A sírból hozta vissza, majd a hosszabbításban elvesztette az Egis Körmend a Magyar Kupa bronzmeccsét

Vágvölgyi Bálint 2021-04-11 18:37:00
Elképesztő végjáték volt a rendes játékidő és ráadás végén is.

Piros-fekete rangadót rendeztek a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa bronzmérkőzésén, melyen a Szolnoki Olajbányász és az Egis Körmend együttese csapott össze.

Durázi szép blokkjával indult a találkozó, de a lecsorgó szabad labdára Subotic érkezett elsőként és be is talált. Mócsán gyorsan egyenlített, Taylor nehéz tempója pedig már a vezetést jelentette a Körmendnek (2-4). Warner pontosan célzott a sarokból, hamar megszületett a mérkőzés első triplája. Jól bekezdtek a csapatok, egymás után potyogtak a kosarak, felváltva vezettek a csapatok - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. 14-17-nél minimális lépéselőnybe került a Körmend, Gasper Potocnik kért időt. A kis szünet meg is fogta a feleket, közel két percet kellett várni a következő sikeres akcióra, Cakarun ziccerezett. Ferencz küldött a helyére egy hármast, Warner reagált egy betöréssel (20-23). Az utolsó szó Pongóé volt, aki a dudaszó pillanatában süllyesztett el egy távolit. 23-23.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Pongó szépen talált utat a gyűrűig, hosszú idő után szerezte vissza a vezetést az Olajbányász, ráadásul a magyar válogatott irányító egy trojkát is értékesített (28-23). Már három és fél perc telt el a második felvonásból, de a Körmend még mindig nem talált be, Antonisz Konsztantinidesz hívta magához az övéit. A hullámvölgyből sikerült kilábalni Ferenczéknek, de a szolnoki előny állandósulni látszott (34-27). Warner talált utat, viszont Simons triplája beakadt a túloldalon, feljött hatra a vasi csapat. Ireland harcolt ki egy sportszerűtlent, amiből újabb öt pontot sikerült lefaragnia a körmendieknek, 36-35-re zárkózott a Simons vezette csapat. Ireland két támadólepattanót is leszedett egy támadáson belül, Thames pedig bedobta a maga tempóját, fordított az Egis Körmend (36-37). Subotic csak az egyik büntetőjét dobta be, miközben Simons újra megvillant, egyből jött viszont Gibson nagy triplája válaszként. A kisebb körmendi lefagyást leszámítva teljesen kiegyenlített csata folyt a pályán, a félidő utolsó mozzanata viszont megint Pongóé volt. 45-41.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Ireland kosarával startolt a második félidő, Badzim triplázhatott a túloldalon (48-43). Subotic négyet is hozzátett, kezdett megint ellépni az Olajbányász (52-43). Innen futott egy nagyot a Körmend, Taylor öt, Ferencz három pontot szerzett, kilencről egyre csökkent a szolnoki előny (52-51). Taiwo centerezett szépen, ezzel megszerezve első kosarát a mérkőzésen, aztán Ireland csinált egy szép betörést (54-53). Hiába loholt ott végig ellenfele nyakán a Körmend, a gátat nem sikerült áttörni, amikor kellett, akkor mindig kosarat szerzett a Szolnok. Simons már a harmadik tripláját szerezte, de a túloldalon odaütött Taiwo-nak, aki viszont mindkettőt kihagyta (58-56). Rengeteg labdája volt a vasi gárdának az egyenlítéshez, de ezek a kísérletek rendre kimaradtak, Gibson büntetett egy hármassal (62-58). Mócsán szerezte meg a hetedik pontját, másfél perccel a harmadik negyed vége előtt. 64-60-nál Thames vétett egy támadóhibát, ráadásul a védőoldalon is odaütött egyet, miközben megint kezdett meglépni a Szolnok. Az utolsó mozzanat Ireland nevéhez fűződött, aki két büntetőt értékesített a negyed vége előtt pár másodperccel. 66-62.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Rohanós játék vette kezdetét a záró etapban, Taylor gyorsindítása nyitotta meg a negyedet, majd Kovács triplája hullott be (69-64). Pongó is betalált a sarokból, megint nyolccal ment a Szolnok, Antonisz Konsztantinidesz időt kért (72-64). Taylor lépte át a húszpontos határt egyénileg, viszont Cakarun zsákolt a túloldalon, maradt a közte nyolc. Mócsán eladta a labdát, Zsíros egy újabb szolnoki triplával terhelte a körmendi gyűrűt, átlépte a tízet a differencia (77-66). Simons egyből elkezdte a felzárkózást, aztán Mócsán is hozzátette a magáét, ezúttal Gasper Potocniknak kellett szünetet elrendelnie (77-72). Badzim dobhatott teljesen üresen a sarokból, elérte a nyolcvanat a Szolnok. Subotic félhorga után újra tíz lett közte, ráadásul a magasember újra kosarat szerzett, tizenkettővel lépett el az Olajbányász, amikor már csak három és fél perc volt vissza. Szinte a semmiből visszajött négy pontra a Körmend negyven másodperccel a vége előtt, sőt, Simons hármasával kettőre zárkóztak a vasiak. Pongó csak az egyik büntetőjét dobta be, kilenc másodperce maradt az egyenlítésre a körmendieknek. Simons kihagyta, de Taylor leszedte a támadólepattanót, majd Thamesnek ütöttek oda tripladobás közben, három tizedmásodperc maradt. A légiós bedobta mindhármat, jöhetett a hosszabbítás. 88-88.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Warner egy hármassal adta meg a ráadás alaphangját, a triplára Simons duplája volt a válasz. Eladta a Szolnok, Thames büntetett (91-92). Badzim távoli kettesével visszavette az előnyt az Olajbányász, de Thames megállíthatatlan volt. Felváltva jöttek a kosarak, felváltva vezettek a felek. Ireland hármasával 97-95 volt a Körmendnek, ezúttal viszont nem érkezett szolnoki válasz. Simons is betalált, Gasper Potocnik időt kért, egy perc, tizenkilenc másodperccel a vége előtt (95-99). Megint eladta a Szolnok, Ireland ziccerezhetett, ellépett hattal a Körmend. Jött Cakarun duplája és Badzim triplája, 100-101-es körmendi vezetéssel fordultak az utolsó tíz másodpercre a csapatok. Thames mindkét büntetőjét bedobta, majd okosan odaütött a Körmend, így nem tudott triplával egyenlíteni a Szolnok. Pongó mindkettőt bedobta, aztán az alapvonali bedobásból eladta a Körmend, három és fél másodperc volt vissza (102-103). Cakarun kezébe került a labda, aki nem hibázott, őrült meccsen nyerte meg a bronzérmet a Szolnoki Olajbányász. 104-103.

Szolnoki Olajbányász - Egis Körmend h.u.: 104-103 (23-23, 22-18, 21-21, 22-26, 16-15)

Szolnok: Warner 14/6, Badzim 19/15, Kovács 8/6, Subotic 19, Cakarun 10. Cserék: Pongó 17/9, Gibson 9/9, Zsíros 3/3, Rudner -, Juhos 2, Taiwo 3.

Körmend: Ireland 15/3, Thames 18, Mócsán 10/6, Durázi 4, Taylor 21. Cserék: Németh -, Takács -, Ferencz 8/6, Simons 25/15, Tóth 2.

Címlapfotó: MTI / Illyés Tibor

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.