Magabiztosan győzött a Falco

Székely Zoárd 2021-05-07 19:45:00
24 ponttal verték a szegedieket.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák 98-74 (26-22, 25-16, 28-17, 19-19)
Rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés
Szombathely, Arena Savaria
V.: Kapitány G., Praksch P. Á., Tóth K.

Falco: Váradi 10/6, Benke 23/12, Bruinsma 16/6, Barac 13/3, Keller Á. 8. Cserék: Anderson 2, Doktor 3/3, Perl 23/3, Dancsecs -, Kovács -.

Szedeák: Govens 19/6, Brown 16/6, Dzeletovics 1, Bognár 13/6, Dickey 12. Cserék: Kerpel-Fronius G. 4, Keller I. 3/3, Mayer -, Kerpel Fronius B. 6/6, Olasz -.

 

Benke triplájával és Bognár duplájával indult a találkozó, majd Barac és Govens iratkozott fel a pontszerzők közé (5-5). A találkozó elején minden szombathelyi kosárra volt válasza a vendégeknek, sőt, Bognár hármasa után a mérkőzésen először megszerezte a vezetést a Szeged (7-10). A szombathelyi nevelésű magasember remekül kezdte a meccset, Dickey kihagyott kísérletét is visszatette, az ő vezérletével kezdett meglépni Szrecsko Szekulovics alakulata (12-18). Benke vette a hátára a csapatát, szinte egymaga fordította meg az állást, időt kértek a vendégek (19-18). Egy szép akció után Bruinsma kísérlete volt sikeres a sarokból, míg a túloldalon Barac kapott egy technikait, amiből egyenlíteni tudott a Szedeák (22-22). A negyed hajrájában még Perl és Keller is kosarat tudott szerezni, jobban zárta az első tíz percet a vasi együttes. 26-22.

 

Úgy folytatták a hazaiak a második negyedet, mint ahogy az elsőt abbahagyták, hamar nyolcra nőtt az előnyük (32-24). Brown triplájával próbált zárkózni a Szeged, de Perl két büntetőt is értékesített a túloldalon (36-27). Felváltva jöttek a kosarak, amiből a Szombathely jött ki jobban, átlépte a tízet a differencia (43-29). Govens egy triplával büntetett egy eladott labdát, ám innen sorozatosan érkeztek a szombathelyi kosarak, főként a Perl-Benke-Bruinsma hármas volt elemében. Egy párperces rohamnak köszönhetően magabiztos előnnyel várhatta a nagyszünetet a Falco. 51-38.

 

Keller kosaraira Bognár válaszolt, majd Bruinsma növelte csapata előnyét a fordulás után (57-41). Egymás után jöttek a pontot, Brown triplája után tízre zárkózott a Szeged, de innen feljebb kapcsolt a Falco, amely fokozatosan szakította le ellenfelét, Perl büntetői után elérte a húszat a különbség (75-55). Benke Szilárd továbbra is ihletett formában kosárlabdázott, a mezőny legeredményesebbjeként vezette az övéit. Sokat hibáztak a vendégek, rendre büntetett a Falco, amely megnyugtató előnnyel várhatta a záró felvonást. 79-55.

 

Govens kezdte meg a felzárkózást, ám kisvártatva érkezett Bruinsma közelije (81-57). Összességében jobban kezdte ezt az etapot a Szedeák, Kerpel-Fronius Balázs távolija után húszra zárkóztak a vendégek, de erre is volt válasza a szombathelyieknek, akik jól őrizték a magabiztos vezetésüket. Kicsit elszabadultak az indulatok, Govens-nek ütöttek oda a sárga-feketék, aki ezután szövegelésért technikait kapott. Brown ziccere után húszon belülre került a Szeged, viszont Perl hamar visszaállította a különbséget. A Falco magabiztosan, az első perceket leszámítva végig vezetve győzte le a Szegedet, ezzel pedig 2-1-re meglépett az elődöntőben. 98-74.

 

(Via bb1.hu)

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.