Kupadöntős a Falco!

Vágvölgyi Bálint 2021-04-09 16:42:00
Extrán játszottak a szombathelyiek, sokkal élesebbek voltak a Szolnoknál.

Benke Szilárd triplájával indult a mérkőzés, de ő szerezte a Falco második kosarát is, Keller duplája után már 7-1-re vezettek a vasiak, Benke újabb kosarát pedig már Gasper Potocnik időkérése követte - írja a BB1.hu, kosaras szakportál. Badzim kosarával folytatódott a mérkőzés, Váradi a sarokból dobott egy triplát. Subotic villant egyet a Falco palánkja alatt, amit a másik oldalon Bruinsma tett meg, de őt faultolták, így büntetőből növelte tovább a szombathelyi pontok számát. Barac duplájával lett tíz közte, a légiós egy perccel később ismét betalált. 5-17. Perl újabb kosara után, időt kért a Szolnok. Gibson egy triplával köszönt be, Juhos büntetőzhetett, de csak egyet dobott be. Zárkózott az Olajbányász. Gibson újabb triplájával már tízen belülre is kerültek. Sok pontatlansággal tarkított, nagy rohanásba kezdtek a csapatok. Benke törte meg a hosszú szombathelyi gólcsendet, két büntetőt is bedobott. A negyed hajrájában Badzim dobott triplát, Váradi pedig egy remek tempót. 15-23.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Zsíros fifikás kosarával indult a második félidő, a másik oldalon Anderson hibázott. A vasiak jó védekezéssel korrigáltak, Bruinsma az ellentámadásból – faulttal együtt – értékesített egy dobást, a ráadás büntető viszont kihagyta. Warner remek egyéni megoldását követően született meg az újabb szolnoki kosár, Váraditól jött a válasz. Keller alley-oopja ugrasztotta talpra a vasi kispadot, de Warner és Badzim megrázta magát, hatra zárkóztak. Subotic remek kosara teljesen nyílttá tette az első félidőt. Keller kosarat dobott, Váradi technikait kapott. Óriási volt a feszültség. Bruinsma vitte be három szolnoki gyűrűjében és szerzett újabb pontokat, Subotic egy büntetőt értékesített a másik oldalon. Anderson első kosara egy hármas volt, 16 percet kellett rá várni. Gibson talált be, Perl két jó büntetővel válaszolt. Sok hiba borzolta a kedélyeket mindkét oldalon, Subotic viszont egy triplával rázta fel az övéit. A negyed utolsó kosarát Perl szerezte. 34-41.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Bruinsma szerezte a második félidő első kosarát, majd Benke talált be és a ráadás büntetőt is értékesített a Falco magyar válogatott játékosa. Pongó szerezte az első szolnoki kosarat, Perl azonban egy perc alatt két triplát is dobott, időt kért a Szolnok. Keller osztott ki egy sapkát, Subotic azonban triplát dobott. A negyed közepén 39-52 volt a táblán. Benke közelről szerzett újabb kosarat, Váradi közelije pedig tovább nyitotta az ollót. Tizennyolc pont volt a Falco előnye, amikor újra időt kért a Szolnok. Váradi tette közé a húszat, három perc volt hátra a negyedből. Warner és Subotic pontjaival jött be húsz alá az Olaj. A harmadik negyed utolsó percében Perl és Bruinsma is betalált, de Warner sem hibázott a vonalról 44-64.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Sok hibával kezdte az utolsó negyedet mindkét csapat, közel két percet kellett várni az első kosárra, Juhos szerezte. A Falco tudatosan lassította a játékot, minden támadásukat az utolsó másodpercekig kijátszották.  Az Olajbányász derekasan küzdött. Teljesen szürreális volt, ami a pályán történt, minden második támadásban eladtak egy labdát. Perl Zoltán triplája után időt kért a Szolnoki Olajbányász, 50-69 volt a táblán. Rudner kosarával folytatódott a találkozó, Benke triplával válaszolt rá.  Barac nyitotta huszonkettőre az ollót. A találkozó utolsó négy percére úgy fordultak a csapatok, hogy a lényegi kérdések már eldőltek. Váradi egy triplával “színezte tovább”. Cakarun a másik oldalon mutatta meg, hogy nem véletlenül a magyar mezőny egyik legjobb játékosa.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

A Falco jobban játszott, megérdemelten jutott be a vasárnapi fináléba.

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 63-84 (15-23, 19-18, 12-23, 17-20)

Szolnoki Olajbányász: Warner 8, Kovács -, Rudner 4,Subotic 14/6, Cakarun 9. Cserék: Badzim 9/3, Pongó 2, Gibson 8/6, Zsiros 2, Juhos 5, Taiwo 2, Pallai -.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 15/6,Benke 19/6, Bruinsma 14/3, Barac 8, Keller 6. Cserék: Barac 8, Perl 17/9, Lake -, Anderson 5/3, Kovács B. -, Doktor -.

Címlapkép: MKOSZ / Girgász Péter

Szólj hozzá!

A szombathelyi BPW-ben helyben oltják a gyár dolgozóit

Úgy értesültünk, hogy a munkások Pfizert kapnak.

Védettségi igazolvány sem kell a ballagáshoz

Maszk, nyitott terek és még a nem védett unokaöcs is jöhet. Így ballagunk idén.

A tegnapi ősz után ma már nyomokban tavaszt is tartalmaz majd az időjárás

Sok öröme nem lesz benne, hacsak nem szereti a szelet. A nyugati megyékben még zivatar is lehet.

Ez a győri idős hölgy eltűnt, ha látta, szóljon a rendőrségnek!

A megyei főkapitányság kérdésünkre megerősítette: a nőt eltűntként keresik.

Csaknem 300 millió forintból teszik rendbe a mosonmagyaróvári vár sétányát

Felújítják a mosonmagyaróvári vár környezetét és egy sétányt is kialakítanak a vár körül.

Még van esély rá, hogy új villamosok és trolik érkezzenek Budapestre

Új szerződést kötöttek a gyártókkal, így van még lehetőség arra, hogy a főváros ne veszítse el az opciós lehívás lehetőségét.

Még jelen sem kellett lenniük a fideszes képviselőknek, így is megszavazta a bizottság a lakásprivatizációs törvényt

Néhány fideszes szavazógép helyettesítéssel "szavazott". Megkezdődhet a nemzeti vagyon újabb elkótyavetyélése.

Sárváron a felnőtt lakosság már hatvan százalékát beoltották

Jelentősen csökkent a városban az igazolt fertőzöttek száma is.

Ez is eljött: hamarosan elkezdik építeni a magyar vakcinagyárat

Jövő év végére pedig lesz magyar koronavírus elleni vakcina.

Nagyon úgy tűnik, hogy Matthew McConaughey elindul a texasi választásokon

A hollywoodi szupersztár az állam kormányzója akar lenni.

Pierce, Bosh, Webber, Wallace és Kukoc is a kosárlabda Hírességek Csanokában

A most beválasztott tagokat szeptember 11-én iktatják be.

Íme az ország legrusnyább körforgalma

Az érdi nyertesnek ezúton is gratulálunk.

van még itt cikk a témában: