Újabb kötelező győzelem előtt a magyar fociválogatott

Vágvölgyi Bálint 2021-03-30 16:58:17
Szerdán Andorra vendége lesz Marco Rossi csapata.

Szerdán Andorra vendégeként folytatja a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott, amelynek kötelező begyűjtenie a három pontot, hogy ne kerüljön lépéshátrányba riválisaival szemben.

A San Marinóban aratott háromgólos győzelem után ezúttal várhatóan nehezebb dolga lesz Marco Rossi együttesének, mert egyrészt a pireneusi miniállam csapata jobb, mint a világranglista utolsó helyezettje, másrészt a pályája igencsak kis méretű és műfüves, előbbi nagyban segíti a betömörülő védekezést, utóbbi pedig a játékosok többsége számára szokatlan lehet. Az sem könnyíti az olasz szakvezető dolgát, hogy a kapus Gulácsi Péter után újabb két játékosát, Willi Orbánt és Sallai Rolandot kellett visszaengednie német klubjukhoz. A védelem oszlopa elsősorban a pontrúgásoknál hiányzik majd, mert számos gólt szerzett már a nemzeti együttesben rögzített szituációkból, míg utóbbinak a kreativitása jött volna jól a találkozón.

A magyarok ennek ellenére esélyesként várják az összecsapást, mivel nyolc mérkőzés óta veretlenek. Ilyen remek sorozatot legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között produkált a csapat, akkor 12 meccsen nem talált legyőzőre, igaz, a négy siker és nyolc döntetlen között csak három tétmérkőzés volt. A rivális két vereséggel rajtolt a selejtezősorozatban, előbb hazai környezetben 1-0-ra kapott ki Albániától, majd Lengyelországban 3-0-ra maradt alul.

A lengyelekkel holtversenyben második helyen álló magyar csapatot alaposan fűtheti a visszavágás vágya, mivel 2017 júniusában, ugyancsak vb-selejtezőn történelmi vereséget szenvedett Andorrában. A jelenlegi keret több játékosa - így például Nagy Ádám, Kleinheisler László, vagy Lang Ádám - azon a meccsen is játszott. Az 1-0-ra diadalmaskodó Andorra azt megelőzően 2004 októberében, Macedónia legyőzésével szerzett három pontot tétmérkőzésen.

A csoportban ezúttal rangadót is rendeznek, ugyanis a százszázalékos angolok a lengyeleket fogadják a Wembley Stadionban. A vendégek nem túl jó előjelekkel várják az összecsapást, mert a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski térdsérülés miatt elhagyta a csapatot, illetve kedden további két játékos, a középpályás Grzegorz Krychowiak és a védő Kamil Piatkowski produkált pozitív koronavírustesztet. Múlt héten - a magyarok elleni 3-3-as döntetlennel végződött meccs előtt - a középpályás Mateusz Klich fertőződött meg.

A hatos harmadik összecsapásán a három ponttal negyedik albánok a pont és szerzett gól nélkül álló San Marinóhoz látogatnak.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

Európai vb-selejtezők, I csoport, 3. forduló, szerda:

Andorra-Magyarország, Andorra La Vella 20.45
Anglia-Lengyelország, London 20.45
San Marino-Albánia, Serravalle 20.45

A tabella:

1. Anglia          2   2  -  -  7-0  6 pont
2. Lengyelország   2   1  1  -  6-3  4
   MAGYARORSZÁG    2   1  1  -  6-3  4
4. Albánia         2   1  -  1  1-2  3
5. Andorra         2   -  -  2  0-4  0
6. San Marino      2   -  -  2  0-8  0

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.