Hosszú szakaszon alakul át a közlekedés a biciklisek miatt Szombathelyen

Nagy Donát 2021-04-26 16:22:51
A Bartók Béla körút egy részén felfestették a biciklisávot, az Emlékműnél teljesen átalakítják a sávkiosztást, a Jókai Mór utcában pedig már használható az új bicikliút a Szent István park szélén. Úgy tűnik, a csatornafedelek és az autósok türelme lesz a szűk keresztmetszet.

Nemrég felfestették a biciklisávot a Bartók Béla körúton. Mivel az úttest elég széles, nem okoz problémát a közlekedés. Az azért nem egyértelmű, itt kerékpárral hogyan lehet szabályosan befordulni a Csónakázó tó felé.

Az Emlékmű alatti kereszteződés körforgalommá alakítása régi álom, egyelőre azonban a sávkiosztást módosítják; vélhetően végig fel lesz festve egy kerékpársáv. A kép bal felső részén éppen a burkolati jeleket marják fel a munkások.

Először pontozással feljelölik a sávokat, majd ezek tisztítása után jön a végleges felfestés.

Nagyon aggódtunk, hogy a térkő nem lesz alkalmas a kényelmes haladáshoz a sok kis vályú miatt, de teljesen rendben van!

Hogy minél több fát életben hagyhassanak, kicsit kacskaringós lett a kerékpárút nyomvonala.

Itt három féle út találkozik, ezek összeköttetése viszont nincsen kitalálva.

A Jókai Mór utcában itt ér véget a bicikliút. Egyelőre a túloldalra átjutva tudunk szabályosan tovább haladni, már egy sokkal rosszabb "strand-térkövön".

Fel kéne négyelni azt a tervezőt, aki kitalálta, hogy ez a fajta térkő legyen lerakva a bicikliseknek. Egészen a Plázáig kéne zötyögni rajta, a legtöbben inkább a járdának szánt aszfaltos részt használják - joggal.

Generációk találkozása: a Nárai utca kereszteződésében még építés alatt lévő körforgalomnál szerencsére sokkal simább térkövet használnak.

A Bagolyvár előtt a bicikliseknek kis felhajtó épült, így nem a körforgalomban kell majd tekerniük. Ez viszont azt is előrevetíti, hogy a kétkerekűek közlekedését az úttestre tervezik rávinni a Jókai Mór utca ezen részén.

A szürke rész a gyalogosoké, a vörös a bicikliseké lesz. Viszont ugyanezzel a térkővel burkolják a terelőszigeteket és a körforgalom közepét is, ami zavaró. Az oszlopok szintén a vörös zónában vannak, nem teljesen átgondolt ez így.

Ez már a Brenner Tóbiás körút, ezen a "strandtérkövön" kéne biciklizni. A tervező vélhetően még sosem ült kerékpáron - vagy nem volt még strandon.

Fel van már pontozva a kerékpáros nyomvonal, ami a helyszűke vélhetően csak figyelmeztető piktogramokból fog állni, mint például a Szent Gellért utcában. A nagy forgalom miatt talán jobb megoldás lenne a túloldali, Bagolyvári sétányra terelni a kerékpárosokat, ugyanakkor igaz, hogy ez esetben meg az úttesten kéne valahogy átvezetni őket, kétszer is.

A Jókai Mór utca aszfaltrétege egyelőre kiváló, de több helyen nagyokat lehet huppanni a csatornafedeleken.

A kép nem adja vissza teljesen, de az útburkolati jeleket már felmarták a munkások. Az újak felfestéséig fokozottan figyeljünk egymásra, és ne megszokásból hajtsunk!

A táblákat már kihelyezték, eszerint egy sáv marad az autóknak, és még egy lesz a kerékpárosoknak. Hamarosan fel is festik a vonalakat.

Szintén egy víznyelő, itt már rendesen orra is lehet bukni. Ausztriában az ilyeneket kiviszik a nyomvonalról, talán nem véletlenül.

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák