Orbán Balázs:  A februárban a szombathelyi SZTK oldalára kiragasztott tájékoztatókon egyetlen szenzitív személyes adat sem szerepelt

Farkas Bazsi 2021-05-13 10:39:10
Pedig felvételünk van róla, hogy DE.

Február 24-én szabadult el a káosz a szombathelyi SZTK épület előtt. Az oltópontokba ugyanis megérkeztek a vakcinák, megérkeztek a páciensek, csak éppen azok a listák nem értek célba, amelyek azt tartalmazták, hogy hogy kit, mikor kell oltani.

Ezért aztán a szinte kizárólag idős emberek órákat vártak az épület előtt. Az esetről, akkor Facebook-liveban számoltunk be. 

A történetek aztán nem maradtak szó nélkül, Harangozó Bertalan kormányhivatal-vezető a helyszínen tartott sajtótájékoztatót. Ezt szintén követítettük élőben.

Harangozótól akkor megkérdeztük, hogy folytatnak-e vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy a nagy fejetlenségben hogyan kerülhetett ki egy olyan lista az SZTK oldalára, ami az oltásra várók nevei mellett a TAJ számukat és a telefonszámukat is tartalmazta. Ez ugyanis komoly adatvédelmi kérdést vet fel.

Harangozó elsőként tagadta, hogy lett volna ilyen, majd azt mondta, hogy a volt ilyen akkor azt ki fogják vizsgálni.

Az esetre most Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője kérdezett rá a kormányhivatal felettesénél, Pintér Sándor belügyminiszternél.

Ungár azt kérdezte, hogy:

  • Harangozó Bertalan kezdeményezett vizsgálatot az oltakozók adatainak nyilvánosságra hozatala miatt?
  • Kiderült a vizsgálat során, hogy miért volt szükséges az adatok nyilvános közlése?
  • Megteszik a szükséges intézkedéseket a felelősökkel szemben?

A miniszter nevében Orbán Balázs, államtitkár válaszolt

A válasz érdemtelen részében Orbán a baloldal oltásellensségével és a kormány oltási rekord beállításával foglalkozik, majd ezt írja:


...Ami ugyanis a kérdésében hivatkozott februári esetet illeti, az Ön által jelzettekkel ellentétben a kérdéses oltási napon kihelyezett tájékoztatókon egyetlen szenzitív, vagyis különleges adat sem szerepelt, azok az oltásban résztvevők oltóhelyek közötti eligazítását szolgálták. Az oltandók személyes adatait pedig a Vas Megyei Kormányhivatal az oltás szervezési feladatában a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a célhoz kötöttség elvének figyelembevételével kezelte.

Orbán Balázst valószínűleg nem tájékoztatták megfelelően a szombathelyi esetről és a kikerül listákról, amiket most néhány fotón közelebbről is megmutatunk:

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.