Körmenden is nyerni tudott a Falco

Vágvölgyi Bálint 2021-04-20 19:35:00
2-0-ra vezet a szombathelyi csapat a negyeddöntőben.

Meglehetősen idegesen kezdtek a csapatok, rengeteg volt a hiba, a találkozó első kosarára kér percet kellett várni, Ireland dobott be egy tempót. A másik oldalon Brunisma dobott be egy büntetőt a kettőből, Váradi duplájával viszont már átvette a vezetést a Falco - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Benke triplája után 2-6 volt a táblán, a Falco válogatottja két büntetőt is bedobott. A másik oldalon Simons szerzett kosarat. A tízet viszont a Falco érte el először, Váradi büntetőivel. A körmendiek Perl betörése után kértek időt, 6-14 volt a táblán. Taylor duplájára Benke válaszolt triplával, már kilenc volt közte. Ireland triplája jókor jött a hazaiaknak, de Benke – egy szenzációs támadás után – azonnal válaszolt rá, szintén hármassal. Taylor jól büntetőzött, Ferencz bravúrtriplát dobott. Ötre zárkózott a Körmend. A negyed csattanója Benke nevéhez fűződik, újabb tripla szottyant a körmendi gyűrűbe. 15-23.

A Falco tízre növelte előnyét, sőt Anderson büntetőjével már át is lépte a lélektanilag fontos határt. Durázi szerezte meg első kosarát, Barac válaszolt rá, majd szintén ő nyitotta tovább az ollót, időt kért az Egis Körmend. Perl kosarával lett tizenöt pont a Falco előnye. A szombathelyiek a játék minden elemében jobbak voltak ebben a periódusban, a Körmend rosszul dobott, akadozott Ferenczék támadójátéka. A Falco sokszor már azt is megengedte magának, hogy cifrázza a játékot. Igaz Barac zseniális kosarára, Ferencz triplával tudott válaszolni. A negyed utolsó kosarát Taylor szerezte, szép zsákolás volt. 34-44.

Thames triplájával kezdődött, Bruinsma duplájával folytatódott a második félidő. Takács kosarával 39-46-ra zárkózott a Körmend. A Falco azonban gyorsan magára talált, Keller zsákolását követően ismét tízzel vezettek. Perl nyitotta tovább az ollót, Thames triplával válaszolt. Benke is betalált, ismét tíz volt közte, Bruinsma triplája után pedig már talpra ugrott az egész szombathelyi kispad. Thames kosarára Váradi azonnal, Keller nemsokkal később válaszolt. Időt kért a Körmend. A Körmend derekasan küzdött, de Antonisz Konsztantinidesz csapatában nem volt meg az átütőerő, ahhoz, hogy komoly veszélyt jelentsenek a sárga-feketékre. 52-67.

Az utolsó negyedben is a Falco akarat érvényesült, a piros-feketék időkérésekkel próbálták felrázni a csapatot, de a szombathelyiek a magabiztos előny tudatában remekül kosaraztak, a győzelmük nem forgott veszélyben. A húszpontos határt Barac kosarával lépték át a szombathelyiek. Az Egis Körmend azonban az utolsó pillanatig küzdött, hogy ne legyen csúfos vereség a vége, így egy kicsit tudtak kozmetikázni az eredményen. 80-97.

A párharc állása 2-0 a Falcónak, a szombathelyi csapat nagyot lépett a legjobb négy közé jutás felé.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-97 (15-23, 19-21, 20-24, 26-29)

Egis Körmend: Ireland 12/6, Thames 20/12, Mócsán -, Simons 11/3, Taylor 19. Cserék: Durázi 4, Ferencz 6/6, Takács 6, Tóth N. -, Németh -, Balogh M. 2.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 11, Benke 19/15, Doktor ,Bruinsma 14/3, Keller 9. Cserék: Perl 20, Barac 14, Anderson 10/3, Doktor -, Dancsecs -, Kovács B. -.

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.