Simán hozta az elődöntő első meccsét a Falco

Farkas Bazsi 2021-05-01 19:48:00
Ráadásul hosszú idő után a szombathelyi nézők előtt arattak diadalt a sárga-feketék.

Falco Vulcano KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedák 109-81 (28-19, 25-24, 34-22, 22-16)
Rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
Szombathely, Arena Savaria
Győrffy P. A., Tözsér D., Söjtöry T.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 19/15, Váradi 13/3, Benke 16/6, Bruinsma 12/3, Keller 6. Cserék: Barac 16, Kovács B. -, Dancsecs -, Perl 25/3, Doktor 2.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 1, Govens 28/12,Brown 4, Dzseletovics 10/6, Dickey 17. Cserék: Olasz -, Bognár 16/6, Mayer -, Keller I. 2, Kerpel-Fronius B. 3/3.

 Bruinsma pontjaival kezdődött a mérkőzés, amit hosszú idő után nézők előtt játszottak a csapatok. Dickey szerezte a vendégek első pontjait, majd Brown duplájával a vezetést is átvették. Benke dobott be két büntetőt, Bruinsma pedig távolról célzott pontosan. Dickey és Govens volt eredményes a másik oldalon. Jó mérkőzés volt, kevés védekezéssel. Remek kosarak születtek mindkét oldalon, Dickey remek tempója és Anderson triplája is szépre sikeredett. A hetedik percben a Falco 17-11-re meglépett, Szrecsko Szekulovics azonnal időt kért. A Szeged azonban továbbra is sokat hibázott, a szombathelyiek pedig elkapták a fonalat. Folyamatosan nyílt az olló. Govens egy triplával vitte közelebb csapatát, de a negyed hajrája ismét a hazaiaké volt. Barac zsákolásánál az egész publikum talpra ugrott. A tízet Váradi tett közé egy triplával. 28-19 - kezdi tudósítását a bb1.hu.

Szeged kosárral és meglehetősen paprikás hangulatban kezdődött a második negyed. Bognár duplájával zárkóztak tovább a vendégek. Keller Iván kosara után pedig már csak három volt közte. Váradi büntetőzött jól. Minden labdáért nagy küzdelem volt, feszült volt mindkét oldal. Bognár és Barac is betalált, maradt az ötpontos különbség. A negyed közepét megnyomták a hazaiak, Váradi és Anderson kosaraival szereztek megnyugtató előnyt. Dzseletovics, Bognár és Govens is triplát dobott, de Barac és Váradi duplával, Perl hármassal válaszolt rá. Tűzijáték. A Szeged rengeteg energiát mozgósított, hogy ne szakadjon le a hazaiktól, akik négy-öt pontnál többel nem tudtak meglógni. Az utolsó perc azonban a vasiaké volt. Anderson triplát dobott, Perl egy duplát, majd a büntetőt is bedobta a magyar válogatott kíválósága. A tízet Barac büntetői tették közé. 53-43.

Benke triplájával nyitott a Falco, Dickey duplával válaszolt. Benke zsákolása zseniális volt, de Govens duplája sem volt csúnya. Állandósult a tíz pont fölötti hazai vezetés, a Falco minden szegedi felzárkózási kísérletet visszavert. Kritikus pillanatok voltak ezek a vendégek szempontjából, hosszú percekig nem találtak be. Govens egy triplával törte meg a gólcsendet. A különbség azonban nem változott, a szombathelyiek uralták a mérkőzést. Az indulatok azonban nem csillapodtak. Dickey és Anderson is technikait kapott. 77-61-re nyílt az olló a negyed hajrájára. Anderson triplájával pedig húsz fölé nőtt a különbség. 87-65.

A lényegi kérdések az utolsó tíz percre már eldőltek. A Falco szenzációsan játszott, több jó egyéni teljesítmény is volt a sárga-feketéknél. A Szedeák lába alól teljesen kicsúszott a talaj, de egy percig sem adták fel a mérkőzést. A nagy arányú vereséget azonban nem tudta megúszni Szrecsko Szekulovics csapata, amelyik kedden hazai pályán javíthat. 109-81.

Szólj hozzá!

A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei

2,9 fokkal volt hűvösebb az átlagnál.

Száz alá csökkent a koronavírus áldozatainak a száma

1145 új fertőzöttet találtak az országban.

Ahogy egy régi magyar mondás tartja: evezd le keresztbe!

Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre.

Napsütéses idővel búcsúzik a hétvége

A szél viszont több helyen megélénkülhet.

Hadházy Ákos: a győri Audi dolgozói miért kaptak Pfizer-vakcinát a kormánytól?

A független országgyűlési képviselő arra is kíváncsi, ki és miért döntötte el, hogy az Audinak ez jár.

Itt a válasz, hogyan élhetünk akár 105 évig is

Nagy titkot fejthettek meg a tudósok.

A NASA közzétette marsi helikopterének zümmögő hangját

Először vette fel egy idegen bolygón egy űreszköz egy másik különálló űreszköz hangját.

Börtönbe is kerülhet egy új-zélandi férfi, aki péniszekkel rajzolta körbe a kátyúkat a városában

Így akarta felhívni a városvezetés figyelmét az utak állapotára, sikerült.

Várhatóan vasárnap zuhan majd vissza a Földre az elszabadult kínai rakéta

Nagyon úgy tűnik, Magyarországot elkerüli az égi áldás.

van még itt cikk a témában: