volna ellenfelüktől, három labdát adtak el zsinórban, amit lerohanásokkal büntettek a fehérváriak. A negyed vége egy Takács-tempóval zárult. (10-14) - tudósított a szövetség weblapja

Jobban kezdett az Alba, Balsay csapata élére állt és meg is fordította az eredményt, Lukács triplája után pedig már négy volt közte. Ádáz küzdelem zajlott a parketten, nagyot harcolt mindkét csapat. Kiss és Takács kosaraival előbb egyenlített, majd Kenéz büntetőjével újra a Körmendnél volt az előny. Felváltva estek a kosarak, az utolsó támadást a vasiak vezették, de Takács távoli hármasa kijött, így három pont volt a különbség a félidőben. (25-28)

Takács Milán triplájával kezdődött a harmadik negyed, amire Kiss egy kettessel válaszolt. Az erőszakosan játszó Balogh büntetőivel három ponttal vezetett a Körmend a negyed derekán, de meglépni nem sikerült nekik, mert kívülről továbbra is pocsékul dobtak (0/13). Megtört az átok, Kenéz bedobta az első triplát, majd Kiss újabb ziccere után hatpontos volt az előnye a piros-feketéknek. Kiss Mátyás ziccere után 10 pontra duzzadt a két csapat közti különbség, de egy Takács-tripla és Kass-dupla jelentett némi vigaszt fehérvári oldalon. Seyi duplája után jött a körmendi időkérés, mert leolvadni látszott a nehezen megszerzett előny. Clemens büntetői révén és Kiss távolija, majd közelije után a csapatok 46-52-ről folytatták.

Lukács és Németh két-két büntetőjével indult az utolsó felvonás. Balogh szerzett előbb közelit, majd Németh labdaszerzése utáni gyönyörű kosarával már újra 10 lett a differencia. Pethő Ákos kapott technikait, de Kenéz kihagyta az érte járó büntetőt, Kass a túloldalon is csak egyet dobott be. Sok volt a hiba, az Alba kintről mindent kihagyott, a Körmend pedig szórta el a labdákat, öt perccel a vége előtt még így is hét pont volt az előnyük. Seyi és Lukács kapart össze öt pontot pillanatok alatt, így újra nyílt volt a meccs. Kiss azonban lehűtötte a kedélyeket és egy hármassal megszerezte 17. pontját. Takács betörése után pedig újra tombolt a körmendi tábor, az Alba pedig kikérte harmadik idejét is. Utolsó rohamra indultak a fehérváriak, Balsay szerzett kettest, de a javára megítélt büntetőt kihagyta. Az utolsó egy perc következett, ötpontos előnynél a Körmend eladta a labdát, amiből a végén Takács kihagyott ziccerét Lukács pöcizte vissza. Negyven másodperc volt vissza, Kenéz triplája lejött, a másik oldalon Balsay közelije kimaradt. Tíz másodperccel a vége előtt Kenéz állhatott a vonalra, nem remegett meg, így végül beállította a 60-65-ös végeredményt!

Megérdemelten lett bajnok a Körmend csapata, amely végül újra legyőzte riválisát és lett első ezen a hétvégén.

Pethő Ákos, az Alba edzője: Először is szeretnék gratulálni a Körmendnek, különösen Kocsis Tamás edzőkollégámnak, hiszen azt gondolom, hogy nagyon megérdemelte, nagyon sok évnyi munkát rakott bele. Emellett a csapatom is minden elismerést megérdemel. Nem hiszem, hogy egy edző többet kérhet attól, amit ezek a srácok az elmúlt két évben leraktak az asztalra. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult a vége, de mérhetetlenül büszke vagyok rájuk és nekik is büszkének kell lenniük magukra. Most egy kicsit szomorkodunk, de úgy gondolom, hogy ha ilyen hozzáállással dolgozik mindenki, akkor sikeresek lesznek. Nagyon szeretném megköszönni a kilátogató szurkolóknak a buzdítást és a Honvédnak pedig a rendezést!

Kocsis Tamás, a Körmend edzője: Először is hatalmas gratuláció a csapatomnak, a csütörtöki rossz kezdés után folyamatosan építették fel magukat a tornán. Nagyon küzdelmes volt a döntő, nagyon jó Albát sikerült legyőzni. Külön gratulálok ehhez a csapathoz Pethő Ákos kollégámnak és további sok sikert kívánok neki! Nagyon kellett már a körmendi kosárlabdának egy ilyen siker, úgy gondolom, hogy ezek a fiúk mindent megtettek azért, hogy újra olyan fényében emlegessék a körmendi kosárlabdát, mint pár évvel ezelőtt. Köszönjük a körmendi vezetőségnek, hogy minden lehetőséget megadott arra, hogy ez a csapat összeálljon és együtt tudjon készülni. Szeretném megköszönni Palánk Bálint, Németh Levente és Rácz Renáta kollégámnak, akik nap mint nap rengeteget tettek azért, hogy idáig juthassunk. Nem utolsó sorban pedig ennek a rengeteg embernek, akik látszólag már nagyon ki voltak éhezve a kosárlabdára, és eljöttek Körmendről, hogy ezeknek a fiúknak szurkoljanak és egy igazi körmendi sikerért buzdítsanak minket. Köszönjük nekik ezt a fantasztikus buzdítást, amit itt véghez vittek. Nagyon hosszú szezonon vagyunk túl, úgyhogy most jó ideig pihenés fog következni, nyilvánvalóan egy sportszerű szórakozás után.

Alba Fehérvár - Egis Körmend 60-65 (10-14, 15-14, 21-24, 14-13)

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, döntő

Alba: Balsay 13/3, Takács Mi. 11/3, Lukács N. 10/3, Takács Ma. 10/6, Seyi 8, Kass B. 6/3, Takács E. 2.

Körmend: Kiss M. 17/6, Balogh M. 14, Kenéz 13/3, Takács K. 8, Habel 7, Németh A. 4, Oroszi B. 2.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.