A DEAC lesz a Falco ellenfele a Magyar Kupa döntőjében

Vágvölgyi Bálint 2021-04-09 19:33:00
A debreceniek nagyon megverték a Körmendet.

Tóth Ádám büntetőivel indult a találkozó, Mócsán faultolta. Tóth Ádám akcióból is betalált, kétszer is. Thames szerezte a vasiak első kosarát, nehéz helyzetből vállalta el a körmendi légiós - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Thames távolról is betalált. Befagyott az eredményjelző, még a hatodik percben is 6-5 volt a táblán. Drenovac egy triplával növelte a debreceni előnyt. Molnár is betalált, ő is triplát dobott. A vasiak kispadja “kiprovokált” egy technikait. Kovács Adrián csapata folyamatosan nyitotta az ollót, Polyák triplája után jött is a vasi időkérés, 16-5. Taylor duplájával folytatódott a mérkőzés. Antonisz Konsztantinidesz reklamálásért technikait kapott. Teljesen szétesett a Körmend, rengeteg labdát adtak el. 25-13.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Durázi és Takács kosaraival indult ez a negyed, a másik oldalon Molnár talált be. Takács újabb kosarat szerzett, bement tíz alá a Körmend. Tóth és Durázi is kosarat dobott, Ireland triplájával pedig feljött hatra a vasi csapat, időt kért a DEAC. Hines tette közé újra a tízet. Tóth Ádám tépte a gyűrűt, tovább nőtt a különbség. Drenovac találata már a vasiak kispadjának is sok volt, időt kértek. A sorokat azonban nem sikerült rendezni, begyújtotta a rakétákat a DEAC. Hines és Guyton szórta a kosarakat, Polyák tette közé a húszat. A vasiak nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát. 54-34.

Hines szottyanós triplájával indult a mérkőzés, Tóth pedig folytatta a pontgyártást. Huszonnyolc pontra nőtt a különbség, időt kért a Körmend. Takács szerzett pontot a piros-feketéknél, Moody pedig mindhárom büntetőjét bedobta. A lényegi kérdések gyakorlatilag már ekkor eldőltek. A Körmend derekasan küzdött, de a DEAC nagyon jól játszott.  Polyákéknak mindenre volt válaszuk, magabiztosan próbáltak meccsben maradni. 78-55.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Az utolsó negyed sem tartogatott már sok izgalmat. Drenovac szórta meg magát a negyed elején, a körmendiek pedig csipőből dobtak, ahonnan érték, az olló azonban nem záródott, a DEAC nagyon jól kézben tartotta a mérkőzést, kontrollálta a játékot, egy percig sem volt kérdés, hogy bejutnak a Magyar Kupa döntőjébe, teljesen megérdemelten. Az Egis Körmend nagyon rossz napot fogott ki.

DEAC - Egis Körmend 102-74 (25-13, 30-21, 23-21, 24-19)

DEAC: Moody ,Moody 7, Somogyi 3/3, Hines 15/9, Tóth 18. Cserék: Polyák 12/6, Drenovac 17/6, Molnár M. 18/3, Moore -, Kovács Á. 5, Asszú -, Guyton 7/3, Molnár D. -.

EGIS Körmend: Thames 8, Mócsán 3,Ferencz 10/6, Simons 2,Taylor 14/3. Cserék: Ireland 12/3, Durázi 12, Takács 10, Tóth N. 1, Oroszi -, Balogh -.

Címlapfotó: Girgász Péter / MKOSZ

Szólj hozzá!

Száz alá csökkent a koronavírus áldozatainak a száma

1145 új fertőzöttet találtak az országban.

Ahogy egy régi magyar mondás tartja: evezd le keresztbe!

Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre.

Napsütéses idővel búcsúzik a hétvége

A szél viszont több helyen megélénkülhet.

Hadházy Ákos: a győri Audi dolgozói miért kaptak Pfizer-vakcinát a kormánytól?

A független országgyűlési képviselő arra is kíváncsi, ki és miért döntötte el, hogy az Audinak ez jár.

Itt a válasz, hogyan élhetünk akár 105 évig is

Nagy titkot fejthettek meg a tudósok.

A NASA közzétette marsi helikopterének zümmögő hangját

Először vette fel egy idegen bolygón egy űreszköz egy másik különálló űreszköz hangját.

Börtönbe is kerülhet egy új-zélandi férfi, aki péniszekkel rajzolta körbe a kátyúkat a városában

Így akarta felhívni a városvezetés figyelmét az utak állapotára, sikerült.

Várhatóan vasárnap zuhan majd vissza a Földre az elszabadult kínai rakéta

Nagyon úgy tűnik, Magyarországot elkerüli az égi áldás.

van még itt cikk a témában: