Itt a hat legszórakoztatóbb dal az idei Eurovízióról!

Pintér Bence 2021-05-01 09:54:00
Bár Magyarország kiiratkozott a világ legnézettebb és legőrülteb dalversenyéről, attól még nem kell kihagynunk! Itt a hat legjobb dal az ukrán Mad Max-folktól a litván diszkón át az izlandi szuperhőspopig!

Május közepén Rotterdamban rendezik az idei Eurovíziós Dalfesztivált, miután tavaly elmaradt a dalverseny. Magyarország idén már nem lesz a résztvevők között, hiszen tavaly kilépett a versenyből – ettől függetlenül érdemes követni a világ egyik legnézettebb tévéműsorát, hiszen mint azt itt már egyszer leírtam: bár a felületes szemlélő számára az egész egy értelmetlen baromságnak tűnik, valójában ez a dalverseny mutatja meg, miért magasabbrendű az európai popkultúra az amerikai popkultúránál.

Az Eurovízió legbájosabb vonása az, hogy nincs biztos recept arra, hogy milyen dal nyerhet,

ezért aztán van minden a nagyívű drámai éneklésektől a seggrázós popon, a rapen és a rockon át az olyan őrült darabokig, amelyek teljesen értelmezhetetlenek lennének más kontextusban. Ráadásul mindezt közel 40 ország dalszerzői és előadói produkálják, a lehetséges kombinációk száma (mondjuk „montenegrói trollkodós glamrock-himnusz”) gyakorlatilag végtelen.

Nézzük tehát azt a hat eurovíziós dalt, ami idén megmutatja, mennyivel előrébb is jár Európa a világ többi részénél, ha zenéről van szó!

***

Go_A – SHUM (Ukrajna)

Sötét elektronikus alapra a Mad Max-autóval közlekedő zenekar Trinityre emlékeztető énekesnője ukrán népdalt énekel, és erre vegyvédelmi ruhás fiatalok táncolnak Csernobilban: az ilyen daloknak találták ki az Eurovíziót, ez akárhol máshol értelmezhetetlen lenne.

Go_A - SHUM - Ukraine 🇺🇦 - Official Music Video - Eurovision 2021

Go_A will represent Ukraine at the Eurovision Song Contest 2021 with the song SHUM.-If you want to know more about the Eurovision Song Contest, visit https:/...

Legjobb pillanat: A furulyás fiú.

The Roop – Discotheque (Litvánia)

A hülyetánc a legjobb eurovíziós produkciók legfőbb ismertető jegye, a litván társaság pedig határozottan csúcsra járatja a dolgot azzal, hogy ráadásul még arról is énekelnek, hogy milyen is otthon egyedül táncolni.

THE ROOP - Discoteque (Official video) (Eurovision 2021)

THE ROOP have already noticed with their previous hit "On Fire" how music and dance affects people. Music and dance liberates everyone. There's not a single ...

Legjobb pillanat: Nyilván hülyetánc, de a ruhák se rosszak.

Jendrik – I Don’t Feel Hate (Németország)

A német Jendrik az Eurovízió szatirikus vonalát erősíti, amelynek eddigi csúcsteljesítménye egyébként a politikai témát feldolgozó montenegrói Rambo Amadeus dala, az Euro Neuro volt. Jendrik más vonalon mozog, de a dal még annak ellenére is fülbemászó, hogy ukulele van benne.

Jendrik - I Don't Feel Hate - Germany 🇩🇪 - Official Music Video - Eurovision 2021

Jendrik will represent Germany at the Eurovision Song Contest 2021 with the song I Don't Feel Hate.-If you want to know more about the Eurovision Song Contes...

Legjobb pillanat: Jendrik felmutatott középső ujjnak beöltözött asszisztense.

Gjon's Tears – Tout l'Univers (Svájc)

Az egyik alapvető eurovíziós műfaj a „fiú énekel az érzelmeiről” – idén is van legalább fél tucat, ha nem több ilyen induló, közülük toronymagasan emelkedik ki a svájci-albán énekes dala.

Gjon's Tears - Tout l'Univers - Switzerland 🇨🇭 - Official Music Video - Eurovision 2021

Gjon's Tears will represent Switzerland at Eurovision Song Contest 2021 in Rotterdam with the song Tout l'univers.-If you want to know more about the Eurovis...

Legjobb pillanat: A refrént felvezető hook.

Manizha – Russian Woman (Oroszország)

Hogy Oroszország mit keres a dalversenyen, amit egyesek melegolimpiának is neveznek, nem tudom – azt pedig még kevésbé, hogy jutott ki tőlük pont egy feminista rapdal a versenyre. (Eközben Belaruszt egyébként kitiltották a versenyről, miután kétszer is olyan dalt akartak indítani, ami a kormányellenes tüntetőket kutyázza.)

Manizha - Russian Woman - Russia 🇷🇺 - Official Video - Eurovision 2021

Manizha will represent Russia at the Eurovision Song Contest 2021 with the song Russian Woman.-Lyrics:Fields, fields, fieldsI'm so smallFields, fields, field...

Legjobb pillanat: A drop 0:44-nél.

Daði og Gagnamagnið – 10 Years (Izland)

Az izlandi Daði és fiktív intergalaktikus zenekara, a Gagnamagnið tavaly a gyerekvállalás szépségeiről és bizonytalanságairól énekeltek – amivel a legtöbb szakportál szerint meg is nyerték volna a versenyt –, idén pedig arról, hogy milyen jó egy tíz éves párkapcsolatban élni. Mindezt persze szuperhősjelmezben, egy izlandi farmokat megtámadó kaijuval harcolva, és nyilván az év legtökéletesebb hülyetáncával. Nem is kérdés, hogy én kinek szurkolok.

Daði Freyr (Daði & Gagnamagnið) - 10 Years (Official Video)

www.dadifreyr.com- Listen to 10 Years" now: https://dadifreyr.ffm.to/10years.oydPlay the game: Android: https://tinyurl.com/gagnamagnandroidIOS: https://tiny...

Legjobb pillanat: Minden.

A verseny első elődöntőjét május 18-án, a másodikat május 20-án rendezik Rotterdamban. A döntő május 22-én lesz.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.