A Momentum, a Jobbik és az MSZP is reagált a kormány oltásellenes vádjára

Fehér Buda 2021-04-16 06:45:00
Miközben a magyar kormány március végére berobbantotta az oltási kampányát, és valóban hihetetlen mértékben felgyorsult itthon a koronavírus elleni vakcinák beadásának folyamata, az utóbbi időben egy újfajta kommunikációt is elkezdett alkalmazni.

A kormányoldalról ugyanis az elmúlt hetekben gyakran hallhattunk a teljes ellenzéket nyíltan oltásellenességgel és ezen keresztül az emberek életének veszélyeztetésével vádló megjegyzéseket, például Orbán Viktor Kossuth Rádiós megnyilvánulásai között is, írja a Jövő TV.

Az ellenzéki pártok év elején valóban felszólaltak a keleti vakcinák beszerzése ellen, azonban ez csupán az Európai Gyógyszerügynökség által be nem vizsgált oltóanyagokra vonatkozott. A kormány azóta viszont egy teljes kommunikációs stratégiát épített fel az ellenzék “oltásellenességére”, és lépten-nyomon hangsúlyozzák, hogy szerintük az ellenzéki politikusok politikai érdektől vezérelve árulják el a magyar embereket.

A témához kapcsolódó külön érdekesség egyébként, hogy a Publicus egy nemrég megjelent felmérése szerint Magyarországon az oltási hajlandóság lényegesen nagyobb az ellenzéki szavazóknál (a megkérdezetteknél 84 százalék), mint a kormánypárttal szimpatizálóknál (51 százalék).

A Jövő TV most felkeresett néhány ellenzéki pártot, hogy megkérdezzék, hogyan értékelik a kormány narratíváját, amelynek keretein belül oltásellenességgel vádolják őket, illetve mit gondolnak Orbán Viktor azon kijelentéséről, hogy “meghalhatnak és meg is halnak olyanok, akik hallgatnak a baloldalra”?

A Jobbik álláspontja szerint “az, hogy Orbánék halálkampányba kezdtek az ellenzéki politikusok ellen, hogy nyilvánvaló hazugságokat állítanak róluk, semmi mást nem bizonyít, mint hogy most tényleg tartanak a kormányváltástól és a felelősségre vonástól.

Ezzel a polgárháborús propagandával Orbán és bűnbandája csak azt bizonyítja, hogy a lopott zsákmányért és a hatalom megtartása érdekében bármire képesek.

De ki kell ábrándítanink Orbánt és a bűntársait is, ugyanis hiába kapálóznak, hogy magukkal rántsák a mélybe az országot, 2022-ben csak ők fognak bukni.

Attól még, hogy valaki óvatosságból bevizsgálgatja az erdőben szedett gombákat – annak érdekében, hogy nehogy megmérgezze a saját családját – nem gombaellenes, hanem éppen ellenkezőleg felelősen jár el. Ezzel szemben pont az a felelőtlen és gondatlan, aki a vizsgálatot elmulasztja. Inkább a Fidesznek kellene tükörbe nézni.” -fogalmazott a párt a kérdésekre adott válaszban.

Az MSZP a megkeresésre a következőképpen reagált:

“Nem véletlen, hogy a magas halálozásért menekülő útvonalat keres a kormány, teríteni akarja a felelősséget, hiszen kezdettől fogva elrontották a járvány kezelését.

A jól bevált receptet használják: a hibádat fogd rá valaki másra! Jól emlékszünk, hogy tavaly december 26-án érkezett Magyarországra az első oltás. Ekkora már kilencezer honfitársunk életét vesztette. Vajon ezért ki felel? 

Az MSZP álláspontja szerint a korlátlan hatalommal rendelkező Orbán Viktor és kormánya felelős a koronavírus-járványban bekövetkezett tragédiákért, hiszen minden releváns információ a kormányhoz fut be, cselekvési pozícióban csak a kormány és a miniszterelnök van.

Ezért sok magyar ember haláláért, a járványhullámok előtt késve meghozott intézkedésekért, az oltási káoszért, az egészségügyi dolgozók koronavírus-járvány alatti elüldözéséért, az egészségügyi ellátórendszer szétveréséért Orbán Viktor és a kormány a felelős.”

A Momentum válaszában kifejtette, hogy “a magyar kormány pontosan ugyanazt csinálja, amit az elmúlt években csinált: hamis ellenségképet gyárt, aki ellen lejáratókampányt indíthat. Ismerjük a Fidesz módszereit és nem lepődünk meg semmin”.

"Elferdítik a tényeket és alternatív valóságot kreálnak, melyet propagandagépezetükkel a végletekig mantráznak. Ez történe a migránsokkal, Sorossal, Brüsszellel és most ezt próbálják megvalósítani az oltásellenes ellenzékkel is" - tették hozzá.

A Momentum a Jövő TV kérdéseire az alábbi választ adta még:

“Természetesen az ellenzék sohasem volt oltásellenes, hiszen az oltás a jelenlegi egyetlen megoldás a vírus terjedésének megakadályozására. A Momentum a kezdetektől minden csatornáján kiállt az oltás mellett, sőt, a januári ‘100 ezer forintot az oltásért’ javaslatunk is arra irányult, hogy ösztönözzük az embereket az oltásra való regisztrációra.

Amely kritikákat megfogalamztunk, azok az átláthatatlan vakcinabeszerzésekre, a megtévesztő, hiányos és demagóg tájékoztatásra, az egészségügyi dolgozók lenézésre és a hatalmi pozícióval történő visszaélésre vonatkoztak.

A Momentum a kezdetektől fogva a teljeskörű tájékoztatás és a mihamarabbi átoltottság mellett foglalt állást. Jelenleg hazánkban azért kiemelkedően magas a halálozási arány, mert a ⅔-os Fidesz-kormányok képtelenek voltak az egészségügyi rendszert olyan állapotba hozni, hogy az megfelelően tudja felvenni a kesztyűt egy ilyen vírussal szemben.

Az elmúlt 11 év kormányzásának hiányosságai elfedésére sajnos nem elegendő az orvosok, ápolók, mentősök, önkéntesek hihetetlenül megfeszített munkája. 

Ha a Fidesz gyakorlatilag mindent megtett azért, hogy ez a járványkezelés ne az emberek meggyógyításáról szóljon: amellett, hogy az elmúlt években teljesen leépítették az egészségügyet, az egész helyzetet kampányolásra használják, a szakértők véleményei helyett a közvélemény kutatásokhoz és a foci események határidejeihez kötik az intézkedéseket, és a felhatalmazási törvény segítségével a gyászoló és munkájukat vesztett családok megsegítése helyett szétlopják az országot.

Kórház, iskola, munkahely — ez a Momentum szentháromsága és fő programiránya, mely segítségével, a kormányváltást követően, meg fogjuk valósítani az egészségügyi rendszer nyugati színvonalra emelését.”

Szólj hozzá!

Megállíthatatlanul zsugorodik a Vas Népe és a Kisalföld is

Folytatódott a megyei napilapok évek óta tartó zuhanása. Hiába a kormánypárti hátszél és végtelen pénz, nem akar megállni a folyamat.

Baleset történt az M1-esen Győrújbarátnál

A Budapest felé vezető oldalon félpályán halad a forgalom.

Megtalálták a tegnap eltűnt idős győri nőt

Beszéltünk a 84 éves Dobos Mária egyik hozzátartozójával, aki szerint a kórházban veszett nyoma a hölgynek, de előkerült.

Borkai-ügy: Orbánt egyáltalán nem zavarta a jachtos orgia

Mire a választás előtt kibukott az ügy, a Fideszben már rég tudtak Borkai Zsolt szexorgiájáról, a miniszterelnök magánügynek tekintette azt.

A szombathelyi BPW-ben helyben oltják a gyár dolgozóit

Úgy értesültünk, hogy a munkások Pfizert kapnak.

Védettségi igazolvány sem kell a ballagáshoz

Maszk, nyitott terek és még a nem védett unokaöcs is jöhet. Így ballagunk idén.

A tegnapi ősz után ma már nyomokban tavaszt is tartalmaz majd az időjárás

Sok öröme nem lesz benne, hacsak nem szereti a szelet. A nyugati megyékben még zivatar is lehet.

Ez a győri idős hölgy eltűnt, ha látta, szóljon a rendőrségnek!

A megyei főkapitányság kérdésünkre megerősítette: a nőt eltűntként keresik.

Csaknem 300 millió forintból teszik rendbe a mosonmagyaróvári vár sétányát

Felújítják a mosonmagyaróvári vár környezetét és egy sétányt is kialakítanak a vár körül.

Még van esély rá, hogy új villamosok és trolik érkezzenek Budapestre

Új szerződést kötöttek a gyártókkal, így van még lehetőség arra, hogy a főváros ne veszítse el az opciós lehívás lehetőségét.

Még jelen sem kellett lenniük a fideszes képviselőknek, így is megszavazta a bizottság a lakásprivatizációs törvényt

Néhány fideszes szavazógép helyettesítéssel "szavazott". Megkezdődhet a nemzeti vagyon újabb elkótyavetyélése.

Sárváron a felnőtt lakosság már hatvan százalékát beoltották

Jelentősen csökkent a városban az igazolt fertőzöttek száma is.

Ez is eljött: hamarosan elkezdik építeni a magyar vakcinagyárat

Jövő év végére pedig lesz magyar koronavírus elleni vakcina.

van még itt cikk a témában:

Sárváron a felnőtt lakosság már hatvan százalékát beoltották

Jelentősen csökkent a városban az igazolt fertőzöttek száma is.

Ez is eljött: hamarosan elkezdik építeni a magyar vakcinagyárat

Jövő év végére pedig lesz magyar koronavírus elleni vakcina.

Ausztria nem fogadja el sem a kínai, sem az orosz vakcina igazolását

Csak akkor mehetünk múzeumba, kávézóba, szállodába vagy strandra Ausztriában, ha igazolni tudjuk a Pfizer-Biontech, a Moderna, az AstraZeneca vagy a Johnson & Johnson vakcinával történt oltottságot.