Döntőbe jutott a Falco!

Vágvölgyi Bálint 2021-05-10 19:40:00
A második szegedi meccsét már megnyerte a szombathelyi csapat.

A Falco a fináléba jutásért, míg a Szeged az életben maradásért lépett pályára az elődöntő negyedik mérkőzésén.

Jobban kezdett a Szedeák, Brown kosara után már 4-0 volt az eredményjelzőn, amikor Keller Ákos révén a Falco is megszerezte az első pontjait a találkozón, ám Dickey azonnal válaszolt (6-2). Jobban pörögtek a hazaiak, hiába Bruinsma két büntetője, Brown egy triplát süllyesztett el (9-4). Váradi hármasával tapadt ellenfelére a Szombathely, ráadásul Keller zsákolásával az egyenlítés is meglett (9-9). Nem sokkal később már a sárga-feketék jártak előrébb, Bruinsma újabb két szabaddobást juttatott a helyére, viszont az ellentámadásból Bognár egy távolit értékesített (12-11). Nem volt pontzuhatag az első játékrészben, Bognár pontjaival kezdett újra ellépni a Szeged (16-11). Barac távolija beakadt, amivel egy hosszú vendég gólcsendet tört meg - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Az utolsó két percben rendesen felpörgették a ritmust a csapatok, folyamatosan jöttek a sikeres kísérletek mindkét oldalon, végül Keller Iván dudaszós triplája zárta az első negyedet. 27-23.

Perl 2+1-es akciójával és középtávolijával újfent fordítottak a szombathelyiek, akik 5-0-val nyitották a második felvonást (27-28). Kiélezett csata folyt a pályán, jó dobóformában voltak a felek, majd Bruinsma négypontos megmozdulásával ellépett öttel a Falco (32-37). Négypontos vendég előnynél Govens talált be távolról, miközben odaütöttek neki, ami után egy kisebb tömegjelenet is kialakult a pályán, de hamar lecsillapodtak az indulatok (40-40). Továbbra is inkább a támadójáték dominált, miközben fej-fej mellett haladtak a felek, végül a nagyszünet előtti hajrából a vendégek jöttek ki jobban. 48-53.

A Szolnok lesz a Falco ellenfele a bajnoki döntőben

Behúzta a Debrecen elleni 4. meccsét a Szolnok, ezzel pedig továbbjutott a döntőbe, ahol a már finalista Falco lesz az ellenfele. A két csapat utoljára 2017-ben találkozott a döntőben, akkor a piros-feketék nyerték el a bajnoki címet. Visszavághat tehát a szombathelyi alakulat. DEAC - Szolnoki Olajbányász 83-86(20-24, 25-26, 20-13, 17-21) Rájátszás, elődöntő, 4.

A fordulás után egy gyors kosárváltással indult a harmadik negyed, Dickey közelijére Barac három pontja érkezett (50-56). Bognár triplájával lopta a távolságot a Szeged, de ebben a periódusban mindig érkezett valaki a Szombathelyből, aki megakadályozta az egyenlítést (57-60). Bognár a palánk alatt is nagyot küzdött, ezzel már csak egy volt közte, Bruinsma válaszolt (59-62). Dickey előbb értékesített két büntetőt, majd beütötte a negyedik faultját, így le kellett cserélnie Szrecsko Szekulovicsnak. Benke betörése célt ért, ahogy Keller Iván szabaddobásai is, továbbra is kiélezett volt az összecsapás (63-64). A bedobó egy triplát is a helyére küldött, ezzel pedig újra átvette a vezetést a Szedeák (66-64). Jól reagált a szituációra a Falco, Perl és Benke kosaraival fordította meg az állást a csapat, ami már ki is tartott a játékrész végéig, de rendkívül izgalmas végjátékra volt kilátás. 70-75.

Küzdelmesen indult a záró etap is, 72-77-nél Dzeletovics vétett egy sportszerűtlen hibát, amiből viszont csak eggyel nőtt a szombathelyi előny (72-78). Kerpel-Fronius Gáspár az első kosarát szerezte a mérkőzésen egy betöré után, négy pontra hozta fel a csapatát, de Váradi nagyon messziről eleresztett hármasa beakadt (74-81). Élesedett a helyzet, egyre többet hibáztak a csapatok a támadóoldalon, 76-83-ról fordultak rá az utolsó négy és fél percre a felek. Kerpel-Fronius Gáspár egykezese behullott, ahogy Dzeletovics triplája is, kettőre jött fel a Szedeák (81-83). Perl fordult le az emberéről, majd Dzeletovics büntetőzött (82-85). Bruinsma oldott meg egy nehéz helyzetet, de ezúttal is válaszolt a Szeged, amely folyamatosan ott loholt a Szombathely nyakán (84-87). Váradinak ütöttek oda másfél perccel a vége előtt, aki higgadt maradt a vonalról (84-89). Dickey próbálkozása kimaradt, az ellentámadásból Bruinsma szerzett kosarat, nagy lehetőség került a sárga-feketék kezébe, Szrecsko Szekulovics kért időt (84-91). Gyors kosár kellett már a hazaiaknak, ez többé-kevésbé össze is jött Dickey révén, ám Bruinsmának odaütöttek a túloldalon (86-93). Hamar jött Govens triplája, negyvennyolc másodperccel a lefújás előtt 89-93 volt az állás. Bruinsma újabb kosarat szerzett, ráadásul dobhatott még egy büntetőt is, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Óriásit küzdött a Szedeák, de a végjátékot jobban bírta a Falco, amely így lezárta a párharcot és 3-1-es összesítéssel jutott be a fináléba. 91-98.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 91-98 (27-23, 21-30, 22-22, 21-23)

Rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés
Szeged, Városi Sportcsarnok,
V.: Földházi T. P., Cziffra Cs. Zs., dr. Mészáros B.

Szeged: Govens 14/9, Brown 16/6, Dzeletovics 20/9, Bognár 11/6, Dickey 14. Cserék: Kerpel-Fronius G. 4, Keller I. 10/6, Kerpel-Fronius B. 2.

Falco: Váradi 21/9, Benke 12/6, Bruinsma 23/3, Barac 10/3, Keller Á. 4. Cserék: Anderson 7/3, Perl 21, Doktor -.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.