Csikkek, vizelet, üres üvegek, hangoskodó részegek: a városrendészet is többször razziázott a győri Lajta utca 3. környékén

Papp László Tamás 2021-03-30 16:00:24
Az épületben, illetve a környéken lakók kerestek meg panaszukkal bennünket. Mi pedig megkerestük a társasházkezelő Győr-Szol-t, illetve a városrendészetet.

A Lajta utca 3. lakói kerestek meg bennünket panaszukkal, hogy életüket megkeserítik az ott működő bolt egyes, az emberi együttélés szabályait be nem tartó vevői. (Kérésükre nem a valódi nevükön idézzük őket.)

A Lajta utca 3. alatti társasház egyik lakója, Imre a helyszínen személyesen, illetve az általa készített fotókon is megmutatta nekünk a Másik Marcal ABC környékén uralkodó, tapasztalata szerint a bolt egyes vásárlói által előidézett helyzetet. „Tele van itt minden  csikkekkel, üres piásüvegekkel meg szeméttel. Részegen itt kiabálnak, ide vizelnek, volt olyan is, hogy valaki itt feküdt. Elképesztő  állapotok vannak” – mondja. „Már többször járt itt a városrendészet, őket nem mi hívtuk ki, de ezek szerint másoknak is elegük van ebből a  helyzetből” - teszi hozzá Imre felesége, Diána. „Itt nagyon sok gyerekes család is lakik, képzeljük el, milyen az, hogy három-négyéves  kisgyerekek mindennap részegen ordibáló, utcán vizelő, cigarettát és üvegeket eldobáló embereket látnak?” – kérdi a házaspár, akik szerint már hónapok óta ez a helyzet a környéken.

A házaspár által készített, valamint általunk a helyszínen csinált fotók megtekinthetőek az alábbi galériában:

Fotók: Ugytudjuk olvasó

 

A helyszínen járva mi is azt tapasztaltuk: a bolt környékén hemzsegnek az eldobott csikkek.

Fotó: Papp László Tamás

Az üres italosüvegek is ott sorakoztak katonásan az épület egyik földszinti ablakpárkányán:

Fotó: Papp László Tamás

Megkerestük a helyzettel kapcsolatban a győri városrendészetet, akik megerősítették, hogy többször is intézkedtek a környéken a fent említett problémák miatt. 

„A levelében felvetett probléma intézményünk előtt is ismert, számtalan állampolgári bejelentést kapunk az ott szemetelő, hangoskodó, italozó személyekről. Több intézkedés is történt az elmúlt időszakban, február 1. óta 2 esetben helyszíni bírság, 1 esetben helyszíni feljelentés kiszabására került sor. Járőreink és az új bevetési osztály legfőbb feladata a jelenlét, az állampolgárok biztonságérzetének növelése, a bejelentések gyors és szakszerű lereagálása. A jövőben is arra törekszünk, hogy a törvény adta kereteink között a lehető leghatékonyabban járjunk el a szabályszegőkkel szemben, így a „problémásabb” területeket fokozottan és visszatérően ellenőrizzük továbbra is, és amennyiben szükséges, szankcionáljuk a szabálysértéseket” – fogalmazott Miletics Mór, a városrendészet szakmai igazgatója nevében dr. Hochleitner Adrienn.

A helyszínen láttunk egy plakátot is, amelyben a társasházkezelő arra kéri a bolt vevőit: a járványhelyzet miatt ne időzzenek sokáig a környéken.

Fotó: Papp László Tamás


A fotók egyikén viszont az látható, hogy többen a helyszínen, közterületen italoznak, s ott járva mi is ezt tapasztaltuk. Temészetesen megkerestük a Győr-Szol-t, ahonnan ezt válaszolták:

„A Győr-Szol Zrt. hatósági jogkörökkel nem rendelkező gazdasági társaság. Sem a szóban forgó élelmiszerüzlet által forgalmazott termékek körének meghatározásával, sem az ott vásárlók, a helyiségből távozók – jogszerű vagy éppen jogszerűtlen – viselkedésével kapcsolatban nincs eljárási jogosultsága. Ismereteink szerint az üzlethelyiség bérletével összefüggésben nem merült fel semmilyen szabálysértés, így a helyiség bérbeadásával kapcsolatban sem tudunk olyan körülményről, ami a bérbeadó részéről beavatkozást igényelne. Ugyanakkor a bérbeadó részéről megtörtént a bérlő felszólítása, hogy a rend fenntartása érdekében kérjen segítséget az illetékes hatóságoktól” – fogalmaz az önkormányzati cég nyilatkozata.

Hozzátéve: „A közös képviselő által kihelyezett üzenet csupán az ott lakók nyugalmának érdekében megfogalmazott figyelemfelkeltő, figyelmeztető jelzés, annak további jogkövetkezményei nincsenek, a Győr-Szol Zrt. semmilyen hatósági intézkedésre nem jogosult”

Az ügyben szereplő boltot is megkerestük, ők nem reagáltak kérdéseinkre.

Fotó: Ugytudjuk olvasó


Amennyiben a helyzet nem oldódik meg, természetesen vissza fogunk térni az ügyre.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.