Csikkek, vizelet, üres üvegek, hangoskodó részegek: a városrendészet is többször razziázott a győri Lajta utca 3. környékén

Papp László Tamás 2021-03-30 16:00:24
Az épületben, illetve a környéken lakók kerestek meg panaszukkal bennünket. Mi pedig megkerestük a társasházkezelő Győr-Szol-t, illetve a városrendészetet.

A Lajta utca 3. lakói kerestek meg bennünket panaszukkal, hogy életüket megkeserítik az ott működő bolt egyes, az emberi együttélés szabályait be nem tartó vevői. (Kérésükre nem a valódi nevükön idézzük őket.)

A Lajta utca 3. alatti társasház egyik lakója, Imre a helyszínen személyesen, illetve az általa készített fotókon is megmutatta nekünk a Másik Marcal ABC környékén uralkodó, tapasztalata szerint a bolt egyes vásárlói által előidézett helyzetet. „Tele van itt minden  csikkekkel, üres piásüvegekkel meg szeméttel. Részegen itt kiabálnak, ide vizelnek, volt olyan is, hogy valaki itt feküdt. Elképesztő  állapotok vannak” – mondja. „Már többször járt itt a városrendészet, őket nem mi hívtuk ki, de ezek szerint másoknak is elegük van ebből a  helyzetből” - teszi hozzá Imre felesége, Diána. „Itt nagyon sok gyerekes család is lakik, képzeljük el, milyen az, hogy három-négyéves  kisgyerekek mindennap részegen ordibáló, utcán vizelő, cigarettát és üvegeket eldobáló embereket látnak?” – kérdi a házaspár, akik szerint már hónapok óta ez a helyzet a környéken.

A házaspár által készített, valamint általunk a helyszínen csinált fotók megtekinthetőek az alábbi galériában:

Fotók: Ugytudjuk olvasó

 

A helyszínen járva mi is azt tapasztaltuk: a bolt környékén hemzsegnek az eldobott csikkek.

Fotó: Papp László Tamás

Az üres italosüvegek is ott sorakoztak katonásan az épület egyik földszinti ablakpárkányán:

Fotó: Papp László Tamás

Megkerestük a helyzettel kapcsolatban a győri városrendészetet, akik megerősítették, hogy többször is intézkedtek a környéken a fent említett problémák miatt. 

„A levelében felvetett probléma intézményünk előtt is ismert, számtalan állampolgári bejelentést kapunk az ott szemetelő, hangoskodó, italozó személyekről. Több intézkedés is történt az elmúlt időszakban, február 1. óta 2 esetben helyszíni bírság, 1 esetben helyszíni feljelentés kiszabására került sor. Járőreink és az új bevetési osztály legfőbb feladata a jelenlét, az állampolgárok biztonságérzetének növelése, a bejelentések gyors és szakszerű lereagálása. A jövőben is arra törekszünk, hogy a törvény adta kereteink között a lehető leghatékonyabban járjunk el a szabályszegőkkel szemben, így a „problémásabb” területeket fokozottan és visszatérően ellenőrizzük továbbra is, és amennyiben szükséges, szankcionáljuk a szabálysértéseket” – fogalmazott Miletics Mór, a városrendészet szakmai igazgatója nevében dr. Hochleitner Adrienn.

A helyszínen láttunk egy plakátot is, amelyben a társasházkezelő arra kéri a bolt vevőit: a járványhelyzet miatt ne időzzenek sokáig a környéken.

Fotó: Papp László Tamás


A fotók egyikén viszont az látható, hogy többen a helyszínen, közterületen italoznak, s ott járva mi is ezt tapasztaltuk. Temészetesen megkerestük a Győr-Szol-t, ahonnan ezt válaszolták:

„A Győr-Szol Zrt. hatósági jogkörökkel nem rendelkező gazdasági társaság. Sem a szóban forgó élelmiszerüzlet által forgalmazott termékek körének meghatározásával, sem az ott vásárlók, a helyiségből távozók – jogszerű vagy éppen jogszerűtlen – viselkedésével kapcsolatban nincs eljárási jogosultsága. Ismereteink szerint az üzlethelyiség bérletével összefüggésben nem merült fel semmilyen szabálysértés, így a helyiség bérbeadásával kapcsolatban sem tudunk olyan körülményről, ami a bérbeadó részéről beavatkozást igényelne. Ugyanakkor a bérbeadó részéről megtörtént a bérlő felszólítása, hogy a rend fenntartása érdekében kérjen segítséget az illetékes hatóságoktól” – fogalmaz az önkormányzati cég nyilatkozata.

Hozzátéve: „A közös képviselő által kihelyezett üzenet csupán az ott lakók nyugalmának érdekében megfogalmazott figyelemfelkeltő, figyelmeztető jelzés, annak további jogkövetkezményei nincsenek, a Győr-Szol Zrt. semmilyen hatósági intézkedésre nem jogosult”

Az ügyben szereplő boltot is megkerestük, ők nem reagáltak kérdéseinkre.

Fotó: Ugytudjuk olvasó


Amennyiben a helyzet nem oldódik meg, természetesen vissza fogunk térni az ügyre.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.