Szoros meccsen kapott ki Fehérváron a tartalékos Falco

Vágvölgyi Bálint 2021-03-27 19:49:00
Perl, Váradi és Lake sem játszott az alapszakasz utolsó fordulójában.

Az Alba Fehérvár abban a tudatban fogadta a már biztos második, kulcsembereit nélkülöző Falcót, hogy ha nyer és a DEAC kikap a Pécstől, akkor megszerzi a negyedik helyet az alapszakaszban.

Bruinsma egy alapvonali bedobás után megszerezte a vezetést a Falcónak, ám Lukács Norbert egyből válaszolt egy támadólepattanó után (2-2). Benke percei következtek; előbb labdavezetésből dobott be egy triplát, majd faulttal együtt értékesített egy hárompontost (2-8). Bár nem védekezett rosszul a Szombathely, így is megvoltak a dobóhelyzetei az Albának, más kérdés, hogy ezeket nem tudták értékesíteni Forray Gábor fiai, 2-12-nél kért időt a fehérvári vezetőedző - írja a BB1.hu, kosaras szakportál. A kis szünet meg is tette a hatását, 6-0-át futott innen a hazai csapat (8-12). Egy darabig felváltva érkeztek a pontok, majd Davis dobott be egy hármast emberrel az arcában, sőt, Omenaka duplájával a vezetés is meg lett a Fehérvárnak (15-14). Az ominózus időkérés után nagyot változott a játék képe, onnantól kezdve 17-4-et  repesztett az Alba. 19-14.

A hazaiak ott folytatták a második negyedet, ahol az elsőt abbahagyták és kétszámjegyűre növelték az előnyüket (27-16). Nem nagyon tudott kilábalni a gödörből a kicsit enerváltan kosárlabdázó Szombathely, megmaradt a magabiztos Alba vezetés a játékrész derekára (39-24). Négyet szerzett zsinórban a Falco, egyből jött az időkérés Forray Gábortól (39-28). Innentől már kiegyenlített csata folyt a pályán, a félidőt Gillon büntetői zárták. 49-36.

4-0-val kezdett a fordulás után a Falco, bejött tíz alá a csapat, amitől véreszemet is kapott a csapat, Anderson saroktriplája után már 52-48 volt az állás. Kiélezetté vált a csata, ezekben a percekben egészen magas színvonalon játszottak a felek – már ami a támadásokat illeti -, kosárra kosár volt a válasz (57-51). Omenaka zsákolt nagyot, Anderson ziccerezett üresen, nem jutottak dűlőre a csapatok (59-53). Hektikus összecsapást láthattunk, látszott, hogy fáradnak a vendégek, de így is rendre felálltak a több, mint tízpontos hátrányból, végül Anderson utolsó másodperces kosara állította be a harmadik negyedvégi eredményt. 68-64.

Vojvoda büntetői nyitották a záró etapot, Anderson triplázott a túloldalon (70-67). Vojvoda megint megvillant, ám előbb Benke, majd Bruinsma célzott pontosan, egy pontra olvadt a fehérváriak előnye (73-72). Hiába Vojvoda újabb két pontja, Bruinsma teljesen üresen maradt, ráadásul Davis követett el egy támadóhibát, hét perccel a vége előtt egyenlített a Falco (75-75). Vojvodát továbbra sem lehetett megállítani, ráadásul Curry is betalált, de válaszként Benke 2+1-es akciója érkezett (79-78). Curry ziccerezett három perccel a vége előtt, ezzel háromra növelve a hazai előnyt, de Barac könnyen fordult be, izgalmas végjátékra volt kilátás (85-84). Négypontos hazai vezetésnél kért időt Gasper Okorn, amely után Bruinsma tett vissza egy támadólepattanót (90-88). Mindkét csapatnak benne volt a kezében a meccs, végül húsz másodperccel a vége előtt – kétpontos hazai vezetésnél – a Falco támadhatott: Bruinsma próbálkozása kimaradt, 90-88-ra nyert az Alba.

A Fehérvár sikere akár a negyedik helyet is jelenthette volna a csapatnak, ám a DEAC hazai pályán legyőzte a Pécset, így az Alba ötödikként zárta az alapszakaszt.

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 90-88 (19-14, 30-22, 19-28, 22-24)

Alba: Gillon 11/3, Vojvoda 16/6, Lukács 2, Davis 19/6, Csorvási -. Cserék: Hearst 8/6, Takács Mi. -, Curry 11/3, Markovics 9/9, Omenaka 10, Ahmad 4.

Falco: Anderson 12/6, Doktor 6/6, Benke 22/9, Bruinsma 23/3, Keller 12. Cserék: Kovács -, Barac 13/3.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.