A győri Helyi Választási Bizottság három tagja ellen folyik eljárás közokirat-hamisítás miatt

Pintér Bence 2021-04-01 17:34:00
Ez az az ügy, ami miatt információink szerint Csörgits Lajos aljegyző is távozott a városházáról.

Közokirat-hamisítás miatt folyik eljárás a Győri Helyi Választási Bizottság három tagja – Mester Ágnes, Flórián Tamás és Németh Gábor – ellen – derül ki a dokumentumból, amelyet Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő posztolt a Facebookra. Németh Gábor és Flórián Tamás egyébként Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájában dolgoznak.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A dokumentum egyébként éppen arról szól, hogy az eljárást érintettség miatt Győr-Moson-Sopron megyéből a Tatabányai Járási Ügyészségre helyezik át. Tudomásunk szerint ennek az ügynek köze van ahhoz a feljelentéshez, amit Juhász István korábbi szocialista képviselő  tett 2019 őszén, amikor az ellenzéki képviselők gyanúja szerint a választási bizottság nem is tartott ülést, valójában azt csak Csörgits Lajos aljegyző papírozta le.

Az ellenzéki tag távollétében megtartott állítólagos ülés alig tíz percig tartott, de utána az MSZP-s politikusok szerint az aljegyzőn és az önkormányzat jogi osztályának egy munkatársán kívül senki sem távozott az épületből, az aljegyző pedig nem volt hajlandó megmutatni az ülés jegyzőkönyvét az ott várakozó ellenzéki képviselőknek, akiket nem engedtek be az épületbe.

Az ülésen egyébként arról esett szó elvileg, hogy kapjanak-e büntetést fideszes politikusok (Borsi Róbert, Sik Sándor és Borkai Zsolt) azért, mert iskolákban, illetve gyerekek között kampányoltak. A Győri Ítélőtábla döntése alapján végül kaptak, miután ott megváltoztatták a helyi, illetve a megyei Választási Bizottság döntését. (A megyei választási bizottságot egyébként épp Mester Ágnes édesapja, Mester László vezette.)

Mindehhez pedig hozzájön az, hogy Dézsi Csaba András polgármester a napokban jelentette be, hogy távozik a posztjáról Csörgits Lajos aljegyző.

Szólj hozzá!

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Néhány igen hasznos segédanyag, melyekre nekünk is szükségünk lehet

Amikor egy olyan nagy horderejű projekt előtt állunk, mint amilyen a lakásfelújítás, akkor eleinte a figyelmünk a szükséges alapanyagok, illetve munkaeszközök beszerzésére összpontosul. 

Megújult Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Átadták szerdán Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum új háromszintes épületszárnyát.

Az egyik első Windowsos játék volt: a pasziánsz

Idén ünnepli 34. születésnapját minden idők egyik legnépszerűbb számítógépes játéka.