A Barca edzője a játékvezetőt hibáztatja a Real Madrid elleni vereség után

Vágvölgyi Bálint 2021-04-11 10:10:00
Igaza van Koemannak?

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője a játékvezetőt hibáztatja azt követően, hogy csapata a szombati El Clásicón 2-1-re kikapott a címvédő Real Madrid otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának rangadóján.

A holland tréner szerint a hajrában Jesus Gil Manzano két alkalommal nem ítélt büntetőt a javukra - mindkétszer Ferland Mendy és Martin Braithwaite esetére utalt -, ezzel szerinte a bajnoki címért zajló versengésből is kiestek, mert az eddigi három esélyes csapatból csak kettő maradt versenyben. A tabella élére lépő Real Madridnak, valamint a fordulóban csak vasárnap (ma) este a Betisnél vendégeskedő Atléticónak egyaránt 66-66 pontja van, a katalánoknak 65.

Upload 01

Watch "Upload 01" on Streamable.

"Ha Barcelona-drukkerként nézte valaki a meccset, akkor nagyon bosszantja a játékvezető két döntése. Mindkettő egyértelmű eset, egyértelmű büntető volt. Ráadásul a hosszabbításra is csupán négy percet adott" - elégedetlenkedett Koeman, aki utalt az ősszel otthon 3-1-re elveszített El Clásicóra is, amelyen véleményes büntető segítette győzelemhez a fővárosi vendégcsapatot. Hozzátette: más választásuk nincs, minthogy ismét elfogadják ezt a számukra rossz helyzetet, és befogják a szájukat. Koeman a bíró kritizálása mellett elismerte gyenge pontjaikat is.

"Az első félidőben támadásban és védekezésben sem játszottunk jól, de a második felvonásban már jobbak voltunk, és csak azt kérném, hogy a játékvezető helyes döntéseket hozzon" - mondta.

Zinédine Zidane, a Real Madrid francia szakvezetője nem ért egyet kollégájával, már ami a tizenegyes gyanús szituációkat illeti.

"Ha a játékvezető úgy látta, hogy nem ért büntetőt az eset, akkor azt azért teszi, mert nem is ért. A mi szempontunkból különben is sokkal fontosabb, amit a pályán tettünk. Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, bár utána akadtak nehézségeink, mert a Barcelona kiváló csapat. De így is sok lehetőségünk volt a harmadik gólunk megszerzésére. Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, megérdemelt a győzelmünk, amiről senki nem mondhatja, hogy a játékvezetőnek köszönhetjük" - nyilatkozta.

Highlights Real Madrid vs FC Barcelona (2-1)

Real Madrid wins El Clasico against FC Barcelona thanks to a back-heeled goal from Benzema and Kroos' goal from a direct free kick #RealMadridBarça #ElClásic...

A szakadó esőben megrendezett szombati összecsapáson Karim Benzema a 13. percben szerezte meg a Real Madrid vezető találatát, majd negyedórával később Toni Kroos szabadrúgásból növelte csapata előnyét: lövését követően a labda két katalán játékost is érintve vágódott a kapuba. A 60. percben Oscar Mingueza révén szépítettek a vendégek, majd a folytatásban mindkét kapu előtt alakultak ki komoly gólszerzési lehetőségek, de az eredmény már nem változott. A házigazda az utolsó percekre megfogyatkozott: Casemiro gyors egymásutánban két sárga lapot kapott, így a 90. percben kiállították.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.