A sírból hozta vissza, majd a hosszabbításban elvesztette az Egis Körmend a Magyar Kupa bronzmeccsét

Vágvölgyi Bálint 2021-04-11 18:37:00
Elképesztő végjáték volt a rendes játékidő és ráadás végén is.

Piros-fekete rangadót rendeztek a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa bronzmérkőzésén, melyen a Szolnoki Olajbányász és az Egis Körmend együttese csapott össze.

Durázi szép blokkjával indult a találkozó, de a lecsorgó szabad labdára Subotic érkezett elsőként és be is talált. Mócsán gyorsan egyenlített, Taylor nehéz tempója pedig már a vezetést jelentette a Körmendnek (2-4). Warner pontosan célzott a sarokból, hamar megszületett a mérkőzés első triplája. Jól bekezdtek a csapatok, egymás után potyogtak a kosarak, felváltva vezettek a csapatok - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. 14-17-nél minimális lépéselőnybe került a Körmend, Gasper Potocnik kért időt. A kis szünet meg is fogta a feleket, közel két percet kellett várni a következő sikeres akcióra, Cakarun ziccerezett. Ferencz küldött a helyére egy hármast, Warner reagált egy betöréssel (20-23). Az utolsó szó Pongóé volt, aki a dudaszó pillanatában süllyesztett el egy távolit. 23-23.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Pongó szépen talált utat a gyűrűig, hosszú idő után szerezte vissza a vezetést az Olajbányász, ráadásul a magyar válogatott irányító egy trojkát is értékesített (28-23). Már három és fél perc telt el a második felvonásból, de a Körmend még mindig nem talált be, Antonisz Konsztantinidesz hívta magához az övéit. A hullámvölgyből sikerült kilábalni Ferenczéknek, de a szolnoki előny állandósulni látszott (34-27). Warner talált utat, viszont Simons triplája beakadt a túloldalon, feljött hatra a vasi csapat. Ireland harcolt ki egy sportszerűtlent, amiből újabb öt pontot sikerült lefaragnia a körmendieknek, 36-35-re zárkózott a Simons vezette csapat. Ireland két támadólepattanót is leszedett egy támadáson belül, Thames pedig bedobta a maga tempóját, fordított az Egis Körmend (36-37). Subotic csak az egyik büntetőjét dobta be, miközben Simons újra megvillant, egyből jött viszont Gibson nagy triplája válaszként. A kisebb körmendi lefagyást leszámítva teljesen kiegyenlített csata folyt a pályán, a félidő utolsó mozzanata viszont megint Pongóé volt. 45-41.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Ireland kosarával startolt a második félidő, Badzim triplázhatott a túloldalon (48-43). Subotic négyet is hozzátett, kezdett megint ellépni az Olajbányász (52-43). Innen futott egy nagyot a Körmend, Taylor öt, Ferencz három pontot szerzett, kilencről egyre csökkent a szolnoki előny (52-51). Taiwo centerezett szépen, ezzel megszerezve első kosarát a mérkőzésen, aztán Ireland csinált egy szép betörést (54-53). Hiába loholt ott végig ellenfele nyakán a Körmend, a gátat nem sikerült áttörni, amikor kellett, akkor mindig kosarat szerzett a Szolnok. Simons már a harmadik tripláját szerezte, de a túloldalon odaütött Taiwo-nak, aki viszont mindkettőt kihagyta (58-56). Rengeteg labdája volt a vasi gárdának az egyenlítéshez, de ezek a kísérletek rendre kimaradtak, Gibson büntetett egy hármassal (62-58). Mócsán szerezte meg a hetedik pontját, másfél perccel a harmadik negyed vége előtt. 64-60-nál Thames vétett egy támadóhibát, ráadásul a védőoldalon is odaütött egyet, miközben megint kezdett meglépni a Szolnok. Az utolsó mozzanat Ireland nevéhez fűződött, aki két büntetőt értékesített a negyed vége előtt pár másodperccel. 66-62.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Rohanós játék vette kezdetét a záró etapban, Taylor gyorsindítása nyitotta meg a negyedet, majd Kovács triplája hullott be (69-64). Pongó is betalált a sarokból, megint nyolccal ment a Szolnok, Antonisz Konsztantinidesz időt kért (72-64). Taylor lépte át a húszpontos határt egyénileg, viszont Cakarun zsákolt a túloldalon, maradt a közte nyolc. Mócsán eladta a labdát, Zsíros egy újabb szolnoki triplával terhelte a körmendi gyűrűt, átlépte a tízet a differencia (77-66). Simons egyből elkezdte a felzárkózást, aztán Mócsán is hozzátette a magáét, ezúttal Gasper Potocniknak kellett szünetet elrendelnie (77-72). Badzim dobhatott teljesen üresen a sarokból, elérte a nyolcvanat a Szolnok. Subotic félhorga után újra tíz lett közte, ráadásul a magasember újra kosarat szerzett, tizenkettővel lépett el az Olajbányász, amikor már csak három és fél perc volt vissza. Szinte a semmiből visszajött négy pontra a Körmend negyven másodperccel a vége előtt, sőt, Simons hármasával kettőre zárkóztak a vasiak. Pongó csak az egyik büntetőjét dobta be, kilenc másodperce maradt az egyenlítésre a körmendieknek. Simons kihagyta, de Taylor leszedte a támadólepattanót, majd Thamesnek ütöttek oda tripladobás közben, három tizedmásodperc maradt. A légiós bedobta mindhármat, jöhetett a hosszabbítás. 88-88.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Warner egy hármassal adta meg a ráadás alaphangját, a triplára Simons duplája volt a válasz. Eladta a Szolnok, Thames büntetett (91-92). Badzim távoli kettesével visszavette az előnyt az Olajbányász, de Thames megállíthatatlan volt. Felváltva jöttek a kosarak, felváltva vezettek a felek. Ireland hármasával 97-95 volt a Körmendnek, ezúttal viszont nem érkezett szolnoki válasz. Simons is betalált, Gasper Potocnik időt kért, egy perc, tizenkilenc másodperccel a vége előtt (95-99). Megint eladta a Szolnok, Ireland ziccerezhetett, ellépett hattal a Körmend. Jött Cakarun duplája és Badzim triplája, 100-101-es körmendi vezetéssel fordultak az utolsó tíz másodpercre a csapatok. Thames mindkét büntetőjét bedobta, majd okosan odaütött a Körmend, így nem tudott triplával egyenlíteni a Szolnok. Pongó mindkettőt bedobta, aztán az alapvonali bedobásból eladta a Körmend, három és fél másodperc volt vissza (102-103). Cakarun kezébe került a labda, aki nem hibázott, őrült meccsen nyerte meg a bronzérmet a Szolnoki Olajbányász. 104-103.

Szolnoki Olajbányász - Egis Körmend h.u.: 104-103 (23-23, 22-18, 21-21, 22-26, 16-15)

Szolnok: Warner 14/6, Badzim 19/15, Kovács 8/6, Subotic 19, Cakarun 10. Cserék: Pongó 17/9, Gibson 9/9, Zsíros 3/3, Rudner -, Juhos 2, Taiwo 3.

Körmend: Ireland 15/3, Thames 18, Mócsán 10/6, Durázi 4, Taylor 21. Cserék: Németh -, Takács -, Ferencz 8/6, Simons 25/15, Tóth 2.

Címlapfotó: MTI / Illyés Tibor

Szólj hozzá!

Ha akarjuk, önként megoszthatjuk a rendőrség applikációjával a sebességünket

Amennyiben szabályszerűen közlekedünk, jutalompontokat is fogunk kapni.

Müller Cecília: eddig 58 esetben azonosították a delta variánst Magyarországon

Az országos tisztifőorvos szerint azonban a vírus variánsai miatt indokolt a harmadik oltás.

Pestisben halt meg egy tízéves kislány Colorado államban

Az amerikai állam hat járásában van jelen a betegség.

Több mint fél éve keres egy andrásfai férfit a rendőrség

2020 novembere óta körözik Bödei Istvánt.

Hosszú szünet után újból lesz Hacuka Szombathelyen

A vásár védettségi igazolvány és maszk nélkül látogatható.

A házigazda ellen javított a magyar férfi vízilabda-válogatott

Magabiztosan hozta a második meccsét Magyarország.

Novemberben a Győri Szimfónikus Zenekarral lép fel az Iron Maiden énekese és a Deep Purple basszerosa

A Deep Purple és a White Snake egykori orgonistájának műve, a Concerto For Group And Orchestra kerül műsorra.

Halott anyja miatt tört-zúzott a győri férfi

Mint a vádiratból kiderül: az ereszcsatorna nemcsak menekülő útvonal, de a rongálás eszköze is lehet.

Nevetséges a benzinár

A gatyánkat is a benzinkúton hagyjuk egy teletankért.

Breaking: Kokainkereskedelem miatt emeltek vádat Árpa Attila ellen

A színész-rendező egyelőre szabadlábon védekezik.

Vas Kata Blanka szenzációs versenyzéssel negyedik lett hegyikerékpárban

A sportág történetének legjobb magyar eredménye ez.

Elhunyt egy koronavírusos beteg, 26 az új fertőzött

73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A zöld küllő lesz 2022-ben az év madara

Sokszínű természet szavazást 41%-kal a zöld küllő nyerte, így a következő évben a harkályféléket és az erdők madarait hozzák közelebb az érdeklődőkhöz.

Sporttörténelmi hetedik hely triatlonon, vízilabdás döntetlen - ez történt hétfőn az olimpián

Márton Anna sérülten behúzott negyedik helyezése volt ma a legjobb eredmény.

Ezer ember tüntetett a lehallgatási botrány miatt Budapesten, főleg fiatalok

A demonstrálók szerint nincs jól, hogy a kormány bárkinek a telefonját megfigyelheti.

van még itt cikk a témában:

Az SZKKA hét edzőmeccsel készül az NB I-es szezonra

Pénteken a Szent István SE ellen lesz az első felkészülési mérkőzés.