Idegölő meccset bukott el Szolnokon a Falco

Vágvölgyi Bálint 2021-03-20 16:52:00
Ezzel valószínűleg eldőlt az alapszakasz elsőség kérdése.

Cakarun szerezte a találkozó első kosarát, a másik oldalon Váradi volt eredményes, ráadásul faultolták is a Falco magyar válogatott játékosát, a büntetőt azonban nem tudta bedobni. Anderson passzából Keller dobott triplát. Sok volt a hiba mindkét oldalon, a gólcsendet Kovács Péter triplája törte meg. Váradi Rudnerrel a nyakán dobta meg a Falco második tripláját. Kovács Péter is távolról talált be, Keller a másik oldalon volt eredményes - írja a BB.hu, kosaras szakportál. Három ponttal vezettek a szombathelyiek, Subotic büntetőjével zárkóztak a hazaiak. Doktor talált be, Kovács Pétert viszont le kellett cserélni, Kellerrel ütközött. Warner triplájával jött fel egyre az Olajbányász. Bruinsma triplájával 17-11-re “húzott el” a Falco. Pongó válaszolt rá. Gasper Okorn technikait kapott, reklamált. Egy perccel a negyed vége előtt 15-17 volt az állás. Bruinsma mindkét büntetőjét bedobta, 15-19.

Zsiros triplájával indult a második negyed, Barac válaszolt rá. Jó volt a közelije és a büntetőt is bedobta. Pallai sportszerűtlent kapott, Barac harcolta ki. 18-23-as állásnál időt kértek a hazaiak. Barac büntetőjével és Benke triplájával növelték az előnyüket a szombathelyiek, akik nagyon jól is védekeztek ebben a periódusban. Perl tette közé a tízet. 18-30, 20-32 is volt a táblán. Gasper Potocnik időt kért. Cakarun duplájára Perl válaszolt, majd Kovács Péter érkezett meg remekül a szombathelyi palánk alá. Warner duplájával ment be tíz alá a Szolnok, de Perl gyorsan visszatette közé a lélektanilag fontos különbséget. Subotic zsákolt, Gasper Okorn időt kért. Cakarun duplájával hatra zárkózott az Olajbányász. Kovács Benedek dobott triplát a sarokból, Badzimtól jött a válasz. A hajrában Perl hibázott két büntetőt, de a szolnokiak is elhibáztak két lehetőséget. 33-39.

Pontatlan támadások után, Váradi szerezte a második félidő első kosarát. Cakarun is betalált. Állandósult a hat pontos szombathelyi vezetés. Kosárra, kosárral válaszoltak a csapatok. Perl könnyű pontjait már nem nézte tétlenül a hazai kispad, időt kért az Olajbányász, 39-47 volt a táblán. Cakuran büntetőivel kezdték meg a zárkózást, majd Pongó is szerzett egy pontot a vonalról. Bruinsma kosara rázta fel az övéit, Cakarun válaszolt rá. Most öt pontos különbségnél fagyott be az eredményjelző. Anderson sportszerűtlen faultja hozta meg az áttörést a Szolnoknak. Pongó mindkét büntetőjét bedobta, így háromra olvadt a vasi előny. Perl szedett támadólepattanót és pöcizte be a labdát, Warner rontott triplát a másik oldalon, majd egy sportszerűtlen faultot is összeszedett a szolnoki légiós. Perl büntetőzött jól, 46-53 volt két perccel a negyed vége előtt. Cakarun is betalált, de azonnal válaszolt rá Váradi. A “hajrában” Zsiros dobott triplát, Bruinsma pedig két – “emberes” – kosarat. Warner egy másodperccel a  dudaszó előtt összeszedte a második sportszerűtlen hibáját, így kiállították. Váradi csak az egyik büntetőt dobta be és Anderson dudaszós triplája sem ment be. 51-60.

Badzim szerezte az utolsó negyed első kosarát, Subotic pedig triplával válaszolt Perl büntetőire. Subotic hozta fel négyre a Szolnokot. Megrázta magát a Falco, Barac zsákolt is egyet. Bruinsma tette közé a tízet,  58-69-es állásnál kértek időt a hazaiak. Kovács Péter dobott triplát a sarokból, majd Subotic is betalált távolról. Badzim duplájával háromra jött fel a Szolnok, Gapser Okorn időt kért. Badzim triplájával egyenlített a Szolnok. 69-69 a negyed közepén. Barac pontjai jöttek jókor a vasiaknak, Badzim dobott újabb triplát. Perl csak egyik büntetőjét dobta be, Badzim újabb triplájával viszont átvette a vezetést a Szolnok. A Falco játéka teljesen szétesett, nagyon jól kosarazott a Szolnok a mérkőzés ezen szakaszában. A húszpontos Perl Zoltán egyenlített, három perc volt hátra. Subotic szerzett ismét előnyt a hazaiknak, Perl egyenlített.Hihetetlenül izgalmas volt a vége. Barac rontott triplát, majd Badzim hibázott a másik oldalon. Gasper Okorn időt kért. Bruisnam azonban elrontotta a tiszta dobóhelyzetet, de Váradi Benedek sportszerűtlen faultot ütött be. A Szolnok nem is hibázta el a meccslabdát. Badzim bedobta a büntetőket, nyert a Szolnok. 79-77.

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 79-77 (15-19, 18-20, 18-21, 28-17)

Szolnoki Olajbányász: Warner 9/3, Rudner -, Kovács 10/6, Subotic 13/6, Cakarun 16. Cserék: Pongó 6/3, Badzim 19/2, Zsiros 6/3, Pallai -, Juhos -.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson -, Váradi 14/3, Doktor 2, Barac 14, Keller 5/3. Cserék: Perl 22, Bruinsma 14/6, Kovács 3/3, Benke 3/3.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.