Szombathelyi középiskolás lányok tették le névjegyüket a közéletben

Farkas Bazsi 2021-05-17 19:58:28
A Zonta klub tüntette ki őket.

Közéleti elismerést kaptak a Zonta klubtól a szombathelyi Nagy Tünde, Sobko Diana és Németh Zsófia, valamint Gaján Réka. A klub helyi elnöke, Mészáros Réka mesélt az Ugytudjuk.hu-nak.

A „Fiatal Nők a Közéletben” díjat, amelyet mi az angol elnevezés után csak YWPA díjként emlegetünk, 1990-ben alapította a Zonta nemzetközi szervezete. Felmenő rendszerű versenyről van szó. A klub szintű megmérettetést követi a területi, majd a nemzetközi.

Klubunk 2001 óta kíséri figyelemmel e lehetőséget. Az ideivel együtt 12 esetben hirdettük meg. 27 középiskolás lánnyal kerültünk kapcsolatba. Ők 10 középiskolából érkeztek. Eljutottunk tehát a mai napig, a 2021-es eredmények ismertetéséig.

A fiatal nők a közéletben című esszé pályázat angol nyelven, négy téma kibontását várja az indulóktól. A feladat, hogy átgondolják céljaikat, elképzeléseiket, a szűkebb és tágabb környezetükben végzett közösségi munkájukat, vezető szerep vállalásukat, elgondolkozzanak a világról, és a nők helyzetéről. Majd a négy téma kibontásán keresztül jussanak el a jobbítás, tenni akarás szándékáig. A végső cél pedig, hogy életük természetes része legyen a másokért végzett szolgálat, majd adott esetben közéleti, vezető szerep felvállalása.

A zsűritagok összesített véleménye a pályamunkák megismerése után kedvezően zárja le a 2020-21-es időszakot. Négy olyan fiatalt ismertek meg, akik fiatal koruk ellenére tisztán meghatározott céllal, töretlen elhatározottsággal haladnak álmaik megvalósításáért. Figyelnek embertársaikra, még ha sérültek is, természetközelségük példamutató, a szülők iránti tiszteletük követendő. Érett gondolkodásuk és feladatvállalásuk segíteni fogja a jövőben nemcsak saját boldogulásukat, céljaik elérését, hanem a világunk jobbítását. 

A zsűri értékelése alapján Nagy Tünde, Sobko Diana és Németh Zsófia kiváló minősítésű oklevelet kapott, és azt a díjat, amit ha sorrendiség lenne, a 2.díjasnak írtunk ki. Gaján Réka is kiváló minősítést kapott, ő 91 %-os teljesítménnyel kap lehetőséget klubunk képviseletére a területi versenyen - zárta szavait az elnök. 

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.