Idegenben nyert a Körmend

Székely Zoárd 2021-03-27 20:03:00
87-92 a végeredmény.

Az Egis Körmend a play-offra, az OSE Lions a play-outra készülhet az utolsó alapszakasz-fordulót követően, előtte azonban egymás ellen zárták a bajnokság első periódusát a 24. fordulóban - írja a BB1.hu.

Thames kettesét Ireland hármasa követte, öt ponttal indította az első percet a Körmend. Washington faulttal együtt talált be, a büntető is a helyére került, ezek a pontok jelentették az OSE első egységeit. Washington ismét kosarat dobott, kicsivel később pedig már be is érte ellenfelét a házigazda (7-7). Tapadt ellenfelére az OSE, amely a negyed felénél át is vette a vezetést (13-12). Taylor büntetőire Abell triplája érkezett, amit további négy OSE-pont követett (20-14) – időt kért a vendégek szakvezetése. Feljött mínusz kettőre a Körmend, de a hazaiak is zsinórban szereztek négy pontot, így nem változott a különbség. Előnyéből végül egy pontot engedett az OSE a negyed végére: 27-22 az első tízperces etap eredménye.

Jobban kezdte a második negyedet a vasi együttes, Taylor révén le is dolgozta hátrányát. Egál állásnál (29-29) Illés keze sült el, tripláját ráadásul Abell még egy kettessel is megtoldotta a következő támadásból, így rögtön visszaállt az ötpontos különbség. Ismét egyenlített a Körmend, majd 34-34 után felváltva estek a kosarak: duplára dupla, majd Thames kinti találatát Garamvölgyi kontrázta meg szintén egy hármassal. A triplacsatát Simons folytatta, ekkor szakította meg a játékot egy oroszlányi időkérés (41-42). A rövid szünet után Ireland hat pontja következett, amit Illés egy hármassal igyekezett ellensúlyozni. Jobban sikerült a félidő hajrája a Körmendnek, amely vezetéssel mehetett szünetre: 46-48 az első félidő.

Négy-négy pontot hozott a második félidő első két perce, körmendi részről Taylor és Ireland volt továbbra is tarthatatlan. Kiegyenlített volt a játék, minimális előnyét csak tartani tudta a Körmend. A negyed közepén ismét Taylor villant, két duplával már 21 pontnál járt, csapata pedig hatra növelte a különbséget (55-61). A körmendi légiós aztán Némethet szolgálta ki egy assziszttal, utóbbi még egy büntetőt is dobhatott, de az kimaradt – Simons középtávolija viszont célt talált a támadó-lepattanó után (55-65). Megfogta a hazaiakat a körmendi futás, tíz fölé nőtt a különbség. A gyűrűben kötött ki egy Washington-tripla, majd egy Anda-dupla, gyorsan csökkent a hazaiak hátránya. A Körmend azonban innen ismét átvette az irányítást, az utolsó percben Simons újra tíz fölé tornázta a különbséget egy hármassal: 63-74-ről jöhetett az utolsó tízperce periódus.

A záró etapban gyakorlatilag végig tartotta előnyét a Körmend. Az OSE 76-81-nél került láthatáron belül ellenfeléhez, de nem sokkal később már ismét tíz ponttal vezettek a vendégek. Washington igyekezett, a hajrában az ő büntetőivel közelített az Oroszlány, de nem úgy tűnt, hogy veszélyben lehet a Körmend győzelme az utolsó másodpercekben: Abell dobott triplát, de a faultokra pontos körmendi büntetők érkeztek. Közelített az OSE, de fordítani nem volt esélye – 87-92 a vége.

Mivel az Atomerőmű SE legyőzte a Kaposvári KK-t, így a Körmend a győzelme ellenére sem lépett előre a tabellán – ez azt jelenti, hogy Falco–Körmend vasi klasszikus lesz a negyeddöntő egyik párharca.

OSE Lions – Egis Körmend 87-92 (27-22, 19-26, 17-26, 24-18)
Bajnokság, 24. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
V.: Földházi T., Söjtöry T., Szilágyi B. (Dr. Gincsai J.)

OSE: Washington 23/3, Kucsora 1, Abell 17/9, Bailey 9, Morgan 10. Csere: Illés M. 10/6, Anderson 6, Anda 6, Garamvölgyi 5/3, Mucza -.

Körmend: Ireland 21/3, Thames 19/6, Ferencz 3, Durázi -, Taylor 23. Csere: Simons 20/9, Takács K. 4, Németh Á. 2, Tóth N. -.

 

 

Fotó: hunbasket.hu

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.